„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. november 16., szombat

Helena Hunting: Piszkosul ​akarlak



A Maxim Könyvkiadó Passion válogatásában mutatkozik be a magyar olvasóknak Helena Hunting a Piszkosul akarlak című könyvével, mely a romantika mellet az ingatlankereskedelem bonyolult világába viszi el olvasóit.
Kövesd a Blogturné Klub öt bloggerét turnéjuk során, válaszolj a játék kérdéseire, és ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyike.

Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2019. november 4.
Eredeti megjelenés: 2018
Oldalszám: 320
Fordító: Ipacs Tibor
ISBN: 9789634990420
Megrendelés: https://www.olvas.hu/termekek/mx1097-i-flipping-love-you



Rian ​Sutter általában nem flörtöl nyilvános helyen, de amikor észreveszi, hogy egy dögös, öltönyös pasi figyeli, akkor arra gondol, hogy aznap talán rámosolygott a szerencse. Vagy erről van szó vagy pedig arról, hogy bejönnek neki az izzadt, jóganadrágos nők, akik edzés után rohannak bevásárolni.
Mint kiderül, egyik sem.
Pierce Whitfield el sem hiszi, hogy milyen szerencsés, amikor sikerül megtalálni azt a nőt, aki meghúzta a kocsija fényezését. De amikor felelősségre vonja a szívdöglesztő teremtést, aki elmenekült a tett színhelyéről, rájön, hogy ketten vannak, és az ikerpár másik tagjára zúdította rá a vádjait. Miközben megbeszélik a javítás költségeit és izzani kezd közöttük a levegő, Rian és Pierce ráébred, hogy nemcsak vonzódnak egymáshoz, hanem még más is közös bennük. Mind a ketten ugyanazt a csodás házat akarják megszerezni Hamptonsban, és egyikük sem akarja harc nélkül átengedni. Vajon képesek-e a szenvedélytől fűtött vetélytársak lángra lobbantani bimbózó románcukat anélkül, hogy minden porig égne?


Amikor hónapokkal ezelőtt olvastam a könyv fülszövegét, jót derültem rajta, úgyhogy már akkor tudtam, hogy kell nekem ez a könyv. Később aztán többet is megtudtam róla, és kiderült számomra, hogy ez a Shacking Up sorozat harmadik része, és a korábbi kötetek nem is jelentek meg itthon. Ez egészen addig nem is zavart, amíg a könyvben fel nem tűntek olyan szereplők, akik - mint kiderült - a korábbi részben jöttek össze, és akkor úgy éreztem, hogy azért szívesen megismertem volna az ő történetüket. Ettől függetlenül persze olvasható önálló kötetként, és ez ennek a könyvnek az értékéből nem vesz el, mindenesetre először furcsálltam, hogy miért pont ez a rész jött ki elsőnek. Aztán amikor utánaolvastam, rájöttem, hogy az írónő pontosan arról "híres", hogy úgy írja meg a sorozatainak a részeit, hogy önállóan is olvashatók legyenek.

A Piszkosul akarlak pontosan azzal a kínosan vicces jelenettel kezdődik, amit a fülszövegben is olvashatunk. Rian éppen egy élelmiszerboltban vásárol, amikor észreveszi, hogy egy nagyon dögös férfi bámulja őt. Csakhogy itt semmiféle flörtölésről nincs szó, a férfi ugyanis azzal vádolja őt, hogy korábban meghúzta a kocsiját, majd pedig szó nélkül elhajtott. Rian természetesen egyáltalán nem az a típus, aki ilyet tenne, és hamar ki is derül, hogy nem ő, hanem az ikertestvére, Marley volt a bűnös. Nos, nekem ez a kezdés, a megismerkedésük története nagyon tetszett, mert humoros és szórakoztató volt, és természetesen a kémia is működésbe lépett a főszereplők között.

Kiderül aztán az olvasó számára, hogy az ikrek helyzete nem könnyű, hiszen szüleik hatalmas csalók voltak, elhagyták őket, ráadásul nem kevés adósságot hagyva maguk után. Ezután a lányok sokáig nehezen boldogultak, ráadásul a kiszámíthatatlan és változó ingatlankereskedelemben dolgoznak, de talán úgy tűnik, hogy lassacskán sikerül talpra állniuk. Pierce viszont pont Rian ellentéte, legalábbis a pénzt illetően, ő ugyanis elképesztően gazdag, a családi cégnél dolgozik ügyvédként. Persze ez nem azt jelenti, hogy boldog lenne, mert neki is megvannak a saját elképzelési az életről, ami nem feltétlenül egyezik meg azzal, amit az apja szeretne. Éppenséggel pontosan azért tölti a nyarat a Hampton-vidéken, mert egy nagy bakit követett el, úgyhogy úgymond szabadságolták egy időre. Itt pedig az öccse lévén ő is belekerül az ingatlanbizniszbe, ami csak még több okot ad arra, hogy találkozzon Riannel, ráadásul mint kiderül számára, nagyon élvezi ezt a munkát.

Adott tehát két személy, akik habár vonzódnak egymáshoz, teljesen más anyagi körülménnyel rendelkeznek, ami pedig megadja az alapkonfliktust. Ez főként Riannek okoz gondot, aki egyszerűen képtelen bízni a férfiben, annyiszor csalódott már korábban egyrészt a szüleiben, másrészt pedig férfiakban, akik megismerték a múltját. Gazdag, nagyképű, lányokat kihasználó és hasonló címkékkel illeti Pierce-t csak azért, hogy ne kellejen bíznia benne. A férfi azonban mindenre rácáfol, kedves, figyelmes, igazából egyszerűen képtelenség rosszat mondani rá. Nagyon tetszett, hogy Pierce nem hátrált meg, és bebizonyította, hogy ő igenis többet ér egy szép külsőnél és a pénznél, végül szép lassan lebontotta Rian falait, és bebizonyította neki, hogy bízhat benne.

Összességében jó kis történet volt, könnyed, humoros, olykor szenvedélyes. Nagy izgalmakat és fordulatukat nem tartalmaz, ennek ellenére rendkívül olvasmányos. Az erotikus jelenetek is rendben voltak, én mondjuk nem erre tettem volna a hangsúly a borítón, nem ezt éreztem a történet fő vonalának, persze az biztos, hogy a szikra megvolt a szereplők között. Megkedveltem az írónő stílusát, úgyhogy szívesen olvasnék még tőle, ha jönne ki új könyve. Szerintem pontosan olyan könyv a Piszkosul akarlak, ami akkor tökéletes, amikor az embernek tele van a feje, és egy kicsit szeretné elterelni a gondolatait egy olyan könyvvel, amin nem kell agyalni, csak olvasni, élvezni és kikapcsolódni.

Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK


A történetben egy ikerpár is szerepel, tehát  ehhez kapcsolódik nyereményjátékunk is.
A turné minden állomásán ikrek neveit találjátok. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek/sorozatnak címét és szerzőjének nevét, amelyben szerepelnek.

Luise Palfy és Lotte Körner

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
11.16. Könyvvilág
11.18. Kelly és Lupi olvas
11.20. Deszy könyvajánlója



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése