„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. május 11., kedd

Ava Miles: Country-Éden


Új szerző debütál a Könyvmolyképző Kiadónál Ava Miles személyében a Dare River sorozat első részével. A Country-Éden idén áprilisban jelent meg, a történetben pedig egy híresen rossz fiú country zenész és a pimasz szakácsnője közötti románc bontakozik ki. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. április 23.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 464



Tehát akkor ő egy PR-kampány része? Rye kihasználja őt? Amikor a híres – és hírhedt – countryénekes bevonul az étkezdébe, ahol Tory Simmons főz, a lány biztosra veszi, hogy átlát rajta. Nyilván valami rosszfiú. Egy alfahím, aki szereti magát mindenfélével kényeztetni, beleértve a nőket is. Azonban míg a countryzene és az arrogáns férfiak kevésbé nem is érdekelhetnék, az ajánlatot, amit kap, képtelenség visszautasítani. Rye Crenshaw felkéri, hogy legyen a magánszakácsa a több városra tervezett turnéján. Ez az állás a válasz a lány imáira: kisegíti az adósságból, és megalapozza a kétségbeesetten vágyott újrakezdést. Rye biztos benne, hogy pimasz új szakácsa lesz az utolsó, aki valaha kísértésbe vinné. Ám a tipikus vidéki lánnyal való időtöltés csodát tesz a férfi csorbát szenvedett hírnevével. Ráadásul úgy alakul, hogy a lány főztje a legjobb, amit a férfi valaha kóstolt: egyszerre megnyugtató és csábító. Később a Toryval töltött idő során felfedezi a lány egy másik oldalát is – azt, amelynek ugyanolyan lehetetlen ellenállni, mint a főztjének. És amikor egy családi vészhelyzet hazahívja az énekest, olyat tesz, amit még sosem kockáztatott meg: beenged egy nőt a szívébe. Az érzelmek, melyeket Rye a bulvárlapok számára tettetett, egyszerre túlságosan is igazivá válnak, de vajon a country-éden, amit Tory karjaiban lelt meg, megél-e majd a való világban is? Érzelemgazdag szerelmi történet két emberről, akikről nem gondolnánk, hogy egymáshoz valók, azonban kiderül, hogy nem is alkothatnának jobb párost. Szívmelengető románc, amit Az év legjobb könyvének választottak.

Én nagyon szeretem azokat a regényeket, amelyekben fontos szerepet kap a zene, hát még ha egy szexis énekes vagy egy banda tagjának történetét meséli el. És habár a Country-Éden nem a “megszokott” rockbandás szálat vette alapul, hiszen a főszereplőnk, Rye Crenshaw country énekes, mégis nagyon kíváncsi voltam a történetre. Természetesen reménykedtem abban, hogy megkapom a romantikus, koncenrtekkel, bulikkal teli könnyed életérzést az olvasás alatt.


Habár Rye Crenshaw nem rock, hanem country énekes, a rossz fiús báj azért mégiscsak megvan neki, legalábbis szereti, ha ezt gondolják róla. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Tory és Rye első lakókocsis, fürdőkádas találkozása..., de ne siessünk ennyire előre! Amit tudni érdemes Rye-ról, hogy imád enni, nagyon kényes erre a témára, éppen ezért amikor betér egy kis vendéglőbe, ahol a másik főszereplőnk, a pimasz Tory a szakács, és megkóstolja a főztjét, rögtön alkalmazni szeretné őt. És habár Tory nincs elragadtatva a férfitól, mivel igencsak szűkös anyagi körülmények között él, elvállalja a szakács munkát a hírhedt country énekes mellett a turnéja alatt. Azon, hogy ez a helyzet mennyire (nem) életszerű, hamar túlléptem, mert igazából a szereplők közötti kémia jól érzékelhető az első perctől kezdve, úgyhogy sokkal inkább a közös turnézásból fakadó kalandok lehetőségére koncentráltam. Ráadásul az már az elején látszott, hogy két eléggé ellentétes személyiségtípusról van szó, ami jól tudjuk, egy igazán jó kis romantikus történet alapja lehet.


Meg is kezdődik aztán a turné, kapunk szórakoztató vagy éppen bonyodalmakat okozó jeleneteket, kellemes kis szócsatákat, és egyre inkább érződik a feszültség a főhőseink között, szóval jött minden, amire vártam. Aztán egy idő után felerősödik egy másik szál is a történetben, méghozzá Rye családjáé, a férfinak ugyanis haza kell utaznia egy kis időre, ahová Tory-t is magával viszi. Rye-nak azonban nem egyszerű a kapcsolata a családjával, sőt leginkább nagyon nehéz bizonyos tagjaival, úgyhogy ez az utazás nagy kihívást jelent neki. Bevallom, nekem nagyon tetszett, hogy az írónő belevitte ezt a családi szálat is a sztoriba, mert egyrészt így sokkal inkább meg tudtam érteni Rye bizonyos tetteit, és ezalatt az idő alatt Tory-val is közelebb kerültek egymáshoz. Ráadásul kaptunk nagyon szimpatikus karaktereket Rye családjából (persze nem mindenkit), a férfi testvéreit megkedveltem, illetve Tammy gyerekeiről is érdekes volt olvasni. Nagyon tetszett, hogy mindegyikük hús-vér ember volt, hibákkal, rengeteg kétellyel és bizonytalansággal, és a kapcsolatuk alakaulást Rye-al is szépen ívelte az írónő. Előfordulhat olyan karakter is, akit talán először nem is kedvelnél, de aztán megláthatod a mélyebb oldalát is, és aztán végül mindegyikük rengeteget fejlődött a történet során (na jó, nem mindenki, a kedves mamán sajnos nem igazán lehetett segíteni).


Maga a könyv elég hosszú, több mint 400 oldal, én talán nem húztam volna el ennyire. Főleg, hogy a végén már nagyon idegesített, hogy Rye ennyire nem bízik Tory-ban, és emiatt volt még jó ideig huzavona. Értem, hogy kell a konfliktus a történetben, de én lezártam volna ezt onnan, hogy visszajöttek Rye családjától. Olyan sok minden történt kettejükkel, hogy fura volt nekem, hogy ezek után nem alakult ki a bizalom közöttük.


Mindezt leszámítva nekem tetszett a Country-Éden, nem a klasszikus zenés/bandás történet, de nem is volt ezzel baj. Kaptunk helyette egy szórakoztató, lélekmelengető szerelmi történetet, ugyanakkor egy szimpatikus család újra egymásra találásának történetét is. Mindez lassan kibontakozva, mégsem unalmasan, mert a karakterek, a cselekmény folyamatosan előreviszik az eseményeket, nincsenek benne száraz részek. Ami még plusz pont, a fejezetek elején található receptek (a szerző eredetileg szakács), illetve dalszövegek. Nekem az nagyon bejön, ha ilyen fajta könyveknél  a szerző még arra is veszi a fáradságot, hogy dalszöveget találjon ki a zenészének, ráadásul itt szerintem elképesztően jól passzoltak a szövegek a sztorihoz. Én bátran ajánlom a Country-Édent a zenés, romantikus könyvek rajongóinak.


Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunkban minden állomáson gasztronómiában jártas magyar hírességek képét tesszük közzé, a feladat pedig annyi, hogy kitaláljátok kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

05.11. Könyvvilág

05.14. Betonka szerint a világ

05.17. Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

05.20. Hagyjatok! Olvasok! értékelés


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése