„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2015. október 27., kedd

Halloweeni Blog Rémálom - The Walking Dead - zombik


Feltankoltunk sok-sok csokival és cukorral, - amiken előtte persze minőségellenőrzést végeztünk (akár többször is) - kiraktunk az ablakba néhány faragott tököt, egy csontvázat, és egy műanyag pókot, majd fejenként egy-egy nagy bögre tejszínhabos-fahéjas forró csoki mellett vártuk a látogatókat. És jöttek is, a szokásos szellem, - igen, egy fehér lepedő, rajta két lyukkal - boszorkány, tündérkisasszony, Pókember mellett, hamarosan izgalmasabb figurákkal is jöttek: kedvenc történeteink karakterei! Bizony ott volt Batman, aki GrumpyCatnek öltözött, Katniss egy sárga kanárinak, de a legzavarbaejtőbb mégis Hófehérke volt, aki egy piros alma jelmezben jelent meg az ajtónk előtt. Mikor személyes kedvenceink kopogtattak be, nem tudtunk ellenállni annak, hogy extra mennyiségű édességet adjunk nekik. 

Gyorsabban fogyott az édességünk, mint ahogyan számítottunk rá, így az utolsó négy vendégünknek már semmi sem jutott. Amiatt a sajnálatos következmény miatt - a szégyen mellett - csínytevésekben lesz részünk. Mind a négy édesség nélkül maradt karakter megfogadta, hogy a nektek készített Halloweeni Blog Rémálom hetünk bejegyzéseiben négy fajta emojikat, emotikonokat rejtenek el. Mivel nem tudjuk, hogy melyik bejegyzések esnek csíny áldozatává, kérlek, segítsetek nekünk megtalálni, hogy az emojikból mennyit rejtett el az utolsó négy vendégünk, és ha azt is kitaláljátok, hogy kik voltak, akkor kaptok édességet. Na jó, nem, mert az elfogyott, szóval mit szólnátok könyvhöz? Annak örülnétek? Mert van 12 darab gazdátlan könyvünk!


A zombik ébredése - The Walking Dead


A Halloweeni Blog Rémálom hét második napján a halálból visszatért, vérengző és borzongató lényeké a főszerep. A mai kor gyermekei már nem az ágy alatt vagy a szekrényben megbújt szörnyektől félnek, és már nem a szellemek üldözik őket rémálmaikban. Nem! Ma már a legvadabb rémálmaink is arról szólnak, hogy egyszer csak eljő a világvége, és mindannyian emberevő szörnyeteggé, azaz ZOMBIKKÁ válhatunk! Ha a zombikról van szó, akkor talán a legtöbb embernek a világszerte ismert sorozat, a The Walking Dead is eszébe jut. Én magam is nagy rajongója vagyok a sorozatnak, éppen ezért eshetett meg, hogy e projekt keretében nem könyvről hozok bejegyzést.
A sorozatból eddig 5 teljes évad ment le, és nem olyan régen, két hete volt a 6. évad premiere. De kezdjük az elején. A The Walking Dead középpontjában Rick Grimes rendőr áll, aki miután meglőtték őt, egy kórházban ébred. Itt azonban semmi sem olyan, amilyennek lennie a kéne: a kórház, az utcák kihaltak, mindenhol halottak fekszenek, és... járnak. Igen, már az első részben kapunk egy jó nagy adag zombit, sőt már a kezdő jelenet - a kislánnyal és a macival - nagyon durvára sikeredett. Rick miután kétségbeesetten rájön, hogy az eddig ismert kényelmes világ a feje tetejére állt, elindul, hogy megkeresse eltűnt feleségét és fiát.


Amikor a The Walking Deadról írok, nagyon nehéz főszereplőkről beszélni, hiszen ebben a sorozatban tényleg bárki bármikor meghalhat. Nem számít, hogy a szereplő valakinek a férje, felesége, gyereke, testvére, nagyon meg tudnak lepni minket a producerek. Az öt évad során már annyi meglepetés ért, hogy azt gondolnám már hozzászoktam, de nem. Valószínű ez az egyik nagy sikere is a sorozatnak (mármint a zombikon kívül), hogy teljesen mértékben kiszámíthatatlan. Én mindig rettegek, hogy nagy kedvenceim nehogy meghaljanak.

A sorozat nagyon jól bemutatja azt is, hogy kiből mit hoz ki a világvége, ahogyan a különböző személyiségtípusok hogyan reagálnak az eseményre. Míg Rick az elején a törvénytisztelő polgárok mintaképe, a vége felé, ahogy egyre több teher és felelősség hárul rá, mondhatni ősember válik belőle: ölj, vagy megölnek, valami ilyesmi a túlélés kulcsa. Aztán ott van Daryl, aki először eléggé tuskó, de aztán mégis ő marad a legemberibb, és mit mondtam is, nagy kedvencem. De a legnagyobb változáson Carol megy át, a leggyengébb láncszemből, a legérzéketlenebb gyilkos lesz. Ami szintén eléggé durva, hogy azok után, ami a világgal történt, és csak néhányan maradtak életben, sokszor a legnagyobb veszélyt nem is a zombik okozzák, hanem az ember. Még egy zombiapokalipszis világban is az ember ember ellen fordul, kizsákmányol és öl.


Én mindenképp ajánlani tudom a sorozatot, de azért azt leszögezném, hogy kell hozzá idegzet és erős gyomor. Én nagyon sokszor elborultam rajta, nem is azon, hogy meghalt valaki, hanem ahogyan. Főleg az ötödik évad második fele egy kicsit sok(k) volt nekem. Ettől függetlenül azért rendületlenül nézem a legújabb évadot is. Főleg, hogy nagyon izgatja a fantáziámat, hogy mégis hogyan fogják lezárni a sorozatot. Lehet-e happy end, amikor már amúgy is ennyi embert felfaltak (és fognak is) a zombik?

Fear The Walking Dead
A sorozat sikerén felbuzdulva megalkották a The Walking Dead társ-sorozatát, a Fear The Walking Dead-et, ami egyfajta előzménye, kezdete az egész zombiapokalipszisnek. Új szereplők, új helyszínek, de egy valami ugyanaz, a zombik! 
Én még nem kezdtem el nézni, de itt az előzetes:

NYEREMÉNYJÁTÉK
Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk, az érdeklődéseteket, és hozzánk hasonlóan ti is elolvassátok, megnézitek majd ezeket a fantasztikus könyveket, témához illő filmeket. Négy halloweeni csínytevőnknek köszönhetően a héten olvasható bejegyzéseket ellepték a különböző ,,rémisztő" emojik, emotikonok. A ti dolgotok összeszámolni, hogy a különböző emotikonokból hány darab található összesen a blogbejegyzésekben. Ezen kívül, az utolsó két napon a négy csínytevő is elrejtőzik egy-egy blogbejegyzésben, ahol elárulják nektek, hogy milyen jeleket szórtak szét a blogokon. Nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik emojihoz, melyik csínytevő tartozik. Ahhoz, hogy esélyetek legyen megnyerni a 12 db felajánlott könyv egyikét, a fent említett feladatokon kívül, mint egy megköszönésképpen a kiadók felé. lájkolnotok kell a facebook oldalukat, továbbá a Porlógus csapatának oldalát is. Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése