„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. november 15., vasárnap

Mary Jo Putney · Madeline Hunter · Sabrina Jeffries: Téli ​csábítás

Karácsonyi hangulatot teremt a General Press Kiadó gondozásában nemrégiben megjelent antológia, a Téli csábítás. A történelmi romantikus műfaj három kiváló szerzőjétől - Mary Jo Putney, Madeline Hunter és Sabrina Jeffries - olvashatunk történeteket, amelyek hamar meghozzák az téli, meghitt hangulatot. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért!

Könyv adatai
Kiadó: Genreal Press Kiadó
Megjelenés: 2020. október 5.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 320



Három történet a romantikus regények királynőitől

Madeline Hunter: Karácsonyi emberrablás

Caroline bosszút akar állni Thornhill bárón, a hírhedt nőcsábászon, ezért egy cselt eszel ki ellene. Amikor azonban közel kerül a nemesúrhoz, magával ragadja a szenvedély, és a terve a visszájára sül el…

Sabrina Jeffries: A tökéletes társ

Cassandra unokahúgát a család barátja megszökteti egy bálról egy notórius hozományvadász elől, Cass pedig hamarosan vonzódni kezd a férfihoz. Amikor azonban kiderül, hogy a jótevő maga is egy gazdag örökösnőt akar feleségül venni, a hölgy úgy dönt, próbára teszi a szerelmét.

Mary Jo Putney: Egy komisz téli éjszaka

Diana egy álarcosbálon megdöbbenve fedezi fel, hogy a kalózjelmezt viselő titokzatos úr nem más, mint az ifjúkori szerelme, akiből minden igyekezete ellenére sem sikerült kiszeretnie. Vajon ellent tud állni a kísértésnek, amikor magukra maradnak egy viharos éjszakán?



Amikor szembejött velem a Téli csábítás könyv, rögtön felkeltette az érdeklődésemet, hiszen mindegyik írónőtől olvastam már korábban, és jó benyomást keltettek rám. Nagyon szeretem a történelmi romantikus műfajt, és a könyv által nem egy, hanem rögtön három történetet is kapunk a műfaj kiemelkedő szerzőitől, ráadásul téli, karácsonyi hangulatot ígérve. Nekem több se kellett!


Mindegyik történet tehát télvíz idején játszódik, és előbb-utóbb képbe kerül a karácsony is természetesen. A sztorik nagyjából egyforma hosszúságúak, elharmadolják a könyvet. Ebben a műfajban még soha nem olvastam ilyen rövid műveket, ezért számomra furcsa volt, hogy mindegyik történetben ilyen hamar a lényegre tértünk, ha lehet így fogalmazni. Azt bátran állíthatom, hogy mindhárom alkotás rendkívül szórakoztató, és a műfajra jellemző édes romantika és kellő pikantéria jellemzi őket, és igen, az a bizonyos téli hangulat is megcsapott.


Mindhárom történet tetszett, legjobban Mary Jo Putney írása varázsolt el, ami már csak azért is furcsa, mert tőle eddig csak egy könyvet olvastam, igazából Sabrina Jeffries a nagy kedvencem az írónők közül. Úgy tűnik, hogy ezt a hiányosságomat pótolni kell! Egy kicsit zavart, hogy a cselekmények túl gyorsan alakultak a sztorikban, ami miatt nem tudtam átadni magam teljesen az olvasásélménynek. Hiányoztak a részletgazdag leírások, az, hogy jobban megismerjem a szerepelőket, így kissé felszínesre sikeredtek a kapcsolatok is. Nyilván ez a történetek rövidsége miatt volt így, az íróknak meg volt kötve a kezük, és hamar megoldást kellett találniuk a felmerülő problémákra, de én még lubickoltam volna az élményekben, helyette úgy éreztem, hogy túl hamar értünk el a végére.



Kifejezetten tetszett, hogy a karácsony témája köré szerveződtek a művek, hiszen a karácsony és a romantika azért olyan kettős, ami sok potenciált tartogat. Arról nem is beszélve, hogy én nagyon szeretem ezt a az ünnepet, és jó volt már idén is belevágni egy könyvbe ebben a témában. Ráadásul mindezt a múltban ugyebár, olyan időkben, amikor azért még nem teljesen voltak ugyanazok a tradíciók, mint most, és ezekről élvezetes volt olvasni.


A Téli csábítás antológia egy olyan könyv, amelyet tökéletes a szürke, hideg napokon olvasni, bekuckózva a takaró alá, esetleg egy bögre tea mellett. Garantált a kikapcsolódás, a szórakozás, és talán még a meghitt, ünnepi hangulatot is elhozza - ha az ember hajlamos befogadni az érzéseket.

Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

A játékunk során minden állomáson idézeteket fogtok találni a három írónő korábbi könyveiből. A feladatotok, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az állomáson található idézet szerzőjét és a könyv címét.


“– A szerelemben hinni egyáltalán nem olyan, mint ha a repülő rénszarvasokban hinne. Inkább olyan, mint hinni az esőben. Vagy a nyárban. Vagy a karácsonyban. A szeretet valóságos és megingathatatlan valami, amire mindenkinek szüksége van. Csak mert valaki nem hisz benne, attól még így van.”
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

11.15. Könyvvilág

11.18. Betonka szerint a világ...

11.21. Dreamworld





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése