„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2023. február 27., hétfő

Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem


A szerelem képlete nemcsak külföldön, de hazánkban is nagy sikert aratott, ezért már mi is nagyon vártuk az Eszméletlen szerelem megjelenését. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, ez a kötet is elrabolta-e a szívüket, és
ne feledjétek: egy szerencsés játékos megnyerheti a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!


Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2023. február 14.
Eredeti megjelenés: 201
Oldalszám: 400



Mint ​egy lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a feladaton Levi Warddal.
Jó, persze, Levi vonzó a maga sötét hajú, magas, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Beet, amikor a lány szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez a lány iránt.

Bee laborfelszerelése nem jött meg, a kollégák levegőnek nézik, ezért úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne rá, hogy Levi szép lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit, és… felfalja őt a szemével. A lány neuronjai pedig lángra lobbannak. De amikor eljön az idő, hogy lépjen, és kockára tegye a szívét, egyetlen dolog számít: mit tesz most Bee Königswasser?


Még meg sem száradt a tinta Ali Hazelwood A szerelem képlete könyvén, és már érkezik is az írónő legújabb könyve, az Eszméletlen szerelem a Maxim Kiadó gondozásában. Aminek én természetesen nagyon örültem (és nem csak azért mert még egy bájos és vicces borítójú könyvet tudhatok a könyvespolcomon), az első rész pozitív élménye ugyanis még egyáltalán nem fakult ki, és reméltem, hogy a folytatásban is hasonló tapasztalataim lesznek.


A könyvünk főhősnője Bee Königwasser, aki lehetőséget kap, hogy a NASA-nál dolgozhasson egy projekt keretében, ami a karrierje szempontjából igencsak nagy lépésnek számít. Sajnos azonban új munkahelyén együtt kell dolgoznia Levi Warddal, akit még a doktori iskolából ismer, ahol nem igazán jöttek ki egymással, a férfi mindig távolágtartóan, ridegen viselkedett vele. És nagyon úgy tűnik, hogy az eltelt élek alatt sem változott meg Levi véleménye róla, ugyanis Bee az első napjain ugyanúgy a férfi hideg és elítélő viselkedésével találja szembe magát. A könyv tehát az első regényéhez hasonlóan a tudományos világban játszódik, aminek én nagyon örültem, hiszen számomra ez egy igazán érdekes, a külvilágtól elzárt világ, a könyvnek köszönhetően azonban mégiscsak sikerül egy morzsányit belelátunk. Mindehez pedig társul egy "az ellenségből szerelmesek" típusú románc, aminek én nagy rajongója vagyok, így hamar megéreztem, hogy ezt a történetet ismét csak nekem találták ki.


Szerencsére igazam is lett, a történet ugyanis rendkívül szórakoztató, igazi csemege a romantikára vágyóknak. Habár a főhőseink kapcsolata lassacskán alakul, akadnak benne jócskán félreértések és megy azért a huzavona a szereplők között, de egyáltalán nem idegesítő módon. Közben kapunk azért sok-sok humoros jelenetet és szópárbajt, amik könnyedén gördítik az eseményeket. Ráadásul a főszereplőket is könnyű megkedvelni, akik látszólag igen különbözőek, Lou a laza, közvetlen és kedves lány, míg Levi a kissé távolságtartó, határozott és titokzatos féri, de ahogy haladunk előre, és egyre többet tudnak meg egymásról, úgy derülnek ki a hasonlóságok is. 


Bee és Levi között tehát nagyon jól működik a kémia, a tudományos környezet pedig abszolút érdekessé teszi a történetünket. Nagyon tetszett Bee rajongása Marie Curie iránt, ahogy próbált párhuzamot vonni a saját életével, ráadásul egy csomó érdekességet is megtudtam róla (sőt a könyv befejezése után egy kicsit jobban belenéztem Curie életébe). És ha tudomány, akkor a nők helyzete a tudományos világban szintén téma volt ebben a könyvben is, amiről megint csak tanulságos volt olvasni. 


Összességében én azt mondanám, hogy nekem nagyon tetszett a könyv, tökéletesen hozta azt, amit vártam tőle. Talán kicsit jobban is élveztem, mint az írónő első könyvét, lehetséges, hogy jobb hangulatomban talált meg, vagy egyszerűen csak elkapott és nem eresztett, de talán nem is fontos. Azt meg kell említenem, hogy több szempontból hasonlít az írónő első könyvéhez, maga a világ, a szereplők közötti dinamika és miegymás, de az az igazság, hogy engem nem zavart. Nekem ugyanis nagyon tetszik az a világ, amiből az írónő merít, és az a fajta romantikus vonal, ami a szereplőink között kialakult is mondhatni a gyengém, szóval én egyszerűen csak élveztem és rendkívül jól szórakoztam. Csak remélni tudom, hogy a Maxim Kiadó elhozza Hazelwood más könyvét is, amiben az írónő meg tudja mutatni majd egy másik oldalát is.

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A történet során nagy szerepet kap a híres tudós Marie Curie is, így mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti mennyire ismeritek az életét. Minden állomáson találtok egy hozzá kapcsolódó kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába!


 Kikkel megosztva kapta az első Nobel-díját?


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése