„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. július 4., vasárnap

Elizabeth Hoyt: A gyönyör hercege


A General Press Kiadó gondozásában immár a 11. regény jelent meg Elizabeth Hoyt nagy sikerű Maiden Lane sorozatából. A St. Giles utcáin játszódó történet főszereplői ezúttal a király titkos fegyvere, Hugh Fitzroy, Kyle hercege és az álruhában, információkkal és titkokkal kereskedő Alf, aki maga is kész talány.

Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2021. június 16.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 306



A veszély karmai elől...

Bátor, merész és lefegyverzően jóképű. Hugh Fitzroy, Kyle hercege a király titkos fegyvere, akit a Káosz Urainak legyőzésére küldtek, egy londoni sikátorban azonban mégis ő szorul védelemre. Egy rejtélyes alak egy férfi merészségével és egy nő kecsességével száll szembe az orgyilkosokkal.

...a vágy markába

Magabiztos, okos és független. Alf a legkevésbé sem védtelen nő; nappal álruhát ölt, információkkal és titkokkal kereskedik, hogy St. Giles utcáin életben maradjon, éjszaka pedig ő a városrész hírhedt kísértete, az álarcos igazságosztó. A csábításnak azonban még ő sem tud ellenállni.







Folytatódik Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozata, immár a 11. részhez értünk, ami azért nem semmi szám szerintem. Én ugyebár nem az elejétől olvasom a részeket, de amióta bekapcsolódtam a sorozatba (5. rész), töretlenül haladok vele. És habár az előző kötet nem lett kedvenc, mindenképpen folytatni akartam, főleg, hogy most ismét visszatérünk St. Giles sötét utcáira, ahol mindig sok izgalmas esemény várható.


Az egyik főszereplőnk tehát nem más, mint az új St. Gilesi kísértet, aki töretlenül járja éjszakánkét ezt a rossz hírű környéket, hogy az itt élő ártatlanokat megvédje a rablóktól, gyilkosoktól és egyéb szélhámosoktól. Ez nem is lenne talán annyira felkavaró, ha ez a szereplő történetesen nem egy álruhába bújt nő lenne, aki ráadásul nemcsak éjjel, de nappal is fiúnak öltözve éli az életét, sőt a sorozat rajongói biztosan ismerik, hiszen korábban is feltűnt már: nem más ő, mint Alf, aki szintén St. Giles környékről származik, és nappal leginkább információkkal üzletel, hogy életben maradjon, és mindezt teszi fiúként, hiszen ha tudnák róla, hogy nő, valószínűleg nem vennék komolyan, sőt ki tudja, mit tennének vele. Alf tehát egy rendkívül bátor, erős és független nő, aki képes megvédeni magát, és másokat is, ha úgy hozza a sors. És bizony akkor is úgy hozza, amikor egy éjjel a másik főhősünket, Kyle hercegét egy vacsoráról hazatérve megtámadja egy banda, és habár a férfi legtöbbször magabiztosan képes harcolni, a túlerő miatt most igencsak nagy bajba került volna, ha nem siet a segítéségre a kísértet, aki megmenti az életét.


A herceg, Hugh tehát először kísértetként találkozik a nővel, aztán a sors úgy hozza, hogy mint Alf, az informátor is szüksége lesz rá. Hugh ugyanis a király titkos fegyvere, a kérésére meg kell találnia és feloszlatnia a Káosz Urai társaságot, ami szintén a korábbi részekből ismerős lehet. Ez a társaság ugyanis olyan arisztokratákból áll, akik különböző perverz rendezvényeket szerveznek, ahol nőket és gyerekeket használnak ki, és ha úgy adódik, a gyilkosságtól sem rettennek meg. A herceg tehát felbérli Alfot, hogy minél több információt szerezzen a társaságról, majd pedig együtt kezdik el felkutatni őket, és ennek következtében elindul a közös nyomozás, és természetesen rengeteg izgalmas kalandba keveredik a mi kis párosunk.


Az az igazság, hogy A gyönyör hercege engem megvett kilóra, rettenetesen élveztem az olvasását. Egyrészt kellemes változatosság volt, hogy a női főszereplő nem egy finom úrinő, hanem egy olyan ember, aki teljesen más világból jött, erős, makacs és független, akit az élet igencsak megkeményített. Ettől függetlenül azonban volt benne valamiféle gyermekien bájos, álmodozó jellem is, ami meglágyította őt. Másrészt pedig az alaphelyzet is igencsak szórakoztató volt, amikor még Hugh nem tudta, hogy Alf nő, már akkor is nagyon érezhető volt, hogy egy hullámhosszon voltak, imádtam a humoros szópárbajokat, ami közöttük ment. És persze egy idő után kiderül Alf titka a férfi előtt, akkor pedig még szórakoztatóbb páros lettek, és naná hogy kaptunk jó pár szenvedélytől fűtött jelenetet is.


Habár teljesen más világban nevelkedtek, Alf és Hugh párosa azért is működött olyan jól, mert a férfi sem mondható éppen egy átlagos hercegnek. Mikor korábbi házassága megromlott, Hugh a király szolgálatában állt katonaként, így ő is tudja mit jelent harcolni, megvédeni magad és az embereid bármi áron, és ebben pedig nagyon hasonlítanak Alffal. Amikor azonban a felesége meghalt, Hughnak haza kellett térnie, hogy újra felépítse az életét Angliában. És itt jön a képbe még egy szál, ami nagyon tetszett a történetben, mégpedig, hogy Hughnak van két gyermeke ebből a házasságból, akikkel a férfinak újra ki kellett alakítania a kapcsolatot, hiszen sokáig magukra hagyta őket. Peter és Kit igazi kis színfoltjai voltak a történetnek, nagyon tetszett, ahogy apránként megtört a jég, és visszataláltak az apjukhoz, amihez persze Alf megjelenése is sokat segített.


A gyönyör hercege tehát szerintem a sorozat egyik legjobb része volt, az alapfelállás is igazán egyedi, szerintem az írónő pont jól választotta meg azt, hogy meddig maradjon Alf álruhában, és mikor lepleződjön le Hugh előtt. Tetszett, ahogy Alf kibontakozott, hogy azok a nőies tulajdonságok, amik mindig is ott voltak valahol mélyen, lassacskán kivirágoztak benne, ettől függetlenül legnagyobb örömömre a pimaszsága megmaradt neki, ami nem kevés humoros jelenetet okozott. Emellett pedig egy rendkívül izgalmas részről is beszélhetünk, hiszen a Káosz Urai társaság bizony igencsak megbolygatja az eseményeket, kapunk sok harcot, felfordulást és nem vár fordulatokat is, így nemcsak a főhőseink szerelmének beteljesülésérért, de sok minden másért is izgulhatunk. Habár a szereplőkkel és a társasággal már korábban is találkozhattunk, szerintem lehet olvasni önálló kötetként is, úgyhogy én amondó vagyok, hogy aki a történelmi romantikus műfaj kedvelője, az bátran olvassa ezt a könyvet, hiszen garantáltan romantikus és szenvedélyes, kellően szórakoztató, és meglepően izgalmas, mindezek mellett pedig rendkívül szerethetőek a karakterek is. És még mindig nincs vége, alig várom a folytatást!

Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

A gyönyör hercege az 1742-es Londonban játszódik. Mostani blogturnénk valamennyi állomásán olyan emberek neveit keressük, akik ehhez az időszakhoz köthetőek. A feladat a leírás alapján kitalálni és a rafflecopter megfelelő sorába beírni az urak teljes neveit.


1742 szeptemberében kezdték el építeni a kitett és elhagyatott kisgyermekek oltalmazásának szentelt kórházat, amelyet ez a nagylelkű hajós kapitány finanszírozott.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

06.28. Betonka szerint a világ

06.30. Angelika blogja

07.02. Dreamworld

07.04. Könyvvilág

07.06. Olvasónapló


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése