„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. október 8., kedd

Lovranits Júlia Villő: A ​tündérkapu titka


Lovranits Júlia Villő szépséges és érzékeny mesekönyvében titkos világba kalauzol bennünket, ahol még léteznek tündérek, sárkányok, átkok és varázslat. A Blogturné Klub öt bloggere felkerekedett, hogy a főhősökkel, Borókával és Mirkóval együtt a rejtélyek nyomába eredjenek, és megtalálják a rég elveszett és elfelejtett tündért. Tarts velünk a  turné hét állomásán át, hogy tiéd legyen a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példány!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2017
Eredeti megjelenés: -
Oldalszám: 72
Fordító: -
Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka
ISBN: 9789634572589



Meseidő!
Mikor ​a nyolcéves Boróka aznap lefeküdt az ágyába, egyáltalán nem számított rá, hogy az éjszaka közepén egy apró, szárnyas lény fogja ébreszteni. A kis tündér különleges küldetést tartogat a számára, ugyanis Boróka az egyetlen, aki segíthet az elátkozott tündérhercegnőnek visszajutnia az otthonába.
A kislány és új barátai, az apró tündér, a néma sárkány, és a mesékben élő kisfiú mindent elkövetnek, hogy megmentsék a hercegnőt, és megoldják a tündérkapu rejtélyét.
Van-e visszaút Tündérországba, ha egy tündér egyszer elveszik onnan? Tud rajta segíteni egy csendes, örökké álmodozó kislány?
Boróka megpróbálja, és közben az emberi és a tündérvilág közvetítőjévé válik. A tündérek nem mind jóindulatúak, de a szeretet nemcsak a gonoszt segít legyőzni, hanem a saját félelmeinket is.
„Boróka a maga részéről egyáltalán nem gondolta úgy, hogy egy sárkány jelentéktelen apróság volna, amiről csak úgy meg lehet feledkezni. Vajon mióta ül egy osztályban vele?"
Igazi, jó, ágyba bújós mesék.
Olvassátok! Legyen tündéri álmuk a gyerekeknek!

Rájöttem, hogy mióta blogturnézom, egyre több mesekönyvet olvasok, ami szerintem tök jó, és egyáltalán nem érzem azt, hogy túl idős lennék egy-egy mesekönyvhöz. A mesék mindig reménnyel vannak teli, valami tanulsággal és boldog véggel, és így, hogy az ember azért felnőttként ráébred, hogy nem minden csupa rózsaszín az életben, nagyon jó érzés ilyen történeteket olvasni, kicsit gyerekként szemlélni a világot.

A tündérkapu titka elolvasására is hasonló indíttatásból került sor, aminek utólag is nagyon örülök. A mesekönyv rövid, mindössze 72 oldal, tele Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációival, szerintem tökéletes esti mesének is. Tényleg nagyon gyorsan halad a cselekmény, nincsenek kitérők, hamar el lehet olvasni.

Biztos vagyok benne, hogy sok kislány nagyon örülne, ha Borókához hasonlóan egy tündérrel találkozna. Ez történik ugyanis a nyolcéves főszereplőnkkel, aki tényleg csak egy pillanatra ijed meg tőle, aztán - gyermek lévén - teljesen elfogadhatónak találja a tündér, Gombóc felbukkanását. Ahogy a fülszöveg is írja, Borókára nagy küldetés vár, meg kell találnia az elveszett tündérlányt, akinek a nevére senki sem emlékszik. Szerencsére nem kell egyedül belevágnia a kalandba, segítségére van - természetesen Gombóc mellett - a néma sárkány, Gilice, és az osztálytársa, Mirkó is, aki mindig a könyveket bújja.

Nagyon aranyos kis történet volt A tündérkapu titka, Boróka igencsak szerethető kislány, Gombóc pedig némi jókedvet is csempészett a történetbe. Volt ám tanulsága is, én talán a megbocsátást, a tiszta lappal való kezdést emelném ki, hogy a szereplők - sok mesével ellentétben - nem feketék és fehérek voltak, tehát nem jók és rosszak, hanem habár hibázott benne valaki, de ez nem jelentette azt, hogy örökre bűnhődnie kell. És ez bizony a tiszta gyermeki szívnek köszönhető, jelen esetben a kedves Borókának.

Én tehát felnőttként is nagyon élveztem az olvasást, de nyilván most inkább annak ajánlanám, akinek gyermeke van, vagy ajándékba szeretné adni gyereknek, szerintem egy szuper kis mese A tündérkapu titka.


Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK

A történet témájához alkalmazkodva egy olyan játékkal készültünk nektek, ahol a tündéreké a főszerep. Minden egyes állomáson találtok egy borítórészletet egy olyan könyvből, amelyben központi szerepük van ezeknek a varázslatos lényeknek. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok a könyv SZERZŐJÉT, és beírjátok nevét a rafflecopter doboz megfelelő helyére.


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások
10.08. Könyvvilág
10.10. Spirit Bliss Sárga könyves út (EXTRA)
10.12. Hagyjatok! Olvasok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése