„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. február 13., csütörtök

Ashley Carrigan: Az ​oroszlán árnyékában



A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Ashley Carrigan legújabb regényét a Zafír pöttyös könyvek sorában. Az oroszlán árnyékában a Negin sorozat első része, mely San Francisco sötétebbik oldalára viszi az olvasókat, ahol egy titkos csapat oldja meg a félelmetes paranormális eseményeket, szellemeket fognak be, démonokat üldöznek saját határaikat feszegetve. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. december 6.
Eredeti megjelenés: -

Ami neked horror, az neki egy szokásos hétköznap este.
Negin Belford egy titkos csapat tagja. Nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra, de közben fogalma sincs, honnan ered a képessége.
Kicsoda ő? Mi ez a bámulatos hatalom, ami a vérében lobog, és egyre csak növekszik?
Ezek a kérdések hevesen érdeklik a csapatot irányító szervezetet is, és minden eszközt bevetnek, hogy a végére járjanak.
Egyik társuk halála után új tag kerül a csapatba, akinek fő feladata, hogy megvédje Negint a rosszindulatú szellemektől. A lány egyetlen porcikája sem kívánja George társaságát, bármilyen szuper katona is, és bármilyen igéző a szeme, lehengerlő a mosolya.
De ahogy egyre több időt kell együtt tölteniük, már egyikük sem tagadhatja a köztük pattogó szikrákat.
Vajon ki tette a csapatba a férfit, és milyen titkokat rejteget?
Ahogy Negin képességei változni kezdenek, a helyzet bonyolódik, és a lány elveszít minden biztos fogódzót. Választania kell, hogy elfogadja a sors által kijelölt utat, vagy harcol ellene.
Borzongás, szenvedély és egzotikus sumér mitológia egy lebilincselő történetben.
Engedd át magad a sötétség ölelésének!


Ashley Carrigan ezúttal a fantasy műfajban mutatta meg tehetségét, a szellemek és démonok világába kalauzol el minket. Én még nem olvastam tőle ebben a műfajban, csak egy new adult könyvet, úgyhogy kíváncsi voltam, hogy mit tud mutatni ezen a teljesen más területen.

A történet főhőse a címadó Negin, aki nem éppen átlagos munkát végez: egy csapattal azon dolgozik, hogy az élők között ragadt szellemeket átsegítse a túlvilágra. Ez egészen addig rendben is működik, míg egy nap elszabadulnak az események, és a csapat egy tagja, Negin legjobb barátja életét nem veszti. Ezután a lány úgy érzi, hogy már semmi sem a régi, leginkább pedig akkor akad ki, amikor új tag érkezik a csapatba, a jóképű George, azaz Alfa személyében. Negin első körben persze nem akarja kedvelni a férfit, hiszen úgy érzi, hogy senki nem helyettesítheti Lucast, ráadásul a főnökük, Matilda minden áron a lány mellett akarja tudni Aflát, hogy megvédhesse őt. Még akkor is, ha igazából a lánynak nincs erre szüksége, hiszen a legtöbb esetben igazából ő bizonyul erősebbnek, de persze akkor hol maradna a romantika?

A romantika, ami egyébként egészen jól működik ebben a történetben. Negin és Alfa között az első perctől kezdve izzik a levegő, először kicsit ellenséges a hangulat, de aztán mégis átfordul valami sokkal szenvedélyesebbe. Mindezt egy kis tiltott gyümölcs érzet is fokozza, hiszen Alfától nem egyszer halljuk, hogy neki bizony nem lenne szabad a lánnyal kezdeni, az okokat persze csak jóval később ismerjük meg. Ettől függetlenül Negin nem éppen az a fajta lány, akinek bárki megmondhatja, hogy mit tegyen, vagy éppen ne tegyen, szóval a szabályokat sutba dobva abbahagyja az ellenségeskedést, és beleveti magát az új kapcsolatba.

Romantika ide, romantika oda a könyv legnagyobb erőssége számomra mégiscsak Negin karaktere, az adottságának alakulása volt. A lány ugyanis nem egy egyszerű spiritiszta, hanem sokkal több annál, és erre neki is hamar rá kell ébrednie. Azt persze mindig is tudta, hogy más, hogy erősebb a társainál, ettől függetlenül még sok változás vár rá. Érdekes volt olvasni arról, hogy milyen nehezen viselte 16 éves korában, amikor kiderült a képessége, és hogy igazából még annyi év után is nehezen birkózik meg azzal, hogy sosem lesz átlagos. A képessége tehát változni kezd, a szellemek és démonok elkezdenek furcsán reagálni rá, ráadásul feltűnik egy titokzatos alak is, aki valahogy mindig jókor siet a lány segítségére. Az újabb és újabb rejtélyek, a fordulatok voltak tehát azok, amik végig fenntartották a feszültséget. Ahogy haladunk előre a történetben, úgy derülnek még több titkok, amik Negin életéhez kötődnek, ráadásul egyre nagyobb káosz alakul ki a lány életében, hiszen egy teljesen új világ szakad rá hirtelen, amit fel kell dolgoznia.

Negin egy nagyon erős karakter mind fizikailag, mind lelkileg, és sokszor éppen ezért úgy éreztem, hogy Alfa nem ér fel hozzá, nem egyenlő társ, bármennyire is próbálta kemény fickónak ábrázolni olykor az írónő. Ettől függetlenül aranyosak voltak, megvoltak a bevett romantikus eszközök, amitől kicsit olvadozhatunk. Mégis a hangsúly véleményem szerint nem a szerelmi részen van, hanem Negin karakterének kiteljesedésén, ami igencsak megdöbbentő. És ezzel nincs is semmi baj egyébként, mert ez a szál bizony nagyon erősre sikeredett. Neginen kívül is akadt még két nagyon izgalmas karakter a könyvben, spoilerveszély miatt azonban nem szeretném elárulni, hogy kik ők, mindenesetre elképesztően kíváncsi vagyok arra, hogy mit fognak alakítani a folytatásban, mert eddig teljesen lenyűgöztek.

Összességében én teljesen elégedett vagyok a könyvvel. Nagyon sok izgalommal, fordulattal és feszült pillanattal kecsegtet a történet, különösen a szellemek átsegítésének részei tetszettek. A világfelépítés megállja a helyét, nem túl bonyolult, de érdekes és tartogat meglepetéseket. A stílusa könnyed, olvastatja magát, és a cselekmény is olyan, hogy nehéz letenni a könyvet. A vége természetesen hagy sok nyitott kérdést, ami miatt lehet izgulni, úgyhogy rendkívül kíváncsi vagyok a folytatásra.

Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK


Ashley Carrigan könyveinek címeit keressük a játék során. Minden állomáson 1-1 mixet találtok, a betűket helyes sorrendbe állítva kell beírnotok a a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

rvhIeKkaa

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
02.13. Könyvvilág
02.15. Hagyjatok! Olvasok! extra 
02.17. Betonka szerint a világ...
02.19. Hagyjatok! Olvasok!
02.21. Sorok között extra




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése