„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. január 20., csütörtök

Kennedy Ryan: Long Shot – Távoli dobás


A Könyvmolyképző Kiadó újabb sportos romantikus sorozatindító kötetet hozott el a magyar olvasók számára. Tartsatok velünk, hiszen megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. október 12.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 544



EGY TILTOTT SZERELEM AZ NBA ROBBANÉKONY VILÁGÁBÓL…
Azt hiszed, tudod, milyen egy kosaras barátnőjének lenni?
Nem tudod.
A tündérmesém a feje tetejére állt.
És boldogtalanul éltek… Megcsókoltam a herceget, és átveréssé változott.
Bolond voltam, a szerelme pedig – a bolondok aranya.
Most van egy új játékos a játszmában, August West.
Az NBA egyik legfényesebb csillaga.
Ellenállhatatlan. Tiltott
Engem akar. Én pedig őt.
De a múltam és a hercegem, aki átvert, nem ereszt.






Sokáig gondolkoztam, hogy elolvassam-e a könyvet, de végül a turné keretében úgy döntöttem, hogy egye kutya, belevágok. Egyébként is szeretem a sportos, romantikus történeteket, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mit tud kihozni belőle a szerző, akinek ha jól tudom ez az első itthon megjelent regénye. Nos, annyi biztos, hogy egyáltalán nem azt kaptam, amire gondoltam volna.

A történetünk nagyon aranyosan kezdődik, megismerjük a híres kosaras August Westet (a két szemszögnek köszönhetően mindkét főszereplő gondolatait végigkövethetjük). August találkozik egy nagyon szimpatikus lánnyal, akivel egy egész estét töltenek együtt csevegve, meccset nézve, a kémia pedig hamar kialakul kettejük között. Csakhogy az este végén kiderül, hogy a lánynak - Irisnek - barátja van, aki ráadásul August egyik legnagyobb ellensége a kosárlabda világában. Így bármennyire is vonzódnak egymáshoz, az útjaiknak el kell válniuk, hiszen Iris hűséges a barátjához, és August ez ellen nem tud semmit tenni. Ezek után pedig végigkövethetjük mindkettejük életét éveken át, amely során August sikeres karriert fut be, míg Iris egyre nehezebb helyzetbe keveredik, finoman fogalmazva is.

A főszereplőink élete tehát évekig hol összefonódik, hol pedig ellentétes irányba sodródik, de az biztos, hogy nem felejtik egymást. Igazság szerint a konkrét cselekményről ennél többet nem szeretnék mesélni, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek magának kell megélnie ezt a történetet. Ami egy nem semmi történet, azt kell hogy mondjam. Ahogy említettem is, a könyv rendkívül könnyeden indul, viszont ahogy haladtunk a történetben, úgy vált egyre nehezebbé. Iris olyan élethelyzetbe került, ami elképesztően nehéz választások és döntések elé kényszerítették őt, ahol egyszerűen nem volt jó döntés. Arról olvasni, amin neki keresztül kellett mennie, rendkívül nehéz és szívszorító volt.

Sajnos az az igazság, hogy engem egy meglehetősen rossz időszakomban talált meg a könyv, amikor amúgy sem voltam toppon érzelmileg, és úgy éreztem, hogy ez a történet még inkább lehúz. Tudom, hogy ez nem a könyv hibája, de én nagyon nehezen haladtam vele, mert egyszerűen nem tudtam elviselni a történteket. Ez a könyv nagyon nehéz, a legbelsőbb, legsötétebb részeidre hat, és nem könnyű megemészteni, elfogadni, túllendülni rajta, nekem legalábbis idő kellett hozzá. Szerintem azért is volt ekkora arcul csapás, mert abszolút nem számítottam rá, nem tudtam felkészülni.

Viszont vannak a történetben természetesen pozitívumok is, itt van mindjárt a főhősünk, August, aki egy igazi reménycsillaga volt ennek a sokszor sötét hangulatú cselekménynek. Annyira vártam azt, hogy ki tudjon bontakozni ő is a történetben, hogy végre lehetősége legyen megmutatni Irisnek, hogy mi is a valódi szeretet és törődés. De nem mehetek el szó nélkül Lotus mellett sem, aki egy elképesztően szerethető és bátor szereplője a történetnek, egy szerető családtag, barát és támasz Irisnek.

Én tehát azt mondom, hogy egy rendkívül nehéz és sokszor fájdalmas történetről beszélünk, erre kell készülni, de amiben azért szerencsére helyet kap a remény is egy jobb életre. Nekem vegyesek az érzéseim, mert ahogy mondtam, nagyon nyomasztóan hatott rám, nem jókor talált meg a könyv, de közben meg érzem, hogy érdemes volt elolvasni, mert egyébként fontos és tanulságos témákat érint, ráadásul egy gyönyörű szerelmi történetet is elénk tár. Még nem vagyok benne biztos, hogy akarom-e a folytatást, kicsit félek, hogy hasonló hangulatú lesz, amire még mindig nem vagyok felkészülve. Meglátjuk.
Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

A Távoli dobás egyike a Könyvmolyképző Kiadó sportos, romantikus köteteinek, éppen ezért a mostani játékunkban hasonló könyvekre fókuszálunk. A feladatotok, hogy kitaláljátok, hogy melyik fiktív páros melyik Rubin Pöttyös könyvből származik, és a könyv címét be kell írnotok a Rafflecopter doboz megfelelő dobozába!


Joshua Warden & Rebecca Owens

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

01.18. Fanni’s Library extra
01.20. Könyvvilág
01.22. Hagyjatok! Olvasok! extra
01.24. Fanni’s Library
01.26. Ambivalentina
01.28. Hagyjatok! Olvasok!
01.31. Veronika’s Reader Feeder

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése