„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. augusztus 18., kedd

Abbi Glines: Sosem elég


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Abbi Glines nagysikerű Rosemary Beach c. sorozatának második kötete, a Sosem elég. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja, miként is folytatódik Blaire és Rush váratlan fordulatokkal teli, szenvedélyes története.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2020
Eredeti megjelenés: 2013
Oldalszám: 288



Szenvedély. Családi titkok és viszályok.
Árulás. Végtelen élvezet.
Miután a magára maradt Blaire elutazott Rosemary Beachre, hogy segítséget kérjen elidegenedett apjától, az élete máshogy alakult, mint várta. Mostohatestvére, az őrületesen szexi (és őrületesen nem egyszerű eset) Rush szép lassan az ujja köré csavarta őt, míg végül végzetesen egymásba szerettek. Azonban amikor már boldognak érezték magukat, Blaire megtudta, Rush anyja és testvére milyen aljas hazugságokkal próbálják bemocskolni elhunyt édesanyja emlékét. Ennek eltitkolását nem tudta megbocsátani a fiúnak, így eldöntötte, elhagyja szerelmét és új barátait, és visszatér Alabama állambeli otthonába. Mást sem akart, csak elfelejteni a kaotikus nyarat.
Azonban váratlan hírek borítják fel Blaire tervét, így arra kényszerül, hogy mégis megbízzon az egyetlen férfiban, aki hatalmas csalódást okozott neki. Hamarosan szembetalálja magát Rush határozottságával, amivel mindenképpen vissza akarja nyerni a lányt, miközben ő igyekszik távol tartani magát tőle. Blaire-nek fogalma sincs, helyesen cselekszik-e… vagy élete legnagyobb hibáját követi el.




Folytatódik Abbi Glines Rosemary Beach sorozata, a második rész, a Sosem elég nem váratott túl sokat magára, ismét visszatérhetünk Blaire és Rush szerelmi történetébe. Habár én régebben nagy Abbi rajongó voltam, sajnos a a kezdő kötet, a Beléd esve nem igazán nyerte el tetszésemet tavaly, de úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt a sorozatnak a múltunkra való tekintettel, arról nem is beszélve, hogy az első rész függővégszerűsége után azért furdalta a kíváncsiságomat a folytatás.

A Beléd esve ott ért véget, amikor is Blaire és Rush pillanatnyi boldogságát felkavarta, hogy kiderült, a családjuk egy igencsak kényes titokban összeforr, ráadásul mindezt Rush eltitkolta a lány elől végig. Blaire képtelen volt megbocsátani neki, ezért visszaköltözött Alabamába, hogy összetörten, a fiú nélkül kezdjen új életet. Természetesen a történetük itt nem érhet véget, főleg miután Blaire egy igencsak hatalmas dologra jön rá, ami így vagy úgy, de összeköti az életét a fiúval végelegesen. A lánynak végül sok választása nem marad, mint visszaköltözni Rosemary Beachre, és habár eldönti, hogy bármit megtesz, hogy ne kerüljön Rush szeme elé, a sors (azaz a szerelem és a hormonok) persze nem így akarja, a párosunk újra egymásba gabalyodik.

Ami plusz ebben a részben, hogy kaptunk Rush szemszöget is, amit emlékszem, hogy az első könyvben hiányoltam is, hiszen nem tudtam, mit titkol a fiú. Most viszont kicsit ellentmondásos érzéseim voltak ezzel kapcsolatban, hiszen az mindig jó, ha tudom, mi jár egy karakter fejében, viszont Rush nem nyűgözött le. Hiába akart arról meggyőzni, hogy mennyire szereti Balire-t és bármit megtenne érte, a cselekedetei teljesen más mutattak. Értem én, hogy nehéz neki, hogy az imádott húga, Nan nem képes megbékélni a kapcsolatukkal, és ez nehéz helyzetbe hozza őt, de kicsit jobban kezelhette volna az ügyet. Volt egy pont, amikor magára hagyta a Blaire-t, amit egyszerűen tudtam hova tenni, nem értettem, hogy miért nem kommunikált vele. Sajnos nálam nem bizonyította azt, hogy komolyak az érzései, a tettek hiányoztak, mondani nem elég.

Spoiler nélkül túl sokat nem tudok írni a történetről, de igazából az előző részhez hasonlóan folytatódik a párosunk se veled, se nélküled kapcsolata. Sajnos azt kell, hogy mondjam, ezzel a kötettel sem voltam jobban megelégedve, mint a kezdéssel, úgy éreztem, hogy túl sok volt a dráma, ráadásul sokszor feleslegesen. Blaire és Rush képtelen kommunikálni, Rush nem váltja be az ígéreteit, Balire pedig folyamatosan megsértődik. Én úgy éreztem, hogy a karaktereik nem fejlődtek az első részhez képest, még mindig érezhető a bizalom hiánya, a problémákat pedig nem tudják kezelni, megbeszélni. Az egyetlen, ami viszont nagyon jól működik közöttük, az a kémia, de nekem ennél már több kellene egy második részben.

A könyvben folyamatosan zajlanak az események, állandó a feszültség (akár pozitív, akár negatív értelemben) a karakterek között, így gyorsan lehet vele haladni. Abbi könnyed, olvasmányos stílusa is visszaköszön, aminek köszönhetően akár egy nekiüléssel végezni lehet vele. Sajnos azonban számomra felszínes maradt a történet, hiányoltam a mélyebb érzéseket, hiába próbáltak másról meggyőzni a szereplők. Pedig a kezdő szituáció jó alapanyag lett volna, összehozhatta volna őket, megadta a lehetőséget, hogy felelősséget tanuljanak, érzelmi, problémamegoldó fejlődést mutassanak, de inkább a múltbéli dolgokon ragadtak le a szereplők, és nem a jövő felé tekintettek. Sajnálom, hogy így alakult, mert én régen nagyon kedveltem az írónő könyveit, de úgy tűnik, hogy Rosemary Beach nem nekem való.

Természetesen senkit nem akarok eltántorítani az olvasástól, főleg ha már az illető elkezdte a sorozatot, és kíváncsi Blaire és Rush sztorijára. Nyári olvasmánynak, kikapcsolódásnak simán belefér. Én még nem tudom, hogy miként viszonyuljak a folytatásokhoz, esetleg ha majd Woods könyve érkezik, azt lehet elolvasom, mert az ő karaktere nagyon szimpatikus. Rushtól és Blairetől azonban valószínű most elbúcsúzok.

Értékelés: 5/3,5


NYEREMÉNYJÁTÉK


Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyben a váratlan terhességé a főszerep. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, mely alapján ki kell találnotok, melyik regényre gondoltunk, majd a címét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

“Talán korábban történik, mint terveztem, de az élet nem mindig menetrend szerint halad.”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

További állomások
08.18. Könyvvilág
08.20. Kelly & Lupi olvas 
08.22. Sorok Között
08.24. Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése