„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. október 27., vasárnap

Elle Kennedy: The ​Chase – A hajsza

.

Az Off-Campus sorozat véget ért, de szerencsére nem kell sokáig nélkülöznünk Elle Kennedy-t és a Briar hokicsapatát, hiszen új spin-off sorozatában visszatérhetünk a kampuszra. A Briar U sorozatában a hokis fiúk egy új generációját ismerhetjük meg, de a régi ismerősöktől sem kell teljesen búcsút vennünk. A hajsza hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a történetben Summer és Fitzy szenvedélyes és szórakoztató párosáról olvashatunk. Ha szeretnétek nyerni egy példányt, akkor tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékban!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. október 29.
Eredeti megjelenés: 2018



Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el...
…tudja, hol talál.
Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.
Szerezd meg magadnak!


Egy újabb Elle Kennedy könyvvel ajándékozott meg minket a Könyvmolyképző Kiadó az őszi megjelenéseiben. Habár az Off-Campus sorozat véget ért, sokáig nem kellett szomorkodnunk, hiszen egy új hokis generáció lép színre a Briar U sorozatban, ráadásul ismerős arcokkal. Emlékeztek még a The Score könyvben feltűnt Summerre (Dean húgára) és a szintén hokis Fitzyre? Nos, én nagyon is, már azóta szeretnék róluk - az energiabomba Summerről és a visszahúzódó Fitzy-ről - olvasni, és szerencsére nem is kellett sokat várom!

Summer egy nem mindennapi jelenség, sőt ő maga már egy jelenség, valahogy mindig a figyelem központjába kerül, nem tud lakatot tenni a szájára szinte soha és egyszerűen képtelen elkerülni a bajt. Egy ilyen alkalommal sikerül bajba keverednie a régi egyetemén, ahonnan aztán elküldik őt, és így kerül a Briarra. Mivel a diákszövetséges lányok nem fogadják be őt, fedél nélkül marad, amit aztán kedvenc bátyja, Dean úgy old meg, hogy beköltözteti őt három hokis mellé. Ó igen, naná, hogy Colin Fitzgerald az egyikük! Természetesen nem felejtette el a korábbi találkozást egyikük sem, sőt nagyon is vonzódnak egymáshoz az első pillanattól kezdve, csak egy félreértés miatt balul sül el a kapcsolatuk az elején.

Tetszett, hogy habár a kémia hamar megvolt a főszereplőink között, nem rögtön estek egymásnak (még ha először minden jele erre utalt is), hanem bizony várnunk kellett erre egész sokáig (már az írónőhöz képest), ami szuperül megadta az alapfeszültséget. Egyébként a tipikus “nem azt teszem, amit gondolok”-féle időhúzás volt ez, de igazából szerintem egyáltalán nem volt zavaró, sőt hitelesebbé tette az egészet. Ráadásul sokkal erősebb karakterábrázolásokat kaptunk a korábbiakhoz képest, ami szerintem szintén ennek köszönhető. Kicsit jobban megismertük a szereplőket, az életüket, a hobbijukat, szenvedélyüket a történet elején, és azért utána is, ami csak még szimpatikusabbá tette őket a szememben. 

Ha már karakterábrázolás. Nem gondoltam volna, hogy két látszólag ennyire különböző személy ilyen jól összepasszolhat, pedig tényleg szuper páros voltak. Persze ez annak is betudható, hogy nem minden az, aminek látszik, és ez fokozottan igaz a szereplőinkre. Summert nagyon csíptem, elképesztően szórakoztatóak voltak a gondolatai, a belső Selena Gomeze nagy vicces volt. Ő tipikusan az a lány, akit a külsőről ítélnek meg: a szőke, magas cicababa, akinek nincs semmi sütnivalója, ezt gondolják róla sokan első látásra. És igen, szereti a divatot, és ami a szívén, a száján, akkor is, ha éppen nem kellene, de nagyon vicces, kedves és nyitott ember, ráadásul jó barát. Fitzy pedig egy igazi mufurc az elején, az a fajta fiú, akinek le akarod törni a páncélját, hogy meglásd, mi van alatta. Ő jóval visszafogottabb, egy igazi kocka, ráadásul művész, ami még vonzóbbá teszi. Persze aztán ő is megmutatja a foga fehérjét, főleg miután Summer kihozza belőle a rejtett énjét, és jóval felszabadultabb lesz. 

Szóval nekem nagyon bejött Briar U elsős része, az írónő (vagy a hokisok?) nem veszített a vonzerejéből. Szerintem ez volt az egyik legszórakoztatóbb könyve, rég nevettem ennyit olvasás közben. A szereplők nagyon szerethetőek voltak, külön-külön is élveztem az olvasást róluk, mindkettejüknek érdekes háttérsztorit álmodott meg Kennedy, de persze együtt ütöttek a legnagyobbat. Szenvedélyből sem volt hiány, miután végre kitárulkoztak a szereplőink, másfajta feszültség kezdett izzani, és kaptunk jó néhány fülledt pillanatot. Szexi, könnyed és humoros, így tudnám röviden összefoglalni. Ó, és alig várom a következő részt, az írónő teljesen felcsigázott a szereplőkkel kapcsolatban!

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A nyereményjáték az Off-Campus sorozathoz fog kapcsolódni. Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, és azt kell kitalálnotok, hogy melyik szereplőtől származik, és a sorozat melyik részében hangzott el. Tehát egy nevet és az Off-Campus egy részének címét várjuk a rafflecopter doboz soraiba. Annyit segítünk, hogy mind a nyolc főszereplő neve benne lesz a játékban, illetve plusz egy valaki, aki A hajszában kap kiemelt szerepet. Sok sikert!


"Az ajkába harap, és elhallgat. Sok nővel volt már dolgom, ezért elég jól ismerem őket. Amikor így magukban kattognak, akkor nem egyszerűen gondolkodnak, hanem hihetetlenül komplikált, különböző lehetőségekkel és forgatókönyvekkel megtűzdelt, csavaros agyszüleményeket dolgoznak ki, és hirtelen olyasmi miatt fújnak rád, ami neked magadtól eszedbe sem jutott volna. – Bökd ki szépen, (...) – fojtok vissza egy sóhajt."

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
10.27. Könyvvilág
10.29. Angelika blogja
10.31. Sorok Között
11.02. Deszy könyvajánlója
11.04. Sorok Között extra
11.06. Dreamworld extra
11.08. Ambivalentina
11.10. Pandalány olvas
11.12. Dreamworld




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése