„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. január 25., hétfő

Christine d'Abo: 30 ​fülledt nap


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Christine D’Abo 30 nap sorozatának első része  a 30 fülledt nap a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub három bloggere az erotikusan romantikus regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.


Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2020. november 24.
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 325
Fordító: Szaszkó Gabriella
ISBN: 9789634992431



Hosszú éveken át Alyssa csak az emlékeivel bújik ágyba. De vajon készen áll-e arra, hogy az álmaiban ébredjen fel? Sokan egész életükben várnak arra, hogy megtalálják a lelki társukat. De Alyssa Barrow sorsa máshogy alakul. Ő tizenkilenc évesen ismerkedik meg Robbal, és mind a ketten készen állnak arra, hogy boldogan éljenek, amíg… Rob beteg nem lesz. Utolsó napjainak egyikén Rob arra biztatja fiatal, gyönyörű feleségét, hogy ne dobja el magától a boldogságot – vagy az élvezetet. Még különös ajándékot is hagyományoz feleségére, egy szexjátékot, amellyel arra bátorítja Alyssát, hogy lépjen túl a kapcsolatukon. Harminc kártyát hagy feladatokkal, harminc napnyi élvezetes tanáccsal. Tudni fogod, mikor jön el az idő – mondja. Most, két évvel később, amikor Alyssa találkozik szexi új szomszédjával, Harrison Kemppel, elkezd azon gondolkozni, hogy lehet, tényleg elérkezett az idő… Harrison a nők megtestesült álma kidolgozott combjával és ördögi vigyorával. Alyssa összeszedve minden bátorságát, mesél Harrisonnak az elhanyagolt kártyákról, és megkéri rá, hogy segítsen neki a felfedezésben. Ez olyan kívánság, amit Harrison boldogan – teljesít. Harrison tapasztalt érintése és forró csókjai életre keltik Alyssát. De az annyira nem is ártatlan játszadozás hamarosan mélyebb kapcsolattá alakul, és Alyssa ráébred, hogy nem csak a szexre áll készen, hanem a szerelemre is. De mit is mondanak a kártyák a Harrisonnal kapcsolatos jövőről? Szaftos, szívet melengettető és érzelmes. A 30 Nap felfedezi az újrakezdés fájdalmát és örömét. Megmutatja nekünk, merre is vezet egy kis bátorítás, egy apró bátor lépés.


Az utóbbi időben észre vettem magamon, hogy egyre kevesebb könyvet olvasok az erotikus műfajban, már nem annyira kötnek le ezek a fajta történetek, mint régen. Ennél a könyvnél azonban a fülszöveg mégiscsak felkeltette az érdeklődésem, mert ez az úgymond harminc napos kihívás érdekesnek tűnt, és igazából azt vártam a könyvtől, hogy a gyászfeldolgozás valamiféle mélyebb érzéseket fog kiváltani belőlem, hiszen egyébként is szoktam szeretni ezeket a fajta történeteket.


A történetünk főszereplője tehát Alyssa, aki két évvel ezelőtt elvesztette élete szerelmét, Robot, és hát azóta is nehezen viseli a hiányát. A férfi a halála előtt nem sokkal próbálta rávezetni Alyssát arra, hogy amikor eljön az ideje, lépjen tovább, és ehhez egy különleges ajándékot is adott neki. A lány természetesen akkor még nem foglalkozott vele, de aztán két évvel később újra előkerül, és Alyssa kíváncsi arra, hogy a férje mivel akarta őt segíteni a továbblépésben. Amit pedig Rob adott neki, nos, az nem éppen hétköznapi, hiszen ezek nem mások, mint különböző szexkártyák. Rob tudta jól, hogy Alyssa életében ő volt az egyetlen férfi, mivel fiatalkori szerelem volt az övüké, így azt szerette volna, ha Alyssa kicsit kilép a komfortzónájából, és új dolgokat fedez fel a szexualitás terén. A kártyák nagyon vegyesek, az egyszerűbb megvalósításúaktól kezdve az igencsak megbotránkoztatókig, így Alyssa természetesen meglepődik a férje ezen kihívásán, de aztán mégiscsak elgondolkozik rajta, főképp azután, amikor megismerkedik a rendkívül vonzó új szomszédjával, Harrisonnal.


Őszintén szólva nekem nagyon tetszett az alaptörténet, mert abszolút újdonságot vitt az erotikus műfajba. Alyssa és Harrison nagyon jó páros voltak, miután megegyeznek abban, hogy belevágnak a szexkártyák megvalósításába, kapunk rengeteg szórakoztató és persze fülledt jelenetet. Alyssa kezdeti félelmeit és tapasztalatlanságát jól oldja fel Harrison határozottsága és odafigyelése, és a kémia is remekül működik közöttük. És nem csak a kémia természetesen, hiszen az idő elteltével egyre közelebb kerülnek egymáshoz a főszereplőink, akárhogy is próbálják ezt leplezni, akármennyire is fél Alyssa a továbblépéstől.


Az erotikus műfajtól nem szoktam meg az intenzív, átható érzelmeket, most mégis ezt kaptuk, hiszen azért elég mélyen benne van a történetben a gyász feldolgozása. Alyssa nagyon sokáig küzd ezzel, még azután is, hogy elkezdik Harissonnal ezt a "szexkihívást". Nyilván mindez érthető, hiszen egész életében egyetlen férfit szeretett, vele tapasztalt meg mindent, így nem csoda, hogy nehezen lépett tovább. Mégsem tudtam teljesen azonosulni vele, nem érintett meg annyira a története, mint azt vártam volna. Talán az volt a problémám, hogy túl sok volt benne a szex, ami persze nem meglepő az alapsztorit figyelembe véve, de én mégis annak éreztem. Emellett pedig Alyssa hasonlítgatása Rob és Harrison között is kiverte néha a biztosítékot nálam, kicsit sajnáltam emiatt Harrisont.


Én azt gondolom, hogy számomra egyre inkább leáldozóban van az erotikus műfaj, egyszerűen már nem tudják megadni nekem azt, amit korábban, még akkor sem ha éppen szórakoztatásra vágyom. Persze azért a jól bevált szerzőktől nem tervezek elbúcsúzni (Elle Kennedy, Vi Keeland), de igyekszem óvatosabb lenni egy könyv választásánál hasonló témában. Ez persze abszolút nem a jelenlegi könyv hibája, sőt a műfaj szerelmeseinek kifejezetten ajánlom, hiszen könnyed kikapcsolódást nyújt, szenvedélyes, sokszor humoros, ugyanakkor mélyebb érzelmeket is belevisz, ami azért ritkaság ebben a kategóriában. Ráadásul az alaptörténet is egyedi és plusz mókát visz bele, ez nekem is kifejezetten tetszett.


Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Olyan népszerű könyvekből idézünk, amelyekből nem hiányzik az erotika. Nincs más dolgotok, mint azonosítani az adott idézetet, és a  szerző+könyv címet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 


"Sok békát meg kell csókolnod, mielőtt megtalálod a herceged."

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

01.25 Könyvvilág

01.28 Kelly és Lupi olvas

01.31 Hagyjatok! Olvasok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése