„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2021. december 3., péntek

Jennifer L. Armentrout: The ​Burning Shadow – Lángoló árny


A Könyvmolyképző Kiadónál már kapható az Origin sorozat várva várt folytatása, amiben Luc és Evie mellett más régi kedvencekkel is találkozhatunk. A kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, egy szerencsés nyertes pedig meg is nyerheti a regény egy példányát.


Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2021. december 3.
Eredeti megjelenés: 2019
Oldalszám: 600


Teljesítsd be a végzeted! Evelyn Dasher és Luc útjai keresztezték egymást, és a lány egy szempillantás alatt a luxenek világában találta magát. Ráadásul arra is fény derült, hogy egykor nem volt ismeretlen számára ez a közeg. Ám nem csak a luxenek múltja rejt titkokat – Evie az emlékezetkiesése miatt több hónapra nem emlékszik az életéből, de érzi, hogy történt vele valami, amit nem tud felidézni, és nem is hajlandó senki elárulni neki az igazat. Ki kell derítenie, ki ő most – és ki volt valaha. De a válaszok újabb kérdéseket vetnek fel. Kutakodásai közben egyre közelebb kerül Luchoz, az erős, arrogáns, éteri szépségű és rendkívül veszélyes originhez… aki valószínűleg szerelmes belé. És ahogy Evie lassan viszonozni kezdi a fiú érzéseit, akaratlanul is felmerül benne a kérdés, hogy Luc vonzalma vajon neki szól-e, vagy egy rég létezett lány emlékének. Eközben új fenyegetés üti fel a fejét: egy influenzaszerű, halálos vírus, amit – a kormány sziklaszilárd meggyőződése szerint – a luxenek terjesztenek. A szörnyű betegség mindenkit megváltoztat, aki elkapja, pánikot keltve a már amúgy is az összeroppanás szélén álló országban. Ismerd meg Evie és Luc közös történetének következő fejezetét!



Úgy tűnik, soha nem növök ki a luxenek/originek világából, mert amikor megtudtam, hogy érkezik az Originek sorozat második része, gyermeki lelkesedés fogott el a hír hallatán. A The Darkest Start nagyon szerettem annak idején, éppen ezért igencsak kíváncsi voltam, hogy miképpen fog folytatódni Evie és Luc története.


Nagyjából ugyanott, ahol az előző rész abbamaradt. Luc és Evie most már egymás oldalán néz szembe az új kihívásokkal, amikből akad bőven ebben a részben. Huh, nagyon sok mindent történt a könyvünkben, Armentrout egy percre sem hagy unatkozni minket. Kezdve azzal, hogy (látszólag) valamiféle furcsa influenzához hasonló betegség kezdett elterjedni a világon, amibe belehalnak az emberek. És mivel nem tudják, hogy kiket okoljanak ezért, a legegyszerűbb, ha bűnbakot keresnek, jelen esetben pedig a luxenek a legkönnyűbb célpont (mivel az originek létezéséről nem tudnak). Már az előző könyvnél is említettem az emberekben kialakult luxen-ellenességet, ami ebben a részben még inkább elfajult. Mivel az emberek félnek az ismeretlentől, sokkal egyszerűbb támadásként tekinteni rájuk, ahelyett, hogy jobban megismernék őket. Elég kemény dolgokról olvashatunk a sorokban, és sajnos túlságosan is könnyű párhuzamot vonni a valós társadalmunk és a könyvben olvasottak között.


De nem csak a külső ellenségekkel kell megküzdenie Evie-nek, hanem a belső démonaival is szembe kell néznie, ami talán még nehezebb a lány számára. Evie egyre inkább közelebb kerül Luchoz érzelmileg, de retteg attól, hogy az origin a múltbeli énjét, Nadiát látja benne, és nem pedig Evie-t, a lányt akivé vált, és akire maga emlékszik. Ráadásul az emlékeinek hiánya is nagyon zavarja őt, viszont ebben a részben egyre több minden villan be neki, ami nem hogy segítene, inkább még jobban megrémiszti őt. Hatalmas változásokon esik át Evie karaktere, és elképesztő dolgok derülnek ki a múltjáról, a személyiségéről, és arról mi is történt vele pontosan. Ezekkel Aremntrout igencsak feladta a leckét a főhőseinknek, és rengeteg izgalmat hozott a sztoriba.


Persze Lucről sem feledkezhetek meg, aki még mindig nagyon domináns karaktere a történetnek. Minél többet olvasok róla, annál inkább megkedvelem őt, és értem meg a cselekedeteit. Szeretem, ahogy Evie-vel bánik, ahogy megérti, megnyugtatgatja, mindenben segíti őt. A túlzó védelmezését talán soknak mondanám, de szerencsére Evie-t sem kell félteni, mert ő bármikor képes felülemelkedni, és meghozni a saját döntéseit, kiállni magáért. A párosuk elképesztően szerethető, a vicces szócsatáik megunhatatlanok, de érzelmileg is sokat fejlődtek, egyre mélyebb a kapcsolatuk, amiről szívmelengető volt olvasni.


A Lángoló árny tehát abszolút hozta az előző rész színvonalát, rengeteg akciónak, körömrágós résznek lehettünk tanúi, és olyan fordulatokat hozott az írónő, hogy sokszor leesett állal olvastam. Hihetetlen, hogy ennyi luxen és origin kötet után még meg tud lepni Aremntrout, pedig így van, a 600 oldal úgy elrepült, hogy észre sem vettem. Ez persze köszönhető az érdekes karaktereknek is, a főhősöknek, akik nemcsak együtt szuperek, de külön-külön is megállják a helyüket. Evie egy nagyon szimpatikus női főhős, akinek szívesen olvasom a gondolatatit, átérzem a belső vívódásait, azonosulni tudok azzal, ahogy a világot látja, ahogy gondolkodik. Nagy rejtély számomra Grayson karaktere, kíváncsi vagyok, hogy az Evie-vel való kapcsolata miképp fog alakulni, én úgy érzem, hogy valami lappang még a háttérben. És igen, ha már karakterek, ismét csak visszatérnek a régi kedvenc szereplőink is, ami mondanom sem kell, nagy boldogságot okozott.


Én tehát csak ajánlani tudom a könyvet a luxen/origin fanoknak, azt gondolhatnánk, hogy már nem lehet kihozni többet ebből a világból, de Aremntrout még mindig tud meglepetéseket okozni. Csak egy dolgot sajnálok, hogy még nem olvashatom a folytatást!

Értékelés: 5/4,5
NYEREMÉNYJÁTÉK

Jennifer L. Armentrout sokunk egyik kedvence, hiszen az ő könyvei garantáltan kiragadnak minket a szürkébb hétköznapokból. Most eldől, hogy mennyire imádod az írót! Minden állomáson egy-egy kötetéből találsz idézeteket, a feladatod, hogy beírd az adott kötet címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.


"– Mindig azt tapasztaltam, hogy a legszebb emberek, az igazán, kívül-belül szépek azok, akiknek valójában fogalmuk sincs a hatásukról. – A tekintete a szemembe mélyedt, egy pillanatig csak álltunk ott szoros közelségben. – Azok, akik közszemlére rakják a szépségüket, elfecsérelik. Az ő hatásuk elmúlik, a kinézetük csak egy kagylóhéj, semmi mást nem rejt, mint árnyakat és ürességet."

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

12.03. Könyvvilág

12.05. Dreamworld Blog extra állomás

12.17. Veronika's Reader Feeder

12.09. Sorok Között extra állomás

12.11. Hagyjatok! Olvasok!

12.13. Dreamworld

12.15. Fanni's Library


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése