„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2023. január 29., vasárnap

On Sai: A gyógyítók


2022 végén a Könyvmolyképző jóvoltából megjelenhetett On Sai Vágymágusok-sorozatának 3. része, A gyógyítók. Ezúttal három bloggerünk indult útnak Riannával a háborúba, hogy végre szemtől szemben állhassanak a titokzatos hójárókkal. Természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2022. december 13.
Eredeti megjelenés: -
Oldalszám: 328


Mennyit ér a szerelem egy megalkuvó világban?

Rianna mindeddig sikeresen titkolta, hogy lány. Férfiként mozog a seregben, de ami fájóbb, hogy a herceg is férfiként látja, és ennek mentén dönt a jövőjükről. Milyen fájdalmas lehet a viszonzott szerelem? Épülhet őszinte kapcsolat ennyi titok között?
Közeleg a tavasz, közeleg az ellenség. A máguskatonák és a gyógyítók útra kelnek, ám nem számolnak azzal, hogy egy vágymágusnak álcázott szipoly lapul a soraik között, egy lázadó család lánya, aki megkérdőjelezi a bevett utakat és megszokott módszereket. Mi ér többet, egy nemes törött karja vagy egy közrendű élete? Segít vagy árt, aki vitatja a választ, bomlasztja a rendet? Egy történet, ahol minden rossz döntés érthető, és mégis létezik helyes út. Az év legkülönlegesebb fantasyregénye a természetről és a vágyról. Éld át az izgalmas és mágikusan érzéki kalandokat!




Nem is olyan rég megjelent On Sai Vágymágusok sorozatának harmadik része, aminek én természeten nagyon örültem, hiszen elmondható, hogy ez a sorozat az egyik kedvencemmé nőtte ki magát a fantasy zsánerben. A blogturnénak hála pedig ismét voltam olyan szerencsés, hogy elolvashattam a regényt, és két szuper rész után talán már nem meglepő, hogy ismét fantasztikus élményben volt részem.


Aki olvassa ezt a bejegyzést, valószínűleg ismeri a korábbi könyvek tartalmát, így talán nem spolier ha azt mondom, hogy az előző rész befejezése bizony nem kis csavarral zárult: Rianna úgy tűnik lebukott azzal, hogy öccse helyét átvette és lányként tartózkodik a férfi harcosok között. Ráadásul nem is akárki előtt lepleződött le, hanem Delon gyógyító előtt, aki rögtön azt hiszi, hogy Erdon herceg életére akar törni kedvenc szipolyunk. Hogy mi történik ezután, nos, legyen elég annyi, hogy Riannának nem a lebukás a legnagyobb problémája, hanem az életben maradás. Valamilyen úton-módon azonban a lánynak mégiscsak jut ki annyi szerencse, hogy Delon egyelőre nem viszi a herceg vagy éppen Lidérc színe elé az ügyét, így Rianna bent marad seregben, gyógyítóként ráadásul a mostani időkben szükség is van a segítségére.


Az előző könyvben ugyanis még csak a levegőben éreztük a háború közelségét, most azonban már útnak indulnak a máguskatonák, hogy bevessék magukat a harcokba, így a helyszín sokat változik, új helyeket járunk be velük együtt. Riannának tehát szembe kell néznie a háború borzalmaival, a gyógyítás nehézségeivel, a barátaiért, szeretteiért, de leginkább Lidércért való állandó féltéssel egyaránt. Ráadásul mindezek mellett rá kell ébrednie, hogy rengeteg ősi, leginkább idejét múlt szabályt és módszert alkalmaznak a harcok alatt és azon kívül is, amivel természetesen Rianna egyáltalán nem ért egyet, és tudjuk jól, hogy nem is az a fajta lány, aki csöndben marad igazságtalanság láttán. Csakhogy ez már nem a vár falai között zajló ártatlan összecsapás ismerősök között, hanem kemény politikai kérdések, a felsőbb rétegek urai, nagyhatalmú mágusok regulái, így Rianna bizony kemény falakba ütközik, és sokszor megüti a bokáját.


Ahol harc dúl, ott gyógyításra is szüksége van, így ebben a részben - ahogy arra a könyv címe is utal - a gyógyítók kapnak nagy szerepet, amely körbe persze Rianna is beletartozik. A lánynak rengeteg sérültet kell ellátnia nap mint nap, amely nemcsak az erejét, de lelkének egy részét is felemészti, ráadásul igencsak óvatosnak kell lennie, ha nem akarja, hogy kiderüljön szipoly mivolta. Rianna ereje mellett pedig a többi gyógyító módszereibe is beleláthatunk, amelyek igencsak megbotránkoztatók tudnak lenni. Az a faja szexuális feszültég, amely az egész sorozatot körüllengi, ebben a kötetben is abszolút érezhető, és bizony legnagyobb részt a gyógyítók köreiben tapasztalhatók. Delon ráadásul a könyv egyik nagy kérdése, nehéz rajta kiigazodni, az egyik percben kedveltem, a másikban teljesen távol álltak tőleim a tettei. A hozzá hasonló karakterek mindig a legizgalmasabbak számomra, akik nem állnak úgymond egyik oldalon se (jó vagy rossz), hanem sokkal mélyebb ismeret kell ahhoz, hogy megérthessük őket.


Természetesen nem feledkezhetünk meg Rianna és Lidérc kapcsolatáról sem, amely azt hiszem ebben a részben nagyon sokat változott és fejlődött. A vonzalom, feszültség korábban is megvolt kettejük között, de én úgy érzem, hogy ebben a részben mélyült el igazán a kapcsolatuk: a bizalom, a közös kis beszélgetések, a nehéz napok okozta terhek megosztása és persze az örök játékosság kettejük között mind azt mutatja, hogy már igazán együtt tudnak működni. Persze az a fajta feszült várakozás még mindig ott lappang az olvasóban, hogy vajon Rianna mikor fog lebukni előtte vagy esetleg eljut-e olyan szintre a kapcsolatuk, hogy akár elmondja a fiúnak féltve őrzött titkát.


Azt tudom már csak mondani, hogy A gyógyítók ismét csak egy csodálatos könyv volt, a világ még mindig csillagos ötös, amiről ebben a részben még többet megtudhattunk. Rianna karaktere elképesztően szerethető még mindig, ő egy rendkívül erős és bátor lány, akinek rengeteg vesztenivalója van, mégis mindig szembeszáll a nála sokkal hatalmasabbnak vélt mágusokkal, és elmondja a véleményét. Persze mondhatnánk, hogy talán túl impulzív, de azt hiszem ez is hozzátartozik a bájához. Mindezek mellett pedig megismertük a kételyeit, az érzékeny oldalát is, aminek köszönhetően pedig nem egy távoli hősként tekintünk rá, hanem közelebb érezzük őt magunkhoz. A Lidérccel közös jelentek pedig mindent visznek, teljesen oda vagyok értük! És ha azt hinnéd kedves olvasó, hogy megnyugodhatsz a végére, akkor nagyot tévedsz, mert akkor jön csak az igazi arcul csapás, egy olyan függővég, ami miatt hajadat téped! Egyrészt örülök, hogy így történt meg ez az esemény, szerintem ez a volt lehető legjobb módja, másrészt viszont miért? Hogy lehet így lezárni? Természetesen azonnal akarom a folytatást!

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A hójárók át akarnak törni a határokon, de az okaik még ismeretlenek. Ezúttal a játék során olyan film- vagy könyvbeli ellenséges népek, lények nevét kell kitalálnotok, akikkel harcolnia kell a főhősöknek. A feladatotok beírni az adott lények, népek nevét a Rafflecopter megfelelő dobozába.


Az embereket állandóan rettegésben tartó démonok, akik éjszakánként a föld alól bújnak elő, és csak a megfelelő rovásokkal lehet őket távol tartani, megsebesíteni vagy megölni.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése