„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/Jennifer L. Armentrout - Ónix


Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás… Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.De nem ez a legnagyobb problémánk.A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

A történet folytatódik. Daemon az előző részben szinte a halálból hozta vissza Katy-t. Mivel a gyógyítás ennyire erős volt, a két fiatal most összekapcsolódott. Ráadásul Daemon elhatározza, hogy mindenképpen megszerzi Katy-t. A lány úgy érzi, hogy Daemon csak a furcsa kapcsolódás miatt érez így, ezért elhárítja a probálkozásait. Nem mintha nem akarná őt. Nagyon. És valljuk be őszintén, nem hibáztathatjuk. Szóval folytatódik az örök huzavona a fényember és a hibrid között. Igen hibrid. Jól látjátok. Ugyanis s gyógyítás miatt Katy egyre furcsábban érzi magát, és most már ő is képes dolgokra. Csakhogy ő nem tudja ezt szabályozni. Ekkor jelenik meg a színen Bake, az új srác, aki minden kérdésre tudja a választ, és segíteni akar Katynek. Gyanús nem? Hát Daemon annak találja, nem bízik benne. Katy nem tudja mit érez mégis hagyja, hogy segítsen neki Blake. Aztán minden eldurvul. Túl sok  a titok. Túl sok a bizalmatlanság. Annyi "mi lett volna ha" van ebben a részben, hogy már számolni se érdemes. Minden elfajul, és a végén csak üresség maradt.
Hát igen. Elég durván fejezte be az írónő azt tuti. Ráadásul rengeteget kellett várni a folytatásra. Ami a szerepelőket illett Katy-Daemon páros még mindig kedvenc, ezt nem is részletezném. Dee és Adam kapcsolata is nagyon édes, Dee megérdemli a boldogságot.. Ash a szokásos formáját hozza, Willtől (Katy anyjának új pasija) égnek áll a szőr a hátamon. És Blake az új fiú teljesen összezavar. Igazából utálnom kéne, de mégis néha egy kicsit sajnálom őt, mert elvileg csak a barátját menti. De hát ilyen áron? Nem kéne. 
Ebben a részben se kellett csalódnom. Szerencsére. A történet ugyanolyan izgalmas, egy percre sem unatkoztam. Katy és Daemon ügye még mindig húzódik. Sokszor egyre távolodnak egymástól, de azért valahol mégis sikerül egymásra találni. A kedvenc jelenetem a Hálaadás napi karácsonyfa díszítés volt. Az ilyen részeket azért szeretem, mert megláthatjuk Deamon kedves, talán igazi énjét. Nem mintha a másik énjével olyan sok gond lenne. Kinek kell Christian Grey, amikor lehet egy saját Deamon-om ;) Egyetlen dolog nem tetszik nekem. A borító, azon belül is Katy. Én valahogy nem így képzeltem el őt. Ennek ellenére a történet mindenképpen megéri a maximum pontot

Kedvenc idézet: 

"– Szerintem az olvasás szexi – jelentette ki. – Ó, most már így gondolod? – néztem rá meglepve. – Ó, igen, és tudod, mi szexi még? – Előrehajolt, hogy az arca kitöltötte a képet, és felém biccentett. – Az ilyen bloggerek. Hű! A szememet forgatva a karjára csaptam. – Vegyél vissza magadból! Daemon hátradőlt, és a következő öt percben megpróbált csendben maradni. Egyesével adogatta a könyveket, de mindegyikhez hozzáfűzte a véleményét: kisajátította a teljes felvételt. – Ez a pasas idétlenül néz ki – közölte egyszer. Vagy: – Mi ez a bukottangyal-mánia? – De a legjobb az volt, amikor az én arcom elé emelte az egyik könyvet, és megjegyezte: – Ez a kaszás pasas tetszik nekem. Ő megteheti, hogy gyilkolással keresse a kenyerét."

Értékelés: 5/5

A sorozat részei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése