„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2023. január 24., kedd

Kresley Cole: Arcana Rising – Vihar előtti csend


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Az Arkánum Krónikák sorozat negyedik részét Kresley Cole tollából: Arcana Rising - Vihar előtti csend címmel. A rajongók és persze bloggereink is repesve várták már, hogy a kártyák újra mozgásba lendüljenek. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2022.12.16.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 336


A katasztrófa után…
A Császár pokoli csapása egy egész sereget eltörölt a föld színéről, és veszélybe sodorta az emberiség jövőjét – de Circe visszavágott. Az elemi összecsapás iszonyú pusztítást végez az Arkánumok világában, és kis híján Evie életébe kerül, aki elszakad a szövetségeseitől.

Miután Richter keze nyomán Aric eltűnik, Jack és Selena pedig vértanúkká lettek, Evie-nek már csak a benne rejtőző sötétség marad. Ekkor bukkan fel két új Arkánum, akik mindent megváltoztatnak: az egyik megváltást hozhat, a másik elsöprő lidércnyomást.

Evie kénytelen Aric nyomába eredni, hogy helyrehozza a törékeny kapcsolatukat. De minél többet tud meg a majdani szerepéről – és a hátborzongató múltjáról –, úgy nő az esélye,

hogy a Császárhoz fogható szörnyeteggé válik.

Csak rajta múlik, hogy a szövetségesei oldalán minden addiginál hevesebben szembeszállhasson a pusztító Richterrel…




Az Arkánum Krónikák sorozattal annak első részének megjelenéséhez képest viszonylag később találkoztam, 2021-ben olvastam az első három kötetet. Azokat azonban egy húzásra, hiszen annyira elvarázsolt ez a világ, hogy egymás után elfogyasztottam őket annak idején, és meg is írtam a véleményem róluk. Éppen ezért nagyon örültem, hogy érkezik a folytatás, hiszen ha maga a történet nem is, de a könyvekhez kapcsolódó pozitív élmény rögtön beugrott.


Mivel azért eltelt jó másfél év, hogy a Tél halottai-t olvastam, ahogy írtam is feljebb, a cselekményből kevés dologra emlékeztem, amikor nekiálltam ennek a könyvnek. Szerencsére a történet elején elég sok utalást kapunk az előzményekre, így pár 10 oldal után már simán belerázódtam az olvasásba. Igazából pontosan ugyanott kezdődik, ahol a harmadik rész abbamaradt, a Császár lecsapása után Evie (szó szerint) elsodródik a többiektől, mindezt abban a tudatban, hogy Jack, sőt talán Aric is meghalt. Így tehát a könyv első fele (de ha jobban belegondolok, szinte az egész) Evie gyászára fókuszál, arra hogy miképpen küzd meg szerelme(i) elvesztésével, hiszen azt tudjuk, hogy a lány az előző kötet végén bizony választott a fiúk közül. Evie az egyetlen szalmaszálba kapaszkodva próbál visszatalálni a rombolás helyszínére, miközben belebotlik egy új játékosba, a Nap kártya személyében. Solról csak annyit, hogy egy igazán izgalmas karaktere a történetnek, végig kiismerhetetlen marad, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz még ki belőle az írónő a jövőben.


Azt el kell mondanom, hogy ez a rész abszolút az érzelmekre, Evie fájdalmára és gyászára épül, és habár itt-ott kapunk harci jelenteket, új és érdekes karaktereket, mégis Evie-n marad a hangsúly. Én ezt egyébként egyáltalán nem bántam, érdekes és persze sokszor fájdalmas volt megtenni ezt az utat Evie-vel, végig követni, ahogy az elszántságából miképp jut el a legmélyebb pontra, majd pedig hogyan próbálja megtalálni újra a boldogság egy kis szeletét. Persze ennek az útnak még korán sincs vége, Evie egyáltalán nincs jól, az érzelmeit elfojtja, kapaszkodót keres és az olvasó már azt is tudja, amit ő nem, hogy hamarosan a kocka ismét fordulni fog (valószínűleg a következő részben).


Korábban sokszor emlegettem, hogy mennyire idegesít, hogy Evie képtelen választani Jack és Aric között, ez azonban már egyáltalán nem zavar. Egyrészt úgy vagyok vele, hogy mindkét pasi szuper a maga módján, tényleg mindketten feltétel nélkül szeretik a lányt, az hogy bármelyikük képes lenne feláldozni magát, és átengedni a másiknak a lányt, igazából mindent elárul. Így tehát én bármelyik fiúnak örülnék, csak remélni tudom, hogy az írónő nem úgy oldja majd meg végül, hogy az egyiküket megöli. Meg egyébként is valahol út közben én úgy döntöttem, hogy elengedem ezt a témát, épp elég fejfájást okozott már Evie döntésképtelensége, lesz ami lesz. Amennyiben persze magára a történetre ez nem nyomja rá a bélyegét, és veszi el a figyelmet a lényegről.


Mert azt kell hogy mondjam van itt bőven mit nézni a szerelmi háromszögön túl, hiszen még mindig egy elképesztő világról olvashatunk, ami folyamatosan feszültségben tartja az olvasót. Nagyon szeretem, hogy mindig többet és többet tudunk meg, ráadásul az új Arkánumok és a képességeik is még érdekesebbé teszik a világot. Az izgalmas játszmák, a megkérdőjelezhető szövetségek, vagy éppen a fordulatos cselekmény, a múltból kísértő titkok és persze az idegtépő harcok mind-mind odaszegeznek a könyvhöz. Ez a rész is ilyen, észre sem veszed és már el is olvastad, ami végül egy csomó kérdést megválaszol és persze még többet feltesz.


Én tehát nagyon szerettem ezt a részt is, akciók tekintetében talán kicsit visszafogottabb volt elődeinél, de minden másban ugyanúgy pörgött, csak kapkodtam a fejem az új infók vagy éppen karakterek láttán, a vége pedig, nos természetesen egy újabb csavar! Hogy Evie mit fog ezzel kezdeni, az bizony nagy talány számomra, és csak remélni tudom, hogy nem kell sokat várni a folytatásra, hogy mindez kiderüljön!

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A kiadó oldalán bele is olvashatsz a regénybe! Mindenképpen  érdemes, mert  a játékunk minden kérdésére  megtalálod a választ. A rafflecopter doboz megfelelő sorába írd be a feltett kérdésre adott megoldást.


Milyen két tárgy volt Evie kabátzsebében?


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

01.20. Kelly és Lupi olvas

01.22. Függővég

01.24. Könyvvilág

01.26. Könyv és más

01.28. Dreamworld extra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése