„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. január 7., péntek

K. A. Tucker: Four ​Seconds To Lose – Négy másodperc, és nincs tovább


A Könyvmolyképző Kiadó karácsony előtt jelentette meg K.A. Tucker legújabb romantikus regényét Four Seconds to Lose - Négy másodperc és nincs tovább címmel, mely a Tíz apró lélegzet sorozat harmadik része. A turné során megismerheted Cain és Charlie történetét, és ha velünk játszol, meg is nyerheted a regény egy példányát.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. december 17.
Eredeti megjelenés: 2013
Oldalszám: 448



Sztriptízklubot ​üzemeltetni nem olyan felemelő, mint amilyennek a legtöbb srác gondolja. Hosszú munkanapok, munkavállalók egy pszichiátriára is elegendő problémával, a rendőrség folyamatos szaglászása – a huszonkilenc éves Cain kezd elbizonytalanodni kimondatlan küldetésében, hogy óvja a nőket, akiket felvett. Aztán a szőke, barna szemű Charlie Rourke belép az ajtaján, és a dolgok még sokkal bonyolultabbá válnak. Cain tartja a fogadalmát, hogy nem fekszik le az alkalmazottakkal. A huszonkét éves Charlie Rourke-nak sok pénzre van szüksége, méghozzá gyorsan, hogy el tudjon tűnni, mielőtt túl késő lesz. Felfordul a gyomra a gondolattól, hogy levegye a ruháit egy klubnyi férfi előtt, de meggyőzi magát, hogy így legalább bevetheti színészi és táncosi képességeit. És bár a többi táncoslány alig várja, hogy megkaparintsa szexi, elegáns, gondoskodó főnöküket, a lányt ez egyáltalán nem érdekli. Végtére Charlie Rourke nem is létezik – és nem terelheti el a figyelmét romantikázással.

Charlie sajnos hamar rájön, hogy a Cain iránti érzései egyre inkább átveszik fölötte a hatalmat – és hogy talán nem is viszonzatlanok. De elveszíteni a férfit, ha rájön, mibe is keveredett, sokkal fájóbb lenne, mint bármi más, ami rá vár. Hiszem, hogy nincsenek éveid, hónapjaid vagy heteid arra, hogy hatással legyél egy másik ember életére. Csak másodperceid vannak. Másodperceid arra, hogy megnyerd. És másodpercek alatt el is veszítheted.



Harmadik részéhez érkezett a Tíz apró lélegzet sorozat, amelyben ezúttal Cain kapta a főszerepet. Én kifejezetten vártam a férfi történetét, hiszen a korábbi kötetekből kiindulva Cain érdekes karakternek tűnt. A férfi ugyanis egy sztriptízklubot üzemeltet, és bármely furcsán hangzik is, a nála dolgozó lányok egyfajta menedéket találnak, legalábbis a sorozat korábbi részeiből ez jött le. Így hát természetesen nagyon kíváncsi voltam arra, hogy miképpen fog alakulni Cain sorsa.


A könyv elején megismerjük Cain múltjának egy meghatározó részét, hogy szülei által miként kerül be már fiatalon a drogokkal, bunyókkal, veszélyekkel teli világba, és pont emiatt miképp veszíti el szüleit és húgát egy napon. Majd a jelenben járva már azt a Caint látjuk, aki az alvilági életet hátrahagyva egy a Penny névre hallgató sztriptízbárt üzemeltet, ahol azonban nem használhatja ki senki a lányokat, helyette segítséget nyújt olyan lányoknak, akik valami vagy valaki elöl menekülnek, új életet kezdenének. Természetesen Cain megfogadja, hogy ezeket a lányokat nem használja ki soha, tabu számára minden klubban dolgozó táncos. Ez azonban megváltozni látszik, amikor Charlie feltűnik a színen szintén munkát keresve. A vonzalom az első perctől kezdve kialakul kettejük között, ráadásul Charlie igencsak titokzatosan viselkedik, ami felkelti Cain figyelmét, és ami miatt természetesen a férfi csak még inkább érdeklődik iránta.


A másik főszereplőnk tehát Charlie, váltott szemszögön keresztül tárul elénk a történet. Ahogy írtam, Charlie igencsak furcsán, titokzatosan viselkedik, ami nem is csoda, hiszen nem kis terhet cipel a vállán. A lány édesanyja korai halála után egyedül marad mostohaapjával, Sammel, aki azonban veszélyes drogdíler, és szinte gyerekkorától kezdve bevonja a lányt a tevékenységébe. Charlie természetesen ott akarja hagyni ezt az életet, ami azonban nem egyszerű, viszont azzal, hogy Cain alkalmazza őt, lehetősége nyílik arra, hogy pénzt gyűjtsön, és mihamarabb lelépjen. Azzal persze nem számol, hogy megkedveli a férfit, ami miatt természetesen legszívesebben maradna, és minél közelebb kerülnek egymáshoz, annál nehezebben veszi rá magát, hogy elmenjen, ezzel azonban egyre nagyobb veszélybe keveri magát.


Nagyon érdekes volt Charlie és Cain kapcsolatának alakulása, az ellentét aközött, hogy Cain mennyire elítéli a drogdílereket a múltjából fakadóan, miközben Charlie ennek az életnek a közepén van, még ha persze ki is szakadna belőle. A két teljesen ellentétes oldal, akik egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Rendkívül sajnáltam Charlie-t a tehetetlensége miatt, hogy Sam ilyen nagy hatással van az életére, hogy gyerekkorától kezdve állandó veszélyben forog az élete. És bizony a könyvben is kapunk jó pár idegfeszítő pillanatot, amikor is Charlie igencsak kiszolgáltatott, veszélyes helyzetbe kerül, amiből csak a talpraesettsége és erős személyisége tudta kimenteni.


Ami a szerelmi szálat illeti, Charlie és Cain jó páros voltak, a kémia az első perctől kezdve megvolt közöttük. Valami viszont mégis hiányzott nekem, valamiféle plusz a kapcsolatuk alakulásában. Talán azzal volt a gondom, hogy Charlie túl sokáig nem volt őszinte, és nem vallotta be Cainnek az igazságot az életéről. Értem én, hogy nehezen bízik, és hogy védeni akarta a férfit, így viszont azt éreztem, hogy nem bízik benne igazán, és ettől nem volt kerek a történet nekem.


Összességében tetszett a történet, érdekes volt ezzel a sztriptízklubos világgal, és persze egy igazságos és dögös főnökkel. A történet izgalmas és kellően figyelemfelkeltő volt, a szereplők pedig érdekesek. A sorozat rajongóinak bátran ajánlom, de igazából önálló kötetként is lehet olvasni, itt-ott feltűnnek a régi szereplőink, de ez nem jelent gondot a megértésben. Sőt én kifejezetten örültem nekik. És még mindig jön folytatás, ami Benről fog szólni, és én kíváncsian várom!

Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Egyre több olvasó zárta a szívébe a romantikus történeteiről ismert K.A. Tuckert. A mostani játékunk során az író könyveiből találsz idézeteket. A feladatod, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely K.A. Tucker regényből származik az idézet.


"– Tudod, az egyszer biztos, hogy Wren lánya vagy – motyogja Jonah.
– Miért mondod? – kérdem bizalmatlanul. Akarom hallani a választ?
– Mert egyikőtökben sincs elég bátorság ahhoz, hogy őszintén megszólaljon, amikor épp a legjobban számít."

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

01.03. Kelly & Lupi olvas

01.05. Sorok Között extra állomás

01.07. Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése