„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. december 14., kedd

Christi Caldwell: A ​gróf ágyában


Új szerző debütált történelmi romantikus műfajban a General Press Kiadónál. Christi Caldwell A ​gróf ágyában c. regénye idén ősszel jelent meg, a könyvről pedig a blogturné tagjai is elmondják véleményüket. Amennyiben ti is kíváncsiak vagytok Verity Lovelace és Maxwell grófjának történetére, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.


Könyv adatai
Kiadó: General Press
Megjelenés: 2021. október 15.
Eredeti megjelenés: 2020
Oldalszám: 350


Az önfejű újságíró, Verity Lovelace minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megoldja a londoni arisztokráciát foglalkoztató legújabb rejtélyt. Ezért még arra is képes, hogy lemerészkedjen a város csatornarendszerébe. És pontosan ez az a hely, ahol rátalál Maxwell grófjának eltűnt örökösére, Malcom Northra. A férfi, akit még gyerekkorában raboltak el az otthonából, elégedett az életével, amelyet önerőből épített fel, és egyáltalán nem óhajtja elfoglalni az őt megillető helyet az előkelő társaságban. Miután azonban Verity a címlapon leplezi le a kilétét, Malcom kincsvadászból hirtelen a lányos apák célpontjává válik. A férfi pedig egyetlen módot lát arra, hogy távol tartsa magától az elsőbálozókat: megkéri Verityt, hogy tegyen úgy, mintha házasok lennének. Végül is miatta került ebbe a helyzetbe…





A General Press Kiadó történelmi romantikusait nagyon szeretem, most pedig egy új szerzőtől, Christi Caldwelltől jelent meg könyv a kiadó jóvoltából. A gróf ágyában fülszövege nagyon is kecsegtetőnek tűnt, így nem volt kérdés számomra, hogy akarom-e olvasni a regényt.

A történet elején a múltba tekintünk vissza, amikor szemtanúi lehetünk annak, amint egy kisfiút, történetesen Maxwell grófjának örökösét, Percivalt elrabolják otthonukból. Hogy pontosan mit tesznek vele és hová viszik, az nem derül ki, de nagyjából 20 év múlva már felnőttként látjuk őt újra. A sok nehézséget megélt férfit immáron Malcom North-ként ismeri a világ, aki Kelet-London veszélyes utcáin, jobban mondva csatornarendszerében tevékenykedik, kiépítette saját kis birodalmát, és habár nap mint nap veszélyekkel kell szembenéznie, nagyjából elégedettnek érzi magát. Ez azonban mindössze addig tart, míg fel nem bukkan az életében Verity Lovelace. A nőről annyit érdemes tudni, hogy édesanyja egy gróf szeretője volt, és habár az apjuk folyamatosan látogatta őket, és viszonylag jó módban éltek, igazi családot nem nyújtott neki. Miután mindketten meghaltak, és apja nem gondoskodott róluk, Veritynek egyedül kellett eltartania magát és a húgát, így kénytelen volt munkát szerezni. Nagy szerencséjére egy londoni lapnál kapott helyet (apja hozzájárulásával), ahol újságíróként végezhetett munkát. És habár a férfiak körében nem volt egyszerű neki, kiderült, hogy Verity nagyon szeret írni, ráadásul tehetsége is van hozzá.

Na, de visszatérve kettejükre, a lány akkor bukkan Malcomra, amikor egy izgalmas cikk reményében meg akarja találni a gyerekkorában elrabolt grófot, és sok jel arra mutatott, hogy a csatornákban rejtőzködik. Csakhogy Verity egyáltalán nem azt találja, amire számított, hiszen habár az elveszett gróf többször is megmenti életét, egy igencsak távolságtartó és gúnyos férfiként ismerheti meg őt, akinek esze ágában sincs mesélni magáról, a múltjáról pedig még kevésbé. Csakhogy Verity már annyira kétségbeesett a megélhetőségüket illetően, hogy mégiscsak a maga módján feltárja Maxwell elveszett grófjának történetét a világ előtt, ami természetesen a férfinek egyáltalán nincs ínyére. Ennek a cikknek köszönhetően aztán a sorsuk összefonódik, és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok várnak rájuk.

Azt biztos, hogy A gróf ágyában nem egy átlagos történelmi a romantikus, a bálok és a szigorú etikett a háttérben maradnak (talán azért is, mert valójában egyikük sem él ebben a környezetben). De ezzel nem is volt gond! A könyvet inkább karakter-központúnak mondanám, mélyen, apró részletekig lehámozva ismerhetjük meg szeplőinket, ami nem is csoda, hiszen mindketten nagyon izgalmas karakterek. Itt van Verity, aki egy nem éppen tipikusnak mondható női munkát végez, és mégis ráébred arra, hogy mennyire szereti csinálni, ráadásul jó is benne, és nagyon igazságtalannak érzi (jogosan), hogy nőként sokan nem csinálhatják azt, amit szeretnének. De a jellemvonásai sem éppen az úrhölgyektől elvárt, hiszen egy igazán önfejű, talpraesett és nagyszájú nőről beszélhetünk, aki nem fél kérdezni, ha szükséges, szembeszegülni a partnerével, és persze kiállni önmagáért.

Nála talán egyel érdekesebb karakter Malcom volt, aki hiába foglalhatná el helyét az előkelő társaságban, hogy aztán semmi (pénzügyi) gondja ne legyen a jövőben, ebből egyáltalán nem kér. A férfi az évek során szinte végig egyedül volt, teljesen elszigetelte magát, csak a túlélésre koncentrált, bármiféle érzelemnyilvánítás nem jöhetett szóba. Ráadásul a múltját is igyekezett folyamatosan elfojtani, nem akart emlékezni az elrablása előtti boldog életére. Amikor aztán megjelent Verity a maga bájával és elképesztő bátorságával, rögtön kibillentette őt az egyensúlyából és elkezdtek leomlani a falai. Tetszett, ahogy lassacskán alakult a kapcsolatuk, hiszen habár a vonzalom a kezdetektől fogva érezhető volt, mindketten olyan személyiségek voltak, akinek idő kellett arra, hogy mélyebb érzéseiket ki tudják mutatni.

Ahogy tehát fentebb írtam, a könyvben a karakterekre helyezett nagy hangsúlyt az írónő, ahhoz pedig, hogy hitelesek legyenek, időre volt szükség, így azt mondhatom, hogy egy lassú lefolyású könyvről beszélhetünk. Ettől függetlenül nehogy azt gondoljátok, hogy unalmas lett volna, ugyanis egyrészt érdekesek voltak a szereplőink, másrészt pedig azért sok fordulatos, olykor szórakoztató esemény is színesítette a főhőseink életét. Az biztos, hogy engem nagyon hamar beszippantott a könyv, biztosan meg fogom jegyezni a jövőben Christi Caldwell nevét, hiszen rendkívül olvasmányosan ír, a könnyed hangulat garantált, emellett pedig szerethető és érdekes karaktereket mutatott fel. Én a műfaj szerelmeseinek bátran ajánlom a könyvet!

Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunkban a grófoké lesz a főszerep. Az állomásokon olyan történelmi romantikus könyvek címét találjátok meg hiányosan leírva, amelyeknek főszereplője egy gróf. A feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvről van szó, és beírjátok a címet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségként megadtuk a szerzőket.


Lisa Kleypas: É_ _ék_tl_n ​_r_ny_fjú

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

12.10. Betonka szerint a világ…

12.12. Dreamworld

12.14. Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése