„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. december 21., szerda

Laura Kneidl: Ne! Érints meg!


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Laura Kneidl Ne! Érints meg! sorozatának azonos című első részét. Vajon mi elől menekül Sage az ország legtávolabbi egyetemére? Az új életében új barátokra is lel, de a félelmei leküzdéséhez neki is meg kell nyitnia a szívét. Tarts velünk a blogturné állomásain és a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!


Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2022. december 12.
Eredeti megjelenés: 2017
Oldalszám: 432
Fordító: Bujdosó István
ISBN: 9789634995166



Azt hitte, soha nem fog tudni szeretni. De aztán találkozott vele…Amikor Sage megérkezik Nevadába a Melview-i Egyetem elsőéves hallgatójaként, semmije sincs: se pénze, se lakása, se barátai. De az elszántsága nem ismer határokat. Új életet akar kezdeni, és minden erejével azon van, hogy elfeledje, ami odahaza, Maine-ben történt vele. Csakhogy ez egyáltalán nem könnyű, ha az ember lányát lépten-nyomon emlékek kísértik, és minduntalan rátör a félelem. Mint például az első munkanapján az egyetemi könyvtárban, amikor meglátja Lucast. A fiú szürke szeme és a tetoválásai pontosan azt idézik fel, amitől Sage a legjobban retteg. Csakhogy Lucas egyáltalán nem olyan, amilyennek első pillanatra látszik, és amikor Sage-nek sikerül a külső mögé is bepillantani, a szíve egyre hevesebben kezd verni...


A Ne! Érints meg! Laura Kneidlnek már a második regénye, ami megjelent itthon, habár én az előzőt, a Valaki új címűt még nem olvastam. Viszont rengeteg pozitív véleményt láttam az írónő stílusáról és az első könyvéről, így amikor láttam, hogy megjelenik az Ne! Érints meg!, úgy döntöttem megpróbálkozom vele. Mint utólag kiderült, nagyon jól tettem!


A történetet Sage nézőpontjából ismerhetjük meg, aki miután nagykorú lett, mindent hátrahagyva eljött otthonról és a Melview-i Egyetemen kezdi meg tanulmányait. Mivel Sage nem ismer itt senkit és nem áll jól anyagilag, a kocsijában kényszerül lakni és ékszerkészítésből próbál pénzt keresni, hogy valahogy mégiscsak fenn tudja tartani magát. Itt persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi az oka annak, hogy Sage elmenekült otthonról, még úgy is, hogy alig tud megállni a lábán és szó szerint nincs hol laknia. Természetesen megvannak az okai, amelyek annyira súlyosak, hogy Sage ilyen módon próbál új életet kezdeni, mindezt úgy hogy állandó félelemben él és retteg a férfiaktól.


Szerencsére a lánynak nem kell sokáig egyedül maradnia, hiszen megismeri Aprilt, akit rögtön megkedvel és barátok lesznek. És habár Sage igyekszik úgy alakítani az életét, hogy ne kelljen a férfiakkal semmiféle kapcsolatba kerülnie, lássuk be, ez hosszú távon nem teljesíthető. Sage ugyanis munkát talál a suli könyvtárában és már az első munkanapján megismeri Lucast, akitől annyira megijed, hogy egyszerűen elmenekül előle. A lány persze tudja, hogy így nem viselkedhet, ezért erőt vesz magán és kialakít egyfajta a rutint, amiben együtt tud dolgozni vele. Később aztán kiderül, hogy Lucas April bátyja, így Sage egyre több időt kényszerül tölteni vele, és bizony lassacskán ráébred, hogy a fiú talán egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek ő első látásra gondolta.


Az érzelmek kialakulásának szempontjából lassú lefolyásról beszélhetünk, ami persze teljesen természetes egy ehhez hasonló regényben. Sage-nek ugyanis időre van szüksége ahhoz, hogy le tudja győzni, de ha nem is legyőzni, legalább valamilyen szinten úrrá lenni a félelmein. Minden szemkontaktus, minden közeledés, érintés nagy kihívás neki, főképpen a történetünk elején. De ahogy haladunk előre, úgy lazul el egyre inkább Lucas társaságában, a fiú megmutatja neki, hogy nem minden férfi rossz szándékú, igenis érdemes bízni. Sage lassacskán megnyugszik és kezd megnyílni előtte, és bizony belátja, hogy Lucas valójában egy igazán rendes srác.


Nagyon tetszett, ahogy kapcsoltuk apránként bontakozott ki, én amúgy is azokat a regényeket szeretem, amikor a főszereplők nem fejest ugranak valamibe, hanem lassan közelednek egymás felé, itt pedig abszolút így történt. Nagyon szerettem a párosunkról olvasni, Sage egy igazán bátor lány, aki elhatározza, hogy nem hagyja, hogy a múltja befolyásolja, hanem igenis küzdeni fog azért, hogy úrrá legyen a szorongásain és mindent megtesz azért, hogy új életet kezdjen. Még akkor is, ha a démonok néha a semmiből törnek elő, újra és újra nekilát és igyekszik talpra állni. Külön kiemelendő és szerintem nagyon fontos, hogy Sage szakemberhez fordul segítségért, úgy gondolom, egy nagyon jó üzenete a könyvek, hogy ne féljünk megtenni ezt, ha már úgy érezzük, nincs más megoldás. Lucas pedig a lehető legjobb partnere a lánynak, az írónő nagyon jól eltalálta karakterét. A fiú valószínűleg érzi Sage tartózkodását, ezért végig teret ad neki és óvatosan közeledik felé. De talán nem csak emiatt, hiszen kezdetben ő is megtartja a távolságot, aminek szintén megvannak a saját okai. Egyébként szerintem jót tett volna a könyvnek, ha az ő szemszögét is olvashattuk volna, mert azért volt jó néhány olyan jelenet, mikor szívesen beleláttam volna a gondolataiba.


Engem tehát abszolút levett a lábamról a könyv, az évem egyik (ha nem a) legjobb romantikus regénye. Egy gyönyörű történet egy lassan bimbózó szerelemről, amely olykor fajdalams, de mégsem nyomasztó, hiszen tele van reménnyel és a második esélyek lehetőségével. Mindez fantasztikus karakterekkel, egy bátor és rendkívüli lánnyal és a tetkós, rossz fiúnak tűnő, ám annál rendesebb fiúval, aki ráadásul egy hatalmas könyvmoly. Én tehát szívből tudom ajánlani ezt a könyvet a romantikusoknak. Most már csak azt remélem, hogy minél hamarabb érkezik a folytatás, mert a vége igencsak kiverte nálam a biztosítékot, egyszeren muszáj olvasnom a második részt!



Értékelés: 5/5*

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Maxim Könyvkiadó Dream válogatás sorozatában megjelent komolyabb témájú könyvekkel játszunk. Minden állomáson találtok egy borító részletet, annyi a feladat, hogy találjátok ki, melyik regényhez tartoznak, és írjátok bele a rafflecopter doboz megfelelő sorába a megoldást.



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése