„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2022. október 26., szerda

Sarah J. Maas: Ég és lélegzet háza


A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent a nagysikerű Föld és vér házának folytatása, az Ég és lélegzet háza! A sorozat második kötetében még több karakterrel ismerkedhetünk meg, a cselekmény még csavarosabb és érdekfeszítőbb, és persze romantikában sincs hiány. Tartsatok bloggereinkkel ezen a turnén is, hiszen egy szerencsés játékos megnyerheti a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2022. szeptember 29.
Eredeti megjelenés: 201
Oldalszám: 872



A LEGVESZEDELMESEBB ERŐ. ♦ A LEGVADABB SZENVEDÉLY. A LEGKEGYETLENEBB SORS.

Bryce Quinlan és Hunt Athalar próbál visszarázódni a normál kerékvágásba – megmentették Crescent Cityt, de annyi minden fordult fel fenekestül az életükben, hogy leginkább csak pihenni szeretnének. Le akarnak lassítani. Kiderítenék, mit tartogat számukra a jövő.

Az Aszterek eddig tartották a szavukat, békén hagyták őket. De így, hogy a lázadók lassacskán egyre inkább kikezdik az Aszterek hatalmát, az uralkodók jelentette fenyegetés nőttön-nő. Bryce, Hunt és a barátaik belekeverednek a lázadók terveibe, és választaniuk kell: vagy csendben tűrik az elnyomást, vagy megküzdenek azért, amit helyesnek tartanak. És mint tudjuk, a hallgatás sosem volt az erősségük…

A #1 bestseller FÖLD ÉS VÉR HÁZA szexi, akciódús folytatásában Sarah J. Maas lebilincselő történetet sző egy robbanásközeli állapotban lévő világról és azokról, akik bármit megtennének, hogy megmentsék.

HAGYD, HOGY MAGÁVAL RAGADJON!


Sarah J. Maas az egyik kedvenc írónőm, az Üvegtrón és a Tüskék és rózsák udvara sorozatát nagyon szerettem, így természetesen az Cresent City sorozatára is kíváncsi voltam tavaly előtt. És habár akadt némi problémám az első résszel (erről itt olvashattok), természetesen mindenképpen érdekelt, hogy mi lesz a folytatás, úgyhogy egyértelmű volt számomra, hogy olvasni fogom a második kötetet is.


Az első rész, a Föld és vér háza viszonylag nyugisan zárult, Bryce és Hunt megmentette a várost, sok titokra fény derült, és most csak arra vágynak, hogy egy kicsit meglapuljanak, éljék a hétköznapi életüket. Persze senkinek sem kell aggódni, ez nagyon sokáig nem lesz így, hiszen túl fontosak ők az aszterek és lázdók vagy éppen az istenek játszmájában ahhoz, hogy ez így tartható legyen, ráadásul hamar olyan dolgok derülnek ki Bryce számára, amik nem hagyják nyugodni a lelkiismeretét, így ismét csak igencsak kényes ügyekbe keverednek bele.


Magáról a történetről sokat nem szeretnék elárulni, hiszen ezt mindenkinek magának kell átélnie úgy gondolom. Az biztos, hogy ez a majdhogynem 900 oldal igencsak tartalmas volt, én egy percig sem unatkoztam. Maasnak megvan az a képessége, hogy egyrészt rendkívül olvasmányos stílusban ír, másrészt pedig folyamatosan, apránként hozza a kisebb-nagyobb fordulatokat, így még ha már éjfélre is jár az óra, és tudod, hogy másnap korán kell kelned, nem akaródzik abbahagyni az olvasást. Ez pedig az egyik erőssége a könyvnek, hogy folyamatosan fenn tudja tartani a figyelmet.


Az első kötet értékelésénél írtam, hogy a Bryce-Hunt páros nem lett kedvenc, mert túlságosan hasonlítanak az írónő korábbi karaktereihez. Ez valamit javult, legalábbis Bryce esetében, sokkal jobban nyitott Hunt és a többiek felé, nem csinálta azt, mint korábban, hogy magában tervez el mindent, hanem igyekezett csapatban játszani, szóval már nem láttam benne annyira Aelint. Viszont még most is azt kell mondanom, hogy nem (csak) ők azok, akik előre viszik a történetet, hanem bizony a mellékszálak is. És én abszolút azt gondolom, hogy ez a másik hatalmas erőssége a könyvek, a karakterek, akiket hívhatnék mellékszereplőknek is, de én egyáltalán nem érzem ezt. Korábban már írtam, hogy Ruhn szála izgalmasnak tűnik, és ez be is bizonyosodott ebben a kötetben, imádtam az ő részeit, ahogy az egész alakult, annyira tudtam, hogy nagyon meg fogok döbbeni a végén, de erre még én se számítottam. De nem csak ő, itt van még Connor öccse a farkas Ithan, vagy éppen Tharion szála, amik mind-mind elkepesztően izgalmasok voltak. Rajtuk kívül még több más új, érdekes karaktert ismerhettünk meg, és ez most lehet soknak tűnik így a bejegyzés alapján, de abszolút nincs így, mindenkinek megvolt a maga helye, a története a könyvben. Van még egy valaki, akit nagyon megkedveltem, de nem akarom lelőni a poént, aki olvasta a könyvet, valószínűleg tudja kire gondolok, mindenesetre a végén megszakadt érte a szívem.


Ami a cselekményt illeti, Sarah hozta a formáját, igencsak fordulatos és akciódús volt, egy csomó új dolog derült ki a világról, rengeteg titok lepleződött le, de érezhető, hogy még nagyon sokat nem tudunk. Ahogy mondtam is, a karakterek tekintetében is erős volt ez a rész, tetszett, hogy egy csapatként nyomoztak, hogy kialakult egyfajta bizalom, barátság többek között, ráadásul sok új szereplő igencsak meglepett. Ami Bryce és Hunt kapcsolatát illeti, sokat fejődött ebben a részben, azt bátran kijelenthetem, hogy új szintre léptek. Kapunk elég sok erotikus jelenetet is, amihez azt hiszem hozzá kell szoknom, ugyanis nekem, aki az Üvegtrón eleje óta követem az írónő munkásságát, furcsa élmény ez. Nekem nem volt sok, viszont magukon a jeleneteken kívül túlzásnak éreztem a szexuális utalásokat úgy kb az összes szereplő tekintetében, amit nem igazán tudtam hova tenni, szerintem ezt most túltolta az írónő.


Azt kell hogy mondjam az Ég és lélegzet háza egy igazán remek könyv, a cselekmény rendkívül fordulatos, sok meglepetést tartogat, folyamatosan feszültségben tart, a karakterek izgalmasok és kidogozottak, és szerintem a romantikus lelkűek sem fognak csalódni. Viszont még mindig nem az igazi, még mindig várom azt a bizonyos érzést olvasás közben, ami miatt Sarah a legjobb, és én úgy gondolom, hogy ez a második rész, főként az utolsó 100-200 oldal ennek az előszava, mert ahogy véget ért, az bizony sok izgalmat és feszültséget ígér. És ha már a vége. Nem, nem megyek el szó nélkül az utolsó mondat mellett. Mert te jó ég, ez mi volt? Nem tudom, hogy mit fog kihozni belőle Sarah, de engem teljesen felvillanyozott, komolyan ezen az utolsó mondaton, kifolytak a könnyeim annyira váratlanul ért, és igen, boldog voltam. Elképesztően kíváncsi vagyok a folytatásra!

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Sarah J. Maas munkásságának egyik legnagyobb erénye az erős női karakterek megalkotása. Jelenlegi játékunk során az írónő női karaktereire fókuszálunk. Minden bejegyzésben találtok egy-egy nevet, amelyekből kihagytunk pár betűt, a ti dolgotok pedig az lesz, hogy kitaláljátok, hogy melyik női karakter nevére gondoltunk, és beírjátok a helyes megoldást a Rafflecopter megfelelő dobozába!


Yr_n_ T_w_rs


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

10. 18. Fanni’s Library
10. 20. Sorok között extra
10. 22. Szaffi polca
10. 24. Könyvvilág
10. 25. Csak olvass!
10. 28. Readinspo
10. 30. Függővég
11. 01. Könyv és más


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése