„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2023. január 8., vasárnap

Elle Kennedy: The Dare - A kihívás


A
Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Elle Kennedy Briar U sorozatának utolsó részét The Dare - A kihívás  címmel. Conor Edwards meglehetősen unja a trófea szerepét, amit a lányok folyton el akarnak nyerni, így kapva kap az izgalmas ajánlaton, hogy álbarátja legyen a kerek formákkal megáldott Taylor Marsh-nak. Vajon lesz ebből a kapcsolatból szerelem?  Ha szívesen olvasnád a regényt, kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe megnyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2022. december 13.
Eredeti megjelenés: 2020
Oldalszám: 376


Vannak ​kockázatok, amiket vállalni kell…
Az egyetem lett volna a nagy esély, hogy rút kiskacsából kecses hattyúvá változzam. Ehelyett egy gonosz banyákkal teli lányszövetség csapdájába estem. Nem könnyű a beilleszkedés, így amikor a Kappa Chi-nővéreim kihívás elé állítanak, nem mondhatok nemet.

A feladat: elcsábítani a harmadév legmenőbb hokisát. Conor Edwards gyakori vendég a Görög Sor bulijain… és a Görög Sor lányszövetségeinek ágyaiban. Az a típus, akibe belezúgsz, mielőtt még rájönnél, hogy az ilyen srácok levegőnek nézik a magamfajta lányokat. Csakhogy Mr. Népszerű csupa meglepetés – ahelyett, hogy kinevetne, hajlandó

velem felmenni az emeletre, és eljátszani, hogy történik köztünk valami. Sőt, még ennél is tovább megy: folytatni akarja a tettetést. Úgy tűnik, Conor szeret játszani, és élvezi, hogy hülyítheti a „barátaimat”.

Szinte képtelenség ellenállni a dögös szörfös srác laza bájának, bár szép lassan rájövök, hogy Conor nem pont olyan, mint amilyennek a rajongói látják. Minél tovább folytatjuk ezt az őrült színjátékot, annál nagyobb az esély, hogy csúnya vége lesz a történetnek.



A Briar U rajongói igazán szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen tavaly novemberben megjelent A játszma, majd mindössze bő egy hónappal később már érkezett is A kihívás. Ennek természetesen én is nagyon örültem, hiszen nagy rajongója vagyok a sorozatnak, az egyetlen dolog, ami beárnyékolja mindezt, hogy ezzel a kötettel bizony lezárul a sorozat. Egyelőre még nem igazán tudtam elfogadni, hogy már nem térhetek vissza a kedvenc hokisaim életébe, viszont ahogy mondani szokás az egyik legjobb terápia maga az írás, úgyhogy lássuk is mi a véleményem a Briar U záró részéről.


Annyi biztos, hogy az írónő nem is választhatott volna jobb főszereplőt a befejező részhez, mint Conor Edwards, aki már a korábbi részben is rendkívül érdekes karakternek tűnt, hiszen egy igaz szívtipró, és bizony eszébe juttatja az olvasónak, hogy miért is szeretett bele annak idején a sorozatba. Sőt már magába az Off-Campusba is, hiszen Conor a maga sármjával igencsak hajaz egy bizonyos Dean Di Laurentisre, akit gondolom a sorozat ezen pontját már senkinek sem kell bemutatnom.


És habár Conor megidézi azt, hogy mitől is szeretjük annyira ezeket a hokis fiúkat, az is hamar bebizonyosodik, hogy ez a kötet bizony valamiben mégis eltér a korábbiaktól. Ez leginkább a női főszereplőnkre vonatkozik, aki egészen más személyiég, mint amit eddig megszokhattunk, és azt kell hogy mondjam szerintem ez nagyon jót tett a sorozatnak. A korábbi könyvekre ugyanis jellemzők voltak az olyan női karakterek, akik tisztában vannak a vonzerejükkel, ezáltal rendkívül bátrak és magabiztosak, amivel persze nincs is semmi baj, ők is nagyon szerethetők. Mostani főhősnőnk, Taylor azonban igencsak visszahúzódó, egész életében súlyproblémákkal küzdött, emiatt folyamatosan negatív gondolatai vannak saját magával kapcsolatban, képtelen elfogadni önamgát. A lány ráadásul az egyetemi lányszövetség tagja, ahol több felől is állandó bántó beszólásokat kap, ami már kimeríti a zaklatás fogalmát, ettől pedig egyre nehezebben viseli mindennapjait. Conorral is úgy találkozik, hogy az egyik lányszövetségi buliban egy kihívás miatt kell elcsábítania az egyetem leghíresebb nőcsábászát, ami azonban váratlanul pozitív fordulatot vesz. Rá kell jönnie ugyanis, hogy Conor egy igazán jó fej és laza srác, és miután Taylornak is sikerül ellazulnia a fiú társaságban, kiderül, hogy remekül kijönnek egymással. A "csábítás" tehát nagyon jól sikerül, ráadásul úgy alakul, hogy folytatják a játékot, hogy még inkább idegesítsék a diákszövetséges lányokat, aminek köszönhetően természetesen egyre inkább megkedvelik egymást.


Bevallom, nekem tetszett, hogy az írónő mert újat lépni, és egy másfajta karaktert behozni a sorozatba, hiszen úgy gondolom, hogy sokan tudunk azonosulni Taylor negatív, önmarcangoló és gyakran rendkívül káros gondolataival. Szerintem fontos, hogy hozzá hasonló karaktereket megismerjünk és végig kísérjük az útját a változás, önelfogadás felé. Más kérdés, hogy mennyire hasznos üzenet az, hogy végül a beteljesülés Conor érdeme lesz és nem pedig Taylor sajátjáé, pedig pontosan az lenne a lényeg, hogy ezt az utat egyedül tegye meg, hiszen alapvetően csak ő tudja ezt önmagával rendezni - és bizony ez egy piszok nehéz feladat. Nyilván azt nem állíthatom, hogy nem szuper érzés az, ha áll mellettünk egy társ, aki segít, aki önmagunkkal ellentétben szépnek lát minket, és ezt el is mondja. Mindent egybevetve azt azért leszögezném, hogy én már csak azért is hálás vagyok, hogy egy alapvetően szórakoztató zsánerben erről olvashattam.


Mindettől függetlenül én ugyanúgy éreztem (és élveztem) azt, ami ennek a sorozatnak abszolút az erőssége, és ami miatt szerintem ennyi részt meg tudott élni, mégpedig a rendkívüli humorát. A nehéz téma mellett azért az megállapítható, hogy egy piszkosul szórakoztató párosról olvastam, Conor egy igazán szellemes és aranyos srác, és miután erről Taylor is meggyőződött, ő is meg tudta mutatni a lazább, poénos oldalát is. A kémia egyértelműen működött ezen a téren is köztük.


A kihívás nem volt tökéletes, a konfliktusok terén nem mondanám, hogy túlzottan kreatív volt az írónő, kicsit olyan volt, mintha már elfáradt volna a végére, ráadásul duplázott is. Ettől függetlenül én hálás vagyok ezért a részért, amiért mert kicsit más lenni, de mindezt úgy, hogy az alapjaiban önazonos maradt. Most már tényleg csak annyi maradt hátra, hogy újra kiemeljem, ha valaki szeretne egy igazán szórakoztató és dögös sorozatot olvasni, annak a Briar U és persze az Off-Campus egy tökéletes választás lesz. Nekem nagyon fognak hiányozni ezek a "jó útra tért" hokis fiúk!

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A fiúk neveivel már játszottunk, most következzenek a lányok! A turnénk során minden állomáson egy kedvelt női főszereplő nevének betűit kevertük össze Elle Kennedy jégkorongos sorozataiból. Helyes sorrendbe szedve a betűket írjátok be a karakter nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.


Jenn nans reBe


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése