„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. május 12., szerda

Carolyn Brown A ​Magnólia Fogadó


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg áprilisban A Magnólia Fogadó Carolyn Brown szerző tollából. A történet szíve a Magnólia Fogadó, amely először munkát, majd otthont ad Jolene-nek és Tuckernek, akik korábban nem gondolták volna, hogy még megtalálhatják a boldogságot. A szívmelengető, romantikus történetről a blogturné tagjai is elmondják a véleményüket, a turné végén pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát. Tartsatok velünk!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. április 7.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 328



Két sebzett szívnek van-e második esélye az igaz szerelemre? Amikor Jolene Broussard megörökli a Magnólia Fogadót, ezt a kelet-texasi fenyvesekben megbújó viktoriánus épületet, egy álom válik valóra a számára. Jolene, aki állandó bűntudatban él, amiért nem tudta megmenteni önpusztító anyját, tudja, hogy a nagynénje és nagybátyja vendégháza új életet és szerető otthont kínálhat neki. Csak egy bökkenő akad: a makacs és rosszkedvű ács, Tucker Malone, aki felerészben a Magnólia Fogadó tulajdonosa, és aki poros cowboycsizmájával egyenesen Jolene álmainak a kellős közepébe tapos. A felesége halála óta Tucker a saját bűntudata és démonai miatt ugyanolyan zárkózott, mint Jolene. A legkevésbé sem számít arra, hogy új üzleti partnere olyan érzést éleszt benne, amiről azt hitte, örökre elveszett. A bizalmatlan Jolene pedig talán egy rokon lelket talált – valakit, akinek segíthet, és akire támaszkodhat. A Magnólia Fogadó felújítása a saját sebeik begyógyításához is az első lépés lehet. Képesek lesznek elengedni a múltat, és egymásban bízva nekivágni a jövőnek? Hagyd, hogy a történetük a te lelkedet is felderítse! „A történet ügyesen egyensúlyoz a női regény és a románc határvonalán, mindkét műfaj rajongóit megnyerve magának… A végeredmény: két főhős, akinek meg kell szabadulnia a múlt démonaitól, hogy begyógyítsa a sebeit, és egy megható történet, túlcsorduló kelet-texasi bájjal.” – Library Journal –


A Magnólia Fogadó már egy ideje felkeltette az érdeklődésemet: először a lila, virágos borítóra figyeltem fel, aztán a fülszövegről a hasonlóan arany pöttyös A kis francia panzió (és folytatása) könyv jutott eszembe, amit nagyon szerettem annak idején. Így nagyon megörültem, hogy a blogturné keretében lehetőségem volt elolvasni a regényt.

 

A történetünk fontos helyszíne tehát a kelet-texasi Magnólia Fogadó, amelynek a felét az egyik főszereplőnk, Jolene örökölte a nagynénjétől, Sugartól, a másik felét pedig a helyi lakos Tucker vásárolta meg. A fogadó fontos szerepet tölt be Jolene életében, hiszen itt töltötte gyerekkora nyarait, azonban most felújításra szorul, így a nő és Tucker beköltözik, hogy megkezdjék a munkálatokat. Eközben megismerünk négy elbűvölő idős hölgyet is, Jolene nagynénjét, Sugart és az ő barátnőit, akik rendkívül különbözőek, mégis gyerekkoruk óta legjobb barátnők. Ők négyen szívükön viselik Jolene sorsát, befogadják őt, megismertetik vele a helyi pletykákat, az egyikük munkát is ad neki, azaz mindent megtesznek, hogy a nő jól érezze magát itt.

 

Jolene és Tucker tehát beköltözik a fogadóba, és nyilván itt én arra vártam, hogy a kezdetben két idegen megbarátkozik egymással, majd kialakul a vonzalom és végül elmélyül a kapcsolatuk. Ez igazából meg is történt, csak kicsit máshogyan, mint arra számítottam. Ugyanis mind Jolene, mind Tucker rendkívül mély sebeket hordoz, mindkettejükkel történtek olyan nehézségek a múltban, amiből úgy érzik, képtelenek továbblépni. Így az elmélyülés folyamata bizony igencsak döcögősnek bizonyul, és nagy utat kell megtenniük a szeplőknek a boldogság megtalálásáig.

 

A könyv habár romantikusnak titulálható, mégsem ezen van a hangsúly, inkább karakterközpontúnak mondanám. Ezzel persze nincs gond, ha érdekes karakterekkel dogozik a szerző, és jelen esetben szerencsére így volt. Jolene-nak 16 éves koráig, egészen édesapja haláláig normális élete volt, utána azonban minden tönkrement. Anyja teljesen szétesett, alkoholba és drogok használatába menekült, így szinte minden felelősség rá zúdult: állandóan harcba állt az anyjával, megállás nélkül dolgozott suli mellett, a barátai eltűntek mellőle, és aztán egy mérgező kapcsolatba is bekerült. Nem csoda, hogy felnőtt korára már csak a negatív dolgokra emlékszik az édesanyjához fűződő viszonyával kapcsolatban, és nagyon nehezen bízik meg az emberekben.

 

Jolene mellett Tuckernak is megvannak a maga démonjai, a férfi ugyanis elvesztette a feleségét, és azóta sem tudott megbirkózni a bűntudattal és a gyásszal. Egy kis csavart vitt a sztoriba Brown, ugyanis Tucker úgy próbálja leküzdeni a démonait, hogy minden szombaton leissza magát, ami persze nem kis konfliktushelyzeteket okoz a főhőseink között. Mivel két olyan szereplőről beszélhetünk, akik éppen az életük egy fájdalmas szakaszában járnak, nehezen nyitnak, ráadásul egy-egy témában összetűzéseik is vannak, Tucker és Jolene kapcsolata nagyon lassan formálódik. A szimpátia persze hamar megvan, és mondhatom, a vonzalom is, de az, hogy tovább tudjanak lépni, nyitni a másik felé, bizony sok időbe telt.

 

Ahogy említettem tehát, ez a történet inkább a karakterekre, a fejlődésükre helyezi a hangsúlyt, így viszont ami a cselekményt illeti, nos, túl sok minden nem történt benne. Emiatt én olykor nehezen haladtam vele, úgy éreztem, hogy nem visz előre a sztori, csak egy helyben toporgunk, még akkor is, ha érthetőek voltak a szereplők aggályai. Kifejezetten örültem a négy idős barátnő megjelenésének, akik szókimondó, olykor pimasz és persze szórakoztató jelenlétükkel színfoltjai voltak a történetnek.

 

Összességében azt mondanám, hogy tetszett a könyv, a karakterek szerethetőek voltak, érdekes volt olvasni a vívódásukról, a fejlődésükről, ugyanakkor örültem volna kicsit több romantikának, és annak, ha valamivel eseménydúsabb lett volna. Ha szereted a lassabb lefolyású, karakterközpontú történeteket, akkor viszont kellemes kikapcsolódást nyújthat A Magnólia Fogadó.


Értékelés: 5/4
NYEREMÉNYJÁTÉK

Történetünk egyik szereplője gyásszal küzd, ami nem ritka más regényekben sem. Minden állomáson olyan könyvek fülszövegrészletét találjátok meg, amelyben valamely szereplő gyászol. A feladat, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és beírjátok a könyv szerzőjét és címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.


Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

05.10. Betonka szerint a világ...

05.12. Könyvvilág

05.14. Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

05.16. Hagyjatok! Olvasok! értékelés


1 megjegyzés:

  1. Nekem is megvan ez a könyv, direkt előrendeltem, annyira nyárias hangulata volt :) Júniusra be is tervezem magamnak. Mondjuk én is vidámabb, kisvárosiabb regénykének hittem, de az se zavar, ha a karakterekre fókuszálunk :)

    VálaszTörlés