„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. december 13., vasárnap

Adriana Locke: Crank ​– A kurblis


Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző kiadónál Adriana Locke fülledt hangvételű romantikus-erotikus regénye. Miután Sienna egy baseball ütővel behorpasztja Walker kocsiját, elszegődik a férfi szerelőműhelyébe dolgozni, hogy ledolgozza a tartozását… persze igazából csak szeretne a férfi közelében maradni. Vajon sikerül behálóznia a nagyon dögös, de mogorva autószerelőt? Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2020. október 16.
Eredeti megjelenés: 2017
Oldalszám: 368



Vajon mit lehet tenni, ha olyan pasiba zúgsz bele, aki nem akar viszontszeretni? Amikor Walker Gibson először ránéz, még mielőtt észrevenné imádott kocsiján a horpadást, amit Sienna – véletlenül vagy talán nem annyira véletlenül – okozott, a lány már tudja, hogy nagy bajban van. De nem a betört fényszóró vagy a behorpadt hűtőrács jelenti az igazi problémát, hanem a bűnre csábító pasi az orra előtt. Itt ez a kisvárosi autószerelő, aki mogorva. Goromba. A bőréről motorolaj és benzin szaga árad. Sienna maga sem tudja, miért olyan őrjítő ez, de az biztos, hogy ha csak intene a csavarkulcsával, ő már az ölébe is hullana. És tudja, hogy a férfi is vágyik rá. Érzi, amikor megérinti. És megbizonyosodik róla, amikor a szerelőműhely falához szorítja. Ott rejtőzik a mélybarna szempárban, amikor úgy néz rá, mintha Sienna lenne minden, amire valaha is vágyott. De akkor mégis miért habozik? A kocsi széttörése csak az első hiba, amit elkövetnek; a végső igazság felforgatja Sienna világát. Darabokra tört szívére csak egy dolog jelenthet gyógyírt: a férfi szerelme, aki nem engedheti meg magának, hogy viszontszeresse. Adriana Locke új, szexi kisvárosi pasikról szóló romantikus sorozatának önállóan is olvasható darabja. Az olvasók már világszerte szerelembe estek a szívdöglesztő Gibson fiúkkal. Te se hagyd ki! „Senki sem ír úgy kisvárosi románcokat, mint Locke. Nem számít, hogy hősei kékvérűek vagy kétkezi munkások, mint a Crankben, a történeteit romantikával és élettel tölti meg. Regényeit átjárja a kisvárosi csoda.” – Mandi Beck, a Stoned szerzője – 18 éves kortól ajánljuk!


A Gibson-fiúkkal újabb New Adult sorozatba kezdett bele a Könyvmolyképző Kiadó, és egyúttal persze én is. Mivel kedvelem a műfajt, szívesen adok esélyt új szerzőknek, és kíváncsi voltam, hogy Adriana Locke tud-e újat mutatni ebben a kategóriában.


A történet nem éppen hétköznapi módon kezdődik, hiszen a főszereplőink úgy találkoznak, hogy Sienna mint egy véletlenül megrongálja Walker kocsiját. És habár a férfi nincs éppen jó kedvében emiatt, az egyértelmű, hogy azok a bizonyos szikrák rögtön pattogni kezdenek közöttük. Bevallom, kicsit meg is ijedtem, mert nagyon féltem, hogy beleesünk az instant szerelem csapdájába, hiszen a vonzalom nagyon hamar - már az első találkozás alakalmával - kialakul kettejük között. Szerencsére ez azonban a felszínen marad és nem mélyül el túl hamar, sőt, mondhatni elég sokat kellett várni arra, hogy lépjenek egymás irányába. Annak köszönhetően ugyanis, hogy Sienna jóvá tegye bűneit, elkezd besegíteni Walker autószerelő műhelyében, és habár a kémia egyértelműen erősen dolgozik kettejük között, a férfi sokáig távolságtartó és eléggé mogorva marad Siennával.


A történet nagyjából ezen a szálon halad végig, Sienna naponta bejár a műhelybe, próbál segíteni a férfinak, aki vagy morcosan viselkedik vele, vagy éppen felizzik a levegő kettejük között. Nyilván az olvasó is érzi, hogy valami nem stimmel Walker életével kapcsolatban, és hogy mi, az egy kis csavar kíséretében ki is derül természetesen. Jól rejtegette az olvas elől egyébként az írónő a férfi titkát, főként úgy, hogy váltott szemszögön haladnak az események, tehát Sienna mellett Walker gondolataiba is beleláthatunk. Mindezeket az eseményeket pedig színezik a humoros, vagy éppen kínos és cuki jelenetek a főhőseink között, és néhány jól eltalált mellékszereplő, mint Walker testvérei és unokatesói (akik valószínűleg a következő részek főszereplői lesznek), és persze a nagyija.


A főszereplőket is elég jól eltalálta az írónő, úgy gondolom, sok nő fantáziál egy Walkerhez hasonló férfiról, aki megbízható, érzékeny és határozott, na igen, és ott az a bizonyos dolog a kétkezi munkával, a csavarkulccsal és motorolajjal, ami piszok szexi tud lenni. Na de, kipukkasztva a rózsaszín léggömböt, én azért nem értettem vele mindig egyet, mármint nem igazán értettem, hogy miért nem mondta el a titkát Siennának, főként miután már megismerte. Egyszerűbb volt gorombáskodni, így viszont nem vetett túl jó fényt rám. Siennát viszont nagyon csíptem, egy lány, aki tudja mit akar, kedves és magabiztos, emellett pedig humoros. Sienna egyébként egy gazdag családból származik, aki próbálja megtalálni önmagát, és az ebből, illetve a természetükből fakadó ellentét - a kedves lány és a bosszús férfi - bizony igencsak megalapozta a feszültséggel teli hangulatot, a jól működő kémiának köszönhetően pedig ez hamar átváltott, nos másfajta feszültséggé.


A Crank tehát nem volt egy rossz könyv, viszont nem emelkedett ki a műfajban. Az tetszett, hogy nem akart több lenni, mint ami, a történet egyszerű volt a végén némi fordulattal, és ehhez passzoltak a szereplők is, akik emberiek, mondhatni hétköznapiak voltak. Ha valaki egy laza, szórakoztató, romantikus történetre vágyik, arra, hogy kicsit elterelődjenek a gondolatai, szerintem tökéletes. Én azért még kíváncsi vagyok a többi Gibson fiúra is, úgyhogy ha lesz folytatás, mindenképp olvasni fogom.

Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mivel főszerelőnk egy autószerelőbe esik bele, úgy gondoltuk, hogy olyan könyveket kell keresnetek nekünk, amelyekben szintén van autószerelő karakter! Minden állomáson találtok egy fülszövegrészletet, és a rafflecopter megfelelő mezőjébe be kell írnotok a keresett könyv CÍMÉT! Jó címvadászatot!


A világ legjobb autószerelőjét úgy hívták, hogy Imbusz mester. A világ legszeleburdibb autószerelő segédje pedig Pudlimász, a háromlábú kutya. És te? Szereted az autókat? Volna kedved segíteni nekik?

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

12.13. Könyvvilág

12.15. Dreamworld (extra)

12.17. Hagyjatok! Olvasok!

12.19. Hagyjatok! Olvasok! (extra)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése