„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. december 6., hétfő

Mona Kasten: Trust Again – Bízz újra!


A napokban jelenik meg Mona Kasten Újrakezdés sorozatának második kötete, a Trust Again – Bízz újra! a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A könyvben ezúttal Dawnnak és Spencernek kell legyőznie belső démonait, és megtanulni, hogyan bízhatnak egymásban és találhatják meg a boldogságot. Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk, hiszen ebben a blogturnéban nemcsak a második, hanem az első részhez is hozunk értékelést és extra állomásokat. A turné végén pedig természetesen a Bízz újra egy példánya is sorsolásra kerül.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. december 8.
Eredeti megjelenés: 2017
Oldalszám: 480


Dawn már leszámolt a szerelemmel – Spencer nem hajlandó feladni. Amikor Dawn először találkozik Spencer Cosgrove-val, rögtön tudja, hogy beütött nála a krach. Méghozzá alaposan. Spencer szexi, sármos és vicces, pont az esete – és a fiú azonnal flörtölni is kezd vele. Csakhogy Dawn fogadalmat tett, hogy elkerüli a férfiakat. Túl nagy fájdalmat érez, amiért rossz partnerben bízott meg, túl mély a seb, amiért megcsalták. De Spencer nem adja fel. És amikor Dawn rájön a srác szívszaggató titkára, világossá válik számára, hogy esélye sincs felülkerekedni azon a káoszon, amivé Spencer miatt vált az élete. Kövesd az álmait!







Még október elején olvastam Mona Kasten Újrakezdés könyvét, amelyben Kaden és Allie történetét ismerhettem meg. Én elképesztően szerettem azt a részt, éppen ezért nagyon örültem, hogy máris jön a folytatás, A Trust Again - Bízz újra! a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.

A Bízz Újra! Dawn és Spencer történetét meséli el, Dawn narrációjával. A főszereplőinkkel már találkoztam az előző könyvben is, hiszen Dawn Allie legjobb barátnője, Spencer pedig Kadené. Már akkor érezhető volt valamiféle szikra kettejük között, Spencer folyamatosan csapta a szelet Dawnnak, amit azonban a lány mindig elutasított. Ez a csipkelődés pedig ebben a kötetben is folytatódik, az örökké vidám és laza Spencer megállás nélkül flörtöl Dawnnal, aki azonban nem fogadja ezt a közeledést. Most viszont, hogy már belelátunk Dawn gondolatiba, kiderül, hogy igazából nagyon is tetszik neki Spencer, csak éppen a múltbéli csalódása miatt képtelen közel engedni magához bárkit is. Viszont a sors mindig úgy hozza, hogy folyton keresztezik egymást az útjaik, így Dawn és Spencer egyre jobban megismeri egymást, mindig egy lépessel közelebb kerülnek a másikhoz, és természetesen a vonzalom is fokozódik.

Nem egyszerű azonban a történetünk, ugyanis mindkét főszereplőnek megvan a maga nehézsége, amivel szembe kell néznie előbb-utóbb. Azt már az első részből tudjuk, hogy Dawnt megcsalta az exbarátja, ami olyan mély nyomott hagyott benne, hogy képtelen bízni bárkiben. De nemcsak Spencerben, hanem ha mélyebben a sorok mögé nézünk, akkor rájövünk, hogy igazából a barátai sem tudnak róla sok dolgot, mert annyira bezárkózott a szakítása után, és tartott attól, hogy mit gondolnak róla mások, hogy rendkívül nehezen nyílik meg azóta is. De nemcsak Dawn engedi le nehezen a falait, hanem ugyanúgy Spencernek is megvannak a maga démonai. A látszólag örökké vidám fiú ugyanis szintén egy hatalmas és fájdalmas titkot őrizget, aminek a családjához van köze. Ezzel pedig Spencer a kedves és vicces énje mellett megmutatta a gondoskodó, szerető és rendkívül sérülékeny oldalát is, aminek köszönhetően szívmelengető pillanatoknak lehetünk tanúi. Egyszerűen imádtam azt, ahogy apránként mindketten megmutatták egymásnak a sebezhető énjüket, bizalmat alakítottak ki, egyre inkább elmélyült a kapcsolatuk, és lassacskán fejlődni tudott a karakterük.

Azt kell hogy mondjam, én új kedvenc írót avattam a New Adult műfajban Mona Kasten személyében, a sorozat mindkét könyve teljesen elvarázsolt. Az írónő mindent beletesz a könyveibe, amit én ettől a műfajtól elvárok: sok-sok romantikát természetesen, de nem csak a felszínt kapirgálva, hanem mélyre ásva és minden érzelmet kibogozva. Szerethető karaktereket, akinek megvannak a nehézségeik, ami a konfliktusok alapját adja, de nem megy át felesleges drámákba. De nehogy azt higgyétek, hogy itt csak szomorkodás van, kapunk ugyanis sok-sok megmosolyogtató pillanatot is, amik abszolút oldják a hangulatot. Mindez pedig némi fülledt, szenvedélyes jelenettel kiegészítve, a tökéletes recept egy jó kis New Adult könyvhöz.

A Bízz újra! tehát teljes mértékben hozta az első rész színvonalát, odavoltam Dawn és Spencer párosáért. Nagyon tetszett, hogy habár viszonylag hosszú könyvről beszélünk (480 oldal), mégsem éreztem egyáltalán annak, vagy akár unalmasnak. Sőt kifejezetten pozitívumként éltem meg, hogy viszonylag hosszú az az idő, amíg a párosunk egymásra talált, volt előtte flörtölés, vicces szócsaták, adok-kapok, amikor pedig kezdett elmélyülni a kapcsolatuk, akkor is időt adott nekik az írónő a bizalom kialakítására. Örültem, hogy Allie és Kaden is sok szerepet kapott ebben a részben, kicsit elfogott a nosztalgikus érzés velük kapcsolatban, és eszembe jutott, hogy mennyire kedveltem az ő történetüket is. De nemcsak ők tértek vissza, hanem Sawyer is, aki a könyv egyik nagy meglepetése volt, úgy alakult Dawnnal a kapcsolata, amire egyáltalán nem számítottam. Ha jól tudom, a következő kötetben ő lesz a főszereplő. Nos, én kíváncsian várom!

Én tehát abszolút ajánlani tudom ezt a könyvet a romantikus, New Adult rajongóknak. Az én lelkemnek rendkívül jót tett, voltak benne nehezebb pillanatok is, de tudott igazán szórakoztató is lenni, sokszor azon kaptam magam, hogy hangosan felnevetek. Lehet önálló kötetként is olvasni, ha valaki még nem olvasta volna az első részt, de igazából azt is szívből ajánlom.

Értékelés: 5/5
NYEREMÉNYJÁTÉK

A könyvünk főszereplője, Dawn novellákat ír, ezért a játékunk is ehhez fog kapcsolódni. Az állomásokon olyan könyvekből fogunk idézni, amelyeknek valamely szereplője író, a feladat pedig mindössze annyi lesz, hogy kitaláljátok, mely regényből származik az idézet, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.


“Mindenki azt hiszi, a negatív kritika a könyv halála. De tévednek. Akkor hal meg egy könyv, ha senki sem beszél róla.”
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

12.06. Könyvvilág 

12.07. Sorok között extra állomás 

12.09. Fanni’s Library 1. rész értékelés

12.11. Dreamworld extra állomás

12.13. Fanni’s Library extra állomás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése