„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. december 7., hétfő

On Sai: A két herceg


A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai nagysikerű sorozatának, a Vágymágusoknak a második részét, mely A két herceg címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Rianna izgalmas és mágikusan érzéki kalandjának folytatását, melyben bálokból, titkokból, és szívdöglesztő mágusokból se lesz hiány.

Tartsatok velünk, mélyedjetek el a Vágymágusok világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2020. december 9.
Eredeti megjelenés: -
Oldalszám: 400



Bálok, titkok, szívdöglesztő mágusok…
Rianna izgatottan várja a gyógyítók vizsgáját és azt, hogy bejusson vele a könyvtárba, ám az események nem várt fordulatot vesznek. Valami zajlik a háttérben, aminek hatására Lidérc különösen kezd viselkedni.

Közben Erdon herceg hazafelé tart a sereggel és Delonnal, az éles eszű, jóképű gyógyítóval. Rianna egyre nagyobb veszélybe kerül, és minden vágya, hogy visszacserélje magát az öccsével. Ám közben egyre több furcsaságra felfigyel. Mit titkolnak a háborúról a vezetők?

Rianna megpróbálja kideríteni a tűztojások titkát és azt, milyen múltbeli sötét árny nehezedik a rémálmokkal küszködő, vonzó hercegre.

Miközben tart a katonai kiképzés, őket figyeli az élő vár, egy szélszörny, és ki tudja még, mi minden más.

„Pusztulj vagy szeress”,

a természet csak ezt a két utat ismeri, és ha nem vigyáznak, nagyon is lelkesen segít mindkettőben.

Éld át az izgalmas és mágikusan érzéki kalandokat!



"A külső ellenség ellen ezerszer könnyebb küzdeni, mint a belső ellen."

Amikor év elején beszálltam az Álruhában blogturnéjába, még fogalmam sem volt arról, milyen elképesztő hatással lesz rám a történet, hogy mennyire szeretni fogom. Pedig így volt, On Sai teljesen elvarázsolt a Vágymágusok első részével, így amikor felröppent a hír, hogy érkezik a folytatás, alig vártam, hogy a kezembe vehessem. Kíváncsi voltam, hogy tudja-e még fokozni az írónő az előző rész izgalmait, hogy ugyanúgy levesz-e a lábamról A két herceg, mint a kezdő kötet.


A folytatás ugyanott veszi fel a fonalat, ahol az Álruhában abbamaradt, amikor is kaptunk egy szép kis csavart ugyebár, hiszen megtudtuk, hogy ki Kartal herceg. Sok mindenre nem derült azonban még fény, csak hogy két dolgot említsek, Rianna helyet cserélt ikertestvérével és álruhába bújva férfiként készül a háborúra, és mindezt fokozza, hogy ő egy a mágusok által rettegett és üldözött lény, egy szipoly, ami annyit jelent, hogy el tudja szívni mások erejét. Csakhogy ezek a dolgok még nem derültek ki, így Rianna a várban éli mindennapjait, és próbál elvegyülni, ami azért nőként elég nehéz egy férfiakkal teli helyen, akik ráadásul harcosok is. Hamar felbolydulnak az események Rianna körül, hiszen nem elég, hogy a gyógyító vizsgája nem úgy sikerül, ahogy szerette volna, Lidérc, a legjobb barátja (és valljuk be, titkon a szerelme) furcsán, távolságtartóan kezd viselkedni vele, amit a lány rendkívül a szívére vesz. És ha ez nem lenne elég, megérkezik a várba a másik herceg, Erdon és csapata is, akik bizony sokáig megkeserítik a lány életét, és nagyon úgy tűnik, hogy senki nem áll ki mellette.


Riannának tehát nem könnyű az élete, rengeteg belső csatát kell megvívnia a férfiakkal, akik katonák lévén az erőszak nyelvét ismerik jobban, míg Ria az érzelmeket helyezi előtérbe. Lidérccel is változik a kapcsolatuk, és több akadályt kell legyőzniük, hogy bízni tudjanak egymásban. De nemcsak a belső intrikák élesednek ki a történet során, hanem bizony a külvilág valósága is közelebb ér, hiszen ahogy tavaszodik, úgy érinti őket egyre inkább a háború szele. A harcra való készülés, a taktikázás egyre többször kerül elő, ráadásul igen sok akadállyal kell szembenézniük, hiszen az ellenség olyan fegyvereket használ, amiket ők nem értenek.


Amiért én nagyon szeretem ezt a sorozatot, az egyértelműen Rianna karaktere, aki valami zseniálisan lett összerakva. Ebben a részben sokat változott, és habár az elején haragudtam Lidércre a távolságtartása miatt, ráébredtem, hogy ez kellett a lánynak: így ugyanis lehetősége volt önmagában rendet tenni, tanulni, fejlődni, nagyon sok mindenre ébredt rá magától. Ő egy olyan női karakter, akire szerintem sokan felnézhetünk, hiszen egyrészt ott van az úrilány, aki egy pillanat alatt zavarba jön, és nem fél kimutatni az érzelmes oldalát. Másrészt viszont van benne valamiféle keménység, kiáll önmagáért és szeretteiért, nem hagyja magát, bárki ellen szembeszegül, még akkor is, ha nem biztos, hogy ő jön ki győztesként. Azt pedig kifejezetten imádom, ahogy hatással van a férfiakra: ahogy észrevétlenül arra tanítja őket, hogy ne erővel, hanem ésszel, vagy ne adj isten szívvel gondolkozzanak, kicsit lágyítja őket. Volt a könyvben sok bajtársias, gondtalan jelenet is a sok harc mellett, ami egyértelműen Riannának köszönhető.


Ha még nem lenne egyértelmű, imádtam ezt a részt is, talán még jobban, mint az előzőt. Rengeteg esemény történet benne, és habár nem volt részem eget rengető csavarokban, mégis folyamatosan feszültségben tartott az írónő. Az új szereplők is érdekesek voltak, Erdon herceg különösen izgat, még nem tudtam teljesen kiismerni. A régiek közül természetesen Lidérc volt a kedvencem (persze Ria mellett), akit habár néhányszor jól fejbe csaptam volna, mégis megismerhettem egy új oldalát, amit nagyon szerettem, és néhol megszakadt érte a szívem. Mellettük még Rast és Mortot emelném ki, akik szintén a szívemhez nőttek, sokszor megleptek, és pozitívan csalódtam bennük.


A világfelépítés még mindig csillagos ötös, fogalmam sincs, hogy mégis hogy pattanhatott ki az írónő fejéből ez az egész vágymágia, hogy az elemi erők mellett, a szexualitáson alapul Rianna mágiája, de már nem is érdekel. Ha nem olvastam volna, biztos azt gondolnám, hogy ilyen nincs, ez jól nem működhet, de bizony mégis van. És működik! Ennek köszönhetően kaptunk ismét jó pár pironkodós jelenetet, talán nem olyan “durvákat”, mint az első részben, de azért, na, volt min pirulni. 


Aki tehát olvasta a Vágymágusok első részét, annak mindenképpen ajánlom, aki pedig nem, az sürgősen tegye meg! Én személy szerint nem találtam benne hibát, minden tetszett benne, a merész, újszerű világfelépítés, a bátor, ám érzékeny főhősnőnk, a szerelmi szál továbbfejlődése, és ebben a részben már az izgalmak is fokozódnak, hiszen a háború a küszöbön áll. Az a típusú könyv, amit alig várod, hogy olvashass, de sosem akarsz a végére érni. Az írónő rendkívül tehetséges, a stílusa könnyed, de amit én a legjobban méltatok, az a humora, már rég nem esett ilyen jól könyv a lelkemnek, mint A két herceg. Na és a vége? Tipikusan földhöz vágós (persze csak képletesen)! Hogy lehet így befejezni egy történetet? Azonnal ide a folytatást! 


Értékelés: 5/5*
NYEREMÉNYJÁTÉK

A Vágymágusok titkokkal teli világában minden elejtett szónak jelentősége van. Kémeinknek sikerült elcsípnie néhány fontos(nak vélt) üzenetet, ám akárhogy törjük a fejünket, sajnos képtelenek vagyunk rájönni, kitől is származhatnak. Segítsetek nekünk! 

Minden állomáson elrejtettünk egy-egy fecnit a bejegyzésünk valamelyik szava alá (nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek), nektek pedig nincs más dolgotok, mint megkeresni őket, és kitalálni, melyik kitől származhat a rajtuk szereplő mondat. Ha ügyesek vagytok, és a szerencse is nektek kedvez, jutalmul hazavihetitek A két herceg egy példányát.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

12.07. Könyvvilág

12.10. Sorok Között

12.13. Sorok Között - Karácsonyi interjú

12.16. Spirit Bliss Sárga könyves út - interjú

12.19. Dreamworld

12.21. Spirit Bliss Sárga könyves út

12.22. Dreamworld - Idézetek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése