„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. június 22., hétfő

Bella Swift: A ​láma, aki koszorúslány lett


A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni után újabb meseregény jelent meg Bella Swift tollából a Manó Könyvek Kiadó gondozásában. Ezúttal Lulu, a láma történetét ismerhetitek meg, aki az Almafa tanyán él sok más állattal együtt, és bármit megtenne, hogy jobb kedvre derítse a mostanában letörten viselkedő gazdáját.
Ha kíváncsiak vagytok Lulu kalandos próbálkozásaira, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok A ​láma, aki koszorúslány lett könyv három példányának egyikéért.

Könyv adatai
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó
Megjelenés: 2020. május 7.
Eredeti megjelenés: 2019



Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt - és az Almafa tanyát?
-Mókás és szívmelengető történet egy lelkes kis lámáról;
-Arról, hogy miért jó másokon segíteni;
-Holly Webb és Dick King-Smith rajongóinak;
-Megható mese telis-tele egyszerű, ám nagyszerű igazságokkal;
-Magával ragadó szöveg, rövid fejezetekkel és rajzokkal







A kiskutya aki unikornis akart lenni után újabb Bella Swift-féle állatos meseregény jelent meg a Manó Könyvek Kiadónál. Mivel én tavaly imádtam a kis mopszli történetét, egyértelmű volt, hogy lecsapok az írónő új, hasonló témájú könyvére is.

Ezúttal egy farmon járunk, ahol megismerjük több más állat mellett Lulut, a lámát. Lulu egy barátságos, kedves teremtés, aki azonban mostanában bármit tesz, bármivel próbálkozik, mindig a visszájára sül el. Leginkább azt szeretné elérni, hogy az utóbbi időben igencsak szomorú Jakab gazdát felvidítsa. A férfi ugyanis egy éve elvesztette feleségét (akit természetesen Lulu is nagyon szeretett), ráadásul a farmot is nagyon nehéz egyedül ellátnia, újabb és újabb problémák lépnek fel, és Jakab gazda úgy érzi, egyedül képtelen fenntartani. Lulu tehát bármit megtenne azért, hogy segítsen a bajba jutott gazdáján, de akármilyen jó szándék is vezérli, mindig inkább nagyobb kalamajkát csap, mint hogy segítene.

A láma legnagyobb szerencséjére hamarosan a szomszédba költözik Avani az anyujával. A kislány hamar megkedveli Lulut, és anyukájával sokat járnak át a tanyára. Jakab gazda is mintha egyre vidámabb lenne, főként miután kitalálják, hogy ha esküvőket rendeznének a tanyán, akkor annak a bevételéből megmenthetik a gazda és persze az állatok lakhelyét. Az esküvő ötlete mindenkit - embert és állatot egyaránt - felvillanyoz, neki is látnak a készülteknek, természetesen Lulu is beveti magát a teendőkbe, csak nehogy a nagy lelkesedésben mindent elrontson!

Lulu története elképesztően bájos, a láma nagyon szerethető és persze szórakoztató, hiszen az aprócska baklövésein jókat lehet mosolyogni. Avanihoz kötődő barátsága pedig igazán tanulságos, hiszen több szempontból is segít a kislánynak, ráadásul az állatok szeretetére is tanít. Úgy gondolom, hogy kifejezetten kedvez a történetnek, hogy a főhőse egy láma és nem a “szokásos” kutya/macska, mert szerintem jót tesz a gyerekeknek, hogy más állatokról is olvashatnak (vagy olvasnak nekik), jobban megismerik őket, talán még tanulnak is róluk valamit - főleg, mivel ezen a farmon a lámán kívül több más állattal is találkozhatnak.

Érdekes, hogy a mesekönyvben nem a "szokásos" családmodell jelenik meg, hanem két csonka családot ismerünk meg, hiszen Jakab gazda elvesztette a feleségét, Avani édesanyja pedig elvált. Szerintem mindenképpen klassz, hogy ezek bekerültek, egyrészt így még ha csak érintőlegesen is, de olvashatnak a gyerekek a gyászról, az esetleges továbblépésről, vagy arról, hogy bizony előfordulhatnak olyan gyerektársaik, akiknek a szülei elváltak, külön élnek. 

A könyv rövidke, mindössze 160 oldal, 1 óra alatt el lehet olvasni, legnagyobb örömömre pedig ismét egyszerű, ám szépséges illusztrációkkal is gazdagították. A történet rendkívül bájos, humoros és szívmelengető, Lulu elképesztően szerethető, szóval megvan benne minden egy jók kis meséhez. A mopszlis könyvet nem szárnyalta túl, ettől függetlenül rendkívül élveztem!

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK



A mostani nyereményjátékunkban minden állomáson egy-egy állítást fogtok találni a lámákkal kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, az állítás igaz-e vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

A láma az emlősök osztályának párosujjú patások rendjébe tartozó faj.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
06.22. Könyvvilág
06.24. Könyv és más
06.26. Csak olvass!
06.28. Hagyjatok! Olvasok!
06.30. Spirit Bliss Sárga könyves út
07.02. Sorok Között



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése