„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. november 12., kedd

Sabrina Jeffries: Csalfa csábító

A General Press jóvoltából hazánkban is megjelent A herceg emberei sorozat harmadik része, a Csalfa csábító. A Blogturné Klub négy bloggere ennek örömére bemutatja a pimasz Lady Zoe és Tristan Bonnaud izgalmakkal, szenvedéllyel és humorral teli történetét.
Tartsatok velünk, kövessétek figyelemmel az állomásokat, és a turné végén vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.

Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2019. július 30.
Eredeti megjelenés: 2014



A gazdag és pimasz Lady Zoe Keane-t kételyek gyötrik a származását illetően. Elhatározza, hogy mielőtt feleségül menne kiszemelt jövendőbelijéhez, utánajár a gyökereinek. A tét pedig nem kevés: az, hogy megtudja, valóban jogot formálhat-e az Olivier grófnője címre, vagy sem. Úgy dönt, a környék legjobb nyomozóit, A herceg embereiként elhíresült irodát keresi meg a feladattal.
Tristan Bonnaud-nak, a nyomozóiroda egyik emberének jut a megbízatás - ő azonban bármire hajlandó lenne, hogy ne kelljen együtt nyomoznia a minden lében kanál Lady Zoéval. A kényszer szülte együttműködésben, a múlt sötét titkainak kifürkészése közben a két fiatal mind közelebb kerül egymáshoz, és a szenvedély megélése közepette nem is sejtik, hogy a végső titok, amely leleplezésre vár, miként változtatja meg az életüket.
Sabrina Jeffries sorozatának, A herceg embereinek harmadik részében ismét rengeteg izgalom, szenvedély és humor várja a romantikus regények kedvelőit.


A herceg emberei sorozatot én a második kötettel kezdtem, valamiért az első rész megjelenése kimaradt nekem. Ez azonban az előző résznél nem okozott gondot, igazából most sem, mindössze annyiban, hogy a mostani részben kicsit több volt a visszautalás a kezdetekre, már csak azért is, mert az egyik főszereplőnk Lisette bátyja, Tristan Bonnaud volt. 

Szerencsére Jeffries mondhatni az alapoknál kezdte, és visszarepített minket a múltba egy prológusnyi időre megmutatva, hogy miként vált Tristan azzá a férfivé, aki. Megtudjuk, hogy Tristan apja baklövésének és féltestvére, George gonoszságának hála hogyan marad pénz nélkül, miközben gondoskodnia kellene édesanyjáról és húgáról. Végső kétségbeesésében egy meggondolatlan döntést hoz, aminek következtében Franciaországba kell költöznie a családjával. Mivel nem olvastam az első részt, kifejezetten örültem ennek a bevezetőnek, mert így képbe kerültem Tristan múltját illetően, arról nem is beszélve, hogy kíváncsivá tett a kezdő kötettel kapcsolatban is, amit azóta aztán már meg is rendeltem. 

A jelenben természetesen már Londonban járunk, és tudjuk jól, hogy Tristan is a Manton Nyomozóiroda tagja. Ami már csak azért is nagyon fontos, mert Lady Zoe ezt az irodát keresi fel, mert kétségei vannak a származását illetően, lehetséges, hogy veszélyben forog a családja jó híre, és az öröksége. Legnagyobb szerencsétlenségére – ezt persze csak ő gondolja így – Tristannal találkozik elsőként, aki mondhatni nem tesz rá túl jó benyomást. Ehhez persze hozzátartozik, hogy ők már találkoztak egy korábbi részben, és már akkor érezhető volt a kis adok-kapokból, hogy ennek még lesz folytatása. A férfi végül elvállalja az ügyét, azt persze nem köti a nő orrára, hogy többek között azért, mert neki is haszna válna belőle személyes bosszújában.

Véleményem szerint a szerelmi szál rendben volt, a levegő az első perctől kezdve izzott a szereplőink között. Tristan bosszúja, és Zoe, aki helyzetéből adódóan tiltott gyümölcsnek számított, pedig csak fokozta a feszültséget, és azt, hogy vajon a főhőseink jó döntést hoznak-e végül. Még egy különlegesség tartozott a történethez, mégpedig az akkori cigányok életének bemutatását illetően. Tetszett, hogy az írónő ebbe a témába vágott bele, bepillantást engedett az életükbe, kultúrájukba, hogy mennyire más, mint amit például egy történelmi romantikus regényben megszokhattunk: általában két társadalmi rétegről, a leggazdagabbakról és alsóbb középosztálybeliekről olvashatunk ezekben a történetekben, és ebbe most Jeffries is kicsit mást, újat vitt bele.  

Összességében megkaptam mindent, amit a történelmi romantikus műfajban elvárok: kikapcsolt, szórakoztatott, a kémia jól működött a szerelmesek között és egy kis újdonságot is tartogatott. A szereplőket megkedveltem, a cselekmény fenntartotta az érdeklődésemet, gyorsan haladtam az olvasással. Nem lett kedvenc, de különösebb problémám sem volt vele, úgyhogy én ajánlom a sorozat kedvelőinek, de önállóan is olvasható, erre én vagyok a legjobb példa.

Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során azt teszteljük, mennyire ismeritek az első két rész főszereplőit.
Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek mindössze annyit kell kitalálnotok, ki mondhatta. Ha mind a négy megfejtést beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába, esélyetek nyílik megnyerni a könyv egy példányát.




“– A szerelmeskedés sohasem old meg semmit — ellenkezett gyengén.”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
11.12. Könyvvilág
11.15. Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése