„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. június 18., péntek

Jeaniene Frost: Lángok ​kötelékében


Végre magyarul is megjelent Az éjszaka hercege sorozat harmadik kötete, amiben tovább élvezhetjük Leila és Vlad történetét. A Blogturné során te is jobban megismerheted a könyvet, sőt, ha szerencséd van meg is nyerheted egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. május 26.
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 296



Aki a tűzzel játszik, az megfizet érte.
Leila sokat tanult a vándorcirkusznál töltött évei alatt, de van, amire nem készülhetett fel: hogy hogyan legyen vámpír, és hogyan legyen a történelem leghíresebb vámpírjának felesége. Az új helyzet Leila számára egyszerre veszélyes és szenvedélyes, de az igazi fenyegetés csak most érkezik…

Vladnak le kell győznie ellenségét, akivel évszázadok óta tart a harcuk, és akinek a hatalma vetekszik az övével, a befolyása pedig országokon átível. Vlad számára ismeretlen a félelem, az érzés most mégis hatalmába keríti… félti Leilát, mert az ellenség pontosan tudja, hogy ő Vlad legnagyobb gyengéje. Barátok és ellenségek fognak össze ellene, és a túlzott féltésével bajba sodorja Leilát, így végül az újdonsült felesége iránt érzett szerelem lehet az, ami végleg megpecsételi mindkettőjük sorsát…

Az éjszaka hercege-sorozat a tetőpontjához érkezett. Vlad és Leila külön utakon járnak, és ezáltal védtelenné válnak a vámpírral szemben, aki a világon egyedüliként elég hatalmas ahhoz, hogy bevégezze az éjszaka hercegének uralkodását…



Ha esetleg valaki húzná a száját a vámpíros könyvek hallatán, én csak annyit tudok mondani, hogy tegyen próbát egy Jeaniene Frost könyvvel! Ha az írónőről van szó, én igencsak elfogult vagyok, egyszerűen imádtam a Cat és Bones sorozatát, és szintén nagyon szerettem az eddig megjelent spin-off köteteket is. Az éjszaka hercege sorozata pedig azért is nagyon érdekes, mivel a főszereplője maga a legenda, Vlad Tepesh, akit ugyebár Drakulaként ismer a világ, és immár a harmadik részben izgulhatunk érte és Leiláért.


Ez is egy olyan része volt a sorozatnak, amit pillanatokon belül elfogyasztottam, egyrészt mivel meglepően rövid (alig 300 oldal), másrészt pedig elképesztően sodró lendületű, izgalmas volt a cselekmény. Ezeknek az izgalmaknak az egyik fő okozója Vlad ősi ellensége, Szilágyi Mihály volt, aki nem kevés fejfájást okozott a főhőseinknek. Rengeteg akció, körömrágós pillanat és meglepetés okozója volt ez a rettenetes vámpír, azt kell, hogy mondjam nagyon megnehezítette Vlad és Leila életét. Ami azt illeti voltak benne elég durva részek is, amit nagyon megszenvedett mind testileg, mind lelkileg szegény Leila, és persze valahol Vlad is. Az írónő nem zárkózik el a kegyetlen bánásmódtól, ha főhőseink próbatételeiről van szó, de ez mindig is jellemző volt a történeteire.


Szóval itt van Szilágyi, aki mintha folyamatosan egy lépéssel Vladék előtt járna, ami természetesen nem hagyja őket nyugodni. Másrészt pedig ahogy említettem is, van a könyvünknek egy másik igencsak fontos szála, mondhatni konfliktusa, ami folyamatos izgalmakat okoz, mégpedig Vlad ésmLeila kapcsolatának alakulása. Az biztos, hogy az elejéhez képest fejlődött a kapcsolatuk, de azért van még min csiszolódni. Vlad, nos eléggé uralkodó típus, aki megszokta, hogy mindenki kérdés nélkül teljesíti a parancsát immár több száz éve, de Leila természetesen ezt a szokást nem követi. A mestervámpír leginkább csak védeni szeretné őt, ami miatt bizony elég sok ballépést követ el Leila irányába, de (szerencsére) a nő nem hagyja magát, és ebből pedig keletkeznek a konfliktusok, ugyebár. Az elmondható, hogy ebben a részben igen sokat fejlődött a kapcsolatuk, Vlad enyhülni látszik, keresi a kompromisszumok lehetőségét, és Leila is sokkal nyitottabb a férfi természete iránt.


Azt kell hogy mondjam, én a Lángok kötelékében részt is elképesztően szerettem, könnyed volt, olvasmányos, tele akcióval, idegfeszítő pillanatokkal, Jeaniene stílusa egyszerűen megunhatatlan számomra. Immár a harmadik rész után elmondhatom, hogy Vlad és Leila párosa egyre közelebb kerül a szívemhez, már látom, hogy milyen erős a kapcsolatuk, hogy honnan hova jutottak, és hogy mennyire jól kiegészítik egymást. Hiszen azért egy Vlad-típusú vámpír mellé akárki nem passzolhat, de Frost szuperül hozta Leila karaterét, már nem is tudnék mást elképzelni mellette, és végső soron örülök, hogy Vlad is talált magának valakit, a korábbi könyvekben ezt nem is tudtam volna elképzelni. Annak pedig szintén nagyon örülök, hogy az írónő nem feledkezett el a régiekről sem, hogy a karakterei "átjárnak" a sorozatok között. Itt leginkább Cat-re és Bones-ra gondolok, akiknek a feltűnéséért én mindig roppant hálás vagyok, hiszen még mindig ők a kedvenceim Frost párosai közül.


A könyv végén pedig kiderül, hogy még koránt sincs vége a történetnek, nem zárult le minden szál, akadnak még gondok, tehát egy következő kötetben még élvezhetjük Vlad és Leila további kalandjait. Én kíváncsian várom!

Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

A történet egy pontján Vlad bevallja Leilának, hogy titkon imádja a vámpíros regényeket, és jókat szokott szórakozni rajtuk. Ha te is szereted őket, ez a nyereményjáték neked szól.

Minden állomáson egy vámpíros regényből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott könyv címét. A helyes megfejtők között a könyv egy példányát sorsoljuk ki.


"A gonosz soha nem lel békét. Győzelmet arathat, de békét soha nem lel."


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

06.12. Sorok Között

06.14. Angelika Blogja

06.16. Olvasónapló

06.18. Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése