„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. december 14., szerda

Adventi Blogturné - Karácsonyi Book Tag


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!
December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 
Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.




Book Tag

1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet?

Mindenképpen Matt Haig A fiú, akit Karácsonynak hívnak sorozatát mondanám. Az első volt a kedvencem, de a többi is szuper volt. Ez az a könyv/sorozat, amit szívből tudok ajánlani bárkinek, gyereknek, felnőttnek egyaránt. Én elképesztően szerettem, annyira jól esett a lelkemnek!


2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered. 

Hú, ez egy nagyon jó kérdés és szeretem is az ilyen karaktereket egyébként, hiszen mi sem emberibb annál, mint hogy egy szereplő nem csak jó vagy rossz, hanem egy kicsit mindkettő. Az aktuális olvasmányomban is jelen van egy ilyen karakter, mégpedig az Alkusz, a Rhapsodic - Az Éjszaka Királya c. könyvből. Annyira szeretem!

De ide sorolhatnék Sarah J. Maas vagy éppen Jenniref L. Armentrout sorozataiból sok mindenkit.


3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?

Ez teljesen egyértelmű, nem igaz? Rhys, Cassian és Azriel, és azok a bizonyos hógolyócsata jelenetek!


4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod.

Mint a romantikus könyvek állandó fogyasztója, elmondhatom, hogy ez egy rendkívül nehéz kérdés! De akkor kiemelem az aktuális kedvenceimet, Rianna és Lidérc a Vágymágusok sorozatból.


5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?

Nos, talán linzerrel, azt nagyon szeretem sütni is és enni is. De együtt is elkészíthetnénk. :)


6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?

Azt hiszem, ez meg is történt. Sajnos én nem nagyon szoktam könyvet kapni ajándékba, úgyhogy magamat leptem meg nemrég, pont három könyvvel. Az egyik a már említett Az Éjszaka Királya, illetve a két legújabb Rainbow Rowell könyv, a Fangirl: Manga 2. és a Tévelygő fiú (Simon Snow 2.), amiknek a megjelenését egyébként már nagyon vártam.


7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?

Úgy érzem, jobb nem kiemelni semmit, mert már nagyon unalmas lennék. De az biztos, hogy valamilyen fantasy történet világában, mindenféle természetfeletti lényekkel.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.


Nagyjából mennyi turnén van túl a Blogturné Klub?


Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások

12.01. Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok

12.02. Booktastic Boglinc - Playlist

12.03. Dreamworld - Programajánló

12.04. Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek

12.05. Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya

12.06. Csak olvass! - Karácsonyi történet

12.07. Olvasónapló - Képeslapok

12.08. Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek

12.09. Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok

12.10. Olvasónapló - Filmajánló

12.11 Utószó - Sütemény recept

12.12 Readinspo - Booktag

12.13 Csak olvass! - Könyvjelzők
12.14. Könyvvilág - Booktag
12.15. Könyv és más - Társasjáték ajánló

12.16. Veronika’s Reader Feeder - Booktag + Ünnepi DIY

12.17. Könyvvilág - Történet
12.18. Csak olvass! - Last minute ajándéktippek

12.19. Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k

12.20. Függővég

12.21. Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic

12.22. Szaffi polca - Mézeskalács

12.23. Dreamworld - Történet

12.24. Közös karácsonyi meglepetés



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése