„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. június 30., szerda

Elle Kennedy: The Risk - A kockázat


A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Elle Kennedy Briar U sorozatának várva várt második részét. A The Risk - A kockázat a korábban már megismert Brenna Jensen és a jóképű Harvardos csapatkapitány Jake Connelly szerelmének története. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. június 29.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 456



Mindenki vadócnak tart. Csak részben van igazuk – nem hagyom, hogy a félelem irányítson, és kicsit sem érdekel, mit gondolnak rólam mások. De van egy határ: nem fekszem össze az ellenséggel. A Briar hokiedzőjének lányaként máglyára vetnének, ha összeállnék az ellenfél játékosával. Márpedig Jake Connelly pont ebbe a kategóriába esik. A Harvard sztárcsatára arrogáns, bosszantó, és jóval vonzóbb a kelleténél. De az élet kegyetlen – a hőn áhított gyakornoki hely megszerzéséhez pont az ő segítségére van szükségem, és a szexi seggfej nem könnyíti meg a dolgomat. Rá kell vennem, hogy játssza el a pasimat, de minden kamurandiért egy igazit kér cserébe. Ez a vadóc csaj nagy bajban van. Semmi jó nem származhat abból, ha Jake Connellyvel kavarok. Az apám kinyírna, a barátaim kiközösítenének, és az egyetem utáni karrierem a tét. De bármilyen nehéz is ellenállni Jake szexi külsejének és pimasz mosolyának, nem vagyok hajlandó belesétálni a csapdájába. Ezt a kockázatot nem vállalhatom.

Legnagyobb örömömre folytatódik a Briar U sorozat, amelyben ezúttal Brenna és Jake kapott főszerepet. Szerintem már mindenki tudja, hogy nagy rajongója vagyok Elle Kennedy munkásságának, és elképesztően örültem, hogy az Off Campus sorozattal nem ért véget a “hokis szezon”, mindössze az új generációval folytatódott. Tisztában vagyok vele, hogy nagyjából hasonló a sémája a könyveknek, de egyszerűen annyira magával ragadnak ezek a szexi és szórakoztató történetek, hogy képtelen vagyok nem szeretni őket.


Ahogy írtam tehát ebben a részben Brenna és Jake a főszereplő, ami már alapjáraton is nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen az előző kötetből mindkettejüket be tudjuk azonosítani, nem is akárhogyan: Brennát nem csak azért ismerjük, mert az előző kötet főszereplőjének, Summernek a legjobb barátnője, hanem mivel ő a Briar hoki csapat edzőjének a lánya, és nyilván a fiúk egyik legnagyobb támogatója és szurkolója. Jake pedig a csapat mondhatni legnagyobb riválisának, a Harvardnak a csapatkapitánya, így pedig egy rendkívül izgalmas tiltott románc veszi kezdetét a történetünkben. De még milyen románc! Az, hogy a kémia jól működik kettejük között, nem kérdés, az első pillanattól kezdve imádtam, ahogy egymást húzzák, beszólogatnak a másiknak. Habár minden találkozásukkor megy a szellemes adok-kapok, a felszín alatt egyértelműen érződik a vonzalom, ami aztán még jobban kiéleződik, amikor Jake és Brenna egy alkalommal eljátssza, hogy egy párt alkotnak. Csakhogy Jake itt nem akar megállni, az áll-randiért cserébe igazit kér, és mivel nehéz ellenállni a magabiztos, ám meglepően jófej fiúnak, Brenna belemegy a találkozóba, és bizony meg kell állapítania, hogy nagyon is kedveli Jake-et.


Elle Kennedy ismét nem okozott csalódást, ezt a történetet is nagyon szerettem, egy pillanat alatt beszippantott. A szereplőket ismét csak jól eltalálta: Jake a Harvard szupersztárja, nagy jövő áll előtte, nem hagyja, hogy bármi is eltántorítsa a hokitól. Semmi, egészen Jennáig! Nagyon vicces volt, ahogy megtiltotta a csapattársainak, hogy ne csajozzanak, bulizzanak, csak a hokira koncentráljanak, ahogy ő is teszi, csak aztán az élet persze nem mindig úgy alakul, ahogy tervezzük, és a fiúnak nemvárt eseményekkel kell szembenéznie. Ami jelen esetben egy nő, akit képtelen kiverni a fejéből. Aki ráadásul az ellenséges csapathoz tartozik! Hah, imádtam! Szóval van egy rendkívül magabiztos és persze szuperszexi hokisunk, de a történetet mégis a női főszereplő vitte el - legalábbis számomra. Jenna határozottsága, magabiztossága és talpraesettsége engem levett a lábamról, olyan női szereplő ő, akire könnyű felnézni. Laza, vicces, és nem rejti véka alá a véleményét, egy igazi kemény csajszi.


A könyv tehát levett a lábamról, tetszett ez a Rómeó és Júlia-féle kapcsolat, amiben az “ellenségek” szeretnek egymásba, még ha nem is ez okozta a legnagyobb fejfájást a főhősöknek. Jake elköteleződése a hoki mellett veszélyt jelenthet a lánnyal való kapcsolatára, emellett Brenna múltjával és az apjával való kapcsolatával egyfajta plusz csavart is vitt az írónő a sztoriba, ami a mélyebb érzelmekre is hatott. És ez nekem kifejezetten tetszett.


A The Risk tehát egy újabb magával ragadó, szexi Elle Kennedy-féle hokis történet, amit csak szeretni tudtam. Arról nem is beszélve, hogy szerintem ez volt a legszórakoztatóbb rész a sorozat(ok)ban, már rég nevettem ennyit egy könyv olvasása közben. Mindez - a főszereplők mellett - Hollisnak és új barátnőjének volt köszönhető, akik valami elképesztően furcsa és vicces páros voltak, imádtam őket. A sorozat következő részében Hunter lesz a főszereplő, akire már azóta kíváncsi vagyok, hogy szegény pórul járt Summer és Fitzy miatt, most pedig az írónő rátett még egy lapáttal erre a fiú fogadalmával. Alig várom!


A The Risk a sorozat rajongóinak kötelező olvasmány, aki pedig még nem ismerné az írónő könyveit, és szeretne olyan szenvedélyes, romantikus könyvet olvasni, amelyben “meghódíthatatlan” hokis fiúk találnak szerelemre, hát itt az ideje, hogy megismerjék Elle Kennedy könyveit!


Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

A turnénk minden állomásán egy-egy NHL-es csapatlogót mutatunk. A feladatotok beazonosítani és beírni a csapat nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (Pl: Minnesota Wild)



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

06.26. Kelly és Lupi olvas

06.28. Angelika blogja

06.30. Könyvvilág

07.02. Sorok között 

07.04. Sorok között extra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése