„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. október 31., hétfő

Halloween Blogturné - Nem annyira borzongató könyvek ajánlója és Book Tag


Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!

Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és legyél Te négy nyertesünk egyike!



Aki követi a blogomat, tudja, hogy legszívesebben romantikus könyvet veszek a kezembe, amelyek szívmelengetőek, szórakoztatóak, olykor nyugtatólag hatnak rám, máskor pörgősen izgalmasok vagy éppen igencsak szexik. De sorolhatnék sok egyéb jelzőt is, mindenestere az biztos, hogy nem szerepelne köztük a rémisztő. Mert az az igazság, hogy habár szeretek sokféle érzelmet megélni az olvasás alatt, bizony a félelem nem tartozik ezen érzések közé, éppen ezért a thriller/horror műfaj nem mondható éppen a kedvencemnek. Ettől függetlenül azért olykor elolvasok egy-egy könyvet ebben a kategóriában is, vagy azért mert valamiért tényleg felkeltette az érdeklődésem a fülszöveg, és érdekesnek találom, vagy egyszerűen csak véletlenül futok bele ilyen történetbe.


És ha már a mai nap a borzongásról szól, akkor megmutatom nektek azokat a könyveket, amelyeket én érdemesnek tartok elolvasni ebben a műfajban. Egyik sem a klasszikus módon félelmetes, hanem inkább elgondolkodtató, az ember lelkére hat, amolyan libabőrözős módon. Szóval aki valami nagyon extrán hátborzongató könyvet szeretne a mai napon (vagy bármikor) olvasni, akkor nem biztos, hogy itt találja meg a tökéleteset, de azért szemezgetni érdemes. :)


Karen McManus: Lehull a lepel

Rögtön egy kedvenccel kezdenék, Karen McManus ifjúsági könyve a thriller és krimi kategóriába sorolható. A könyv középpontjában egy diák halála áll, ami nagy port kavar a bayviewi gimiben, ráadásul az egész cselekményt a négy gyanúsított szemszögén keresztül ismerjük meg, ami csak fokozza a feszült hangulatot. Nem mondanám félelmetesnek a könyvet, viszont annál izgalmasabb, fordulatosabb a cselekmény, sok titokkal és némi romantikával fűszerezve.


Josh Malerman: Madarak a dobozban

Na ez a történet viszont már horror a javából. Talán csodálkozhattok azon, hogy mégis miért olvastam én el ezt a könyvet, de talán annyira nem meglepő, hiszen ez az a könyv vagy éppen film ugyebár, amiről kevés olyan ember van, aki ne hallott volna, természetesen hozzám is eljutott a híre, és nagyon kíváncsi voltam rá. Én egyébként hamarabb láttam a filmet, mint a könyvet olvastam volna, de az annyira meggyőzött, hogy muszáj volt elolvasnom a könyvet is, és azt kell hogy mondjam a film igencsak jól sikerült. Ettől függetlenül én ajánlom olvasásra a könyvet akkor is, ha már láttad a filmet (és tudod mire számíts), mert sokkal jobban áthatja a feszültség, nyilván több idő van a részletek bemutatására, a karakterek megismerésére, és ha ismered is a végkimenetelt, jobban a részese vagy a hátborzongató eseményeknek.


Collen Hoover: Too Late - Túl késő

Colleen Hoover már többször is megmutatta sokszínűségét azáltal, hogy nemcsak a romantikus műfajban tud remekelni, hanem bizony a thrillerében is. Ezt onnan is tudjuk, hogy már több könyve is megjelent itthon ebben a kategóriában, én pedig most a Túl későn-t emelném ki, talán azért is, mert számomra ez ütött a legnagyobbat. Valószínű azért lehetett így, mert ez volt az első könyv, amit ebben a műfajban olvastam tőle, és itt élt a legjobban a meglepetés ereje. Az írónő egyébként is ért ahhoz, hogy érzelmek ezreit éljem át olvasás alatt, ennél a könyvnél pedig ez még inkább érződött, fokozva azzal, hogy a hangulat is nyomasztóbb, sötétebb és fájdalmasabb, így tehát fel kell készülni, hogy nem egy könnyed olvasmány.


Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése

A végére pedig ismét egy ifjúsági könyvet hoztam, habár azt kell hogy mondjam, a Mara Dyer könyv azért jóval, nos hátborzongatóbb az elődjénél. A főhősnő, Mara ugyanis folyamatosan rémálmokkal küzd, van egy nagyon durva képessége a halállal kapcsolatban, ráadásul annyira pörgős és izgalmas a történet, hogy egy idő után már az olvasó sem tudja, hogy a valóságot vagy egy (rém)álmot lát. Én kedveltem az egész sorozatot, úgyhogy ajánlom azoknak, akik egy kicsit mást, elvontabbat olvasnának ebben a műfajban, és nem zavarja a kissé elcsépelt, de azért még mindig működő rossz fiús romantikus szál sem.





Halloween Book Tag


1) Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak

Hűha, ez nehéz kérdés, biztos sok olyan fantasy-t olvastam, amiben szellemek vannak, de most alig jut eszembe. Legyen Jeaniene Frostot Félúton a sírhoz könyve, ami a kedvenc vámpíros sorozatom első része.


2) Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.

Egyértelműen a Madarak a dobozban.


3) Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.

Bármelyik Outlander kötet vagy éppen Sarah J. Maas könyvei az utóbbi évekből. Habár nem szívesen használnám őket erre a célra.


4) Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!

Jajj, de nehéz ez. Nemrég olvastam a Crescent City 2. részét, úgyhogy onnan mindenképpen Ruhnt hoznám. Legyen még Casteel a Vér és hamu sorozatból, vele biztos jól szórakoznék (nyilván csak azért). Aztán Kókusz a Semmi pánik c. könyvből is jöhetne, aki tuti valami szuper jelmezben lenne (és esetleg nekem is gyártana valamit). És hogy csajok se maradjanak ki a buliból, jöhetne Rianna a Vágymágusok sorozatból, hiszen tudjuk, hogy szuperül tud beöltözni, és talán Nestára is ráférne némi szórakozás ezen a napon. Na jó, kit akarok átverni, bármelyik Maas karakterrel szívesen töltetném ezt az éjszakát.


5) Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?

Valamilyen vicces pólóban azt hiszem. Nem vagyok egy jelmezes típus. :D


6) Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?

Az a baj, hogy nulla kézügyességem van, úgyhogy valamilyen boltban vásárolt dekorációval, bocsi. Egyszer talán ráveszem magam a tökfaragásra.


Kelly és Lupi kérdése: Melyik könyves karakter csöngetését várnád a legjobban halloween este?

Nem akarok unalmas lenni és mindig ugyanazokat a karaktereket emlegetni, úgyhogy legyen mondjuk Mili és Richárd. Habár azért az elég furcsa lenne. :D

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.





Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

Booktastic Boglinc - Halloween Playlist
Dreamworld - Gyors sütik

Olvasónapló - Halloween podcastek
Pandalány olvas 

Zakkan olvas

Fanni’s Library - Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út - Fanartok

Függővég - Ijesztő filmajánló
Szaffi polca - Hidegrázós írók
Csak olvass! - Könyvjelzők
Utószó - (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas - Halloween sminkek
Könyvvilág - Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más - Társasjáték ajánló

Hagyjatok! Olvasok! - Borzongató könyvek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése