„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. november 20., szerda

Renee Ericson: Több mint víz


A tudomány és művészet találkozik Renee Ericson romantikus könyvében. A több mint víz hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, és egy blogturné keretében mi is elmondjuk a véleményünket róla. Ha kíváncsiak vagytok Foster és Evelyn nem mindennapi párosának történetére, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. november 21.
Eredeti megjelenés: 2015



Nem érzem helyesnek. Nem érzem helytelennek.
Csak érzem.
E.J. Cunning művészettörténet szakra jár és egy rockzenésszel randizik. Foster Blake vegyészmérnöknek tanul és botfüle van. Egyáltalán nem egymás esetei, csak együtt dolgoznak. Aztán egy görbe éjszaka mégis szexhez vezet – barátokként -, ami után születik egy megállapodás közöttük. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, pedig soha semmi nem az.
Sok réteg lapul az emberek külső álcája alatt. Alaposan mögé kell nézni, ha fel akarjuk tárni, amit a másik rejt. Több mint víz – egy egész történet, egy élő, lélegző anyag a mindent visszatükröző felszín alatt.
Csupa művészet, csupa tudomány.
Mélyedj el a titkaiban!




Már olyan régen olvastam egy igazán jó New Adult könyvet, úgyhogy már nagyon szomjaztam rá az utóbbi időben. A fülszöveg megítéléséből kiindulva a More Than Water-nek úgy álltam neki, hogy ennek kell lennie az áttörésnek, főleg azután, hogy egy Jessica Park könyvet kellett abbahagynom, mert nagyon nem jött be, pedig egyébként szeretem az írónő történeteit. Na, de aztán elkezdtem Renee Ericson könyvét, ami pillanatok alatt beszippantott, és tudtam, hogy megérkeztem, ez az, amire most szükségem van. 


Evelyn és Foster története nem rendítette meg a világomat, nem az a fajta, ami megérinti a szívedet, hanem könnyed, kellően romantikus, és elképesztően szórakoztató, olyan, ami ha eszedbe jut, rögtön felfelé görbül a szád széle. És nekem pont erre volt szükségem! Evelyn - aki szereti, ha EJ-nek szólítják - és Foster egy egyetemre járnak, a könyvtárban találkoznak először, ahol is együtt fognak dolgozni. Igazából hamar összebarátkoznak, hiszen Evelyn nem az a fajta, aki csak úgy ül csöndben a másik mellett, hanem nagyon is beszédes, amolyan ami szívén, a száján típus. Így Foster akár akarja, akár nem, reagálnia kell, amiből aztán hamar szorosabb viszony alakul ki közöttük. "Felcímkézett "kapcsolatot egyikük sem akar, hiszen Evelyn épp egy megcsalásos szakításon van túl, Fosternek pedig nincs ideje a sok tanulás mellett, viszont egy részeg éjszaka után együtt ébrednek fel, amiből aztán hamar egy barátság extrákkal kapcsolat alakul ki. De persze semmi több!


Tudom, tudom, nem éppen eredeti történetnek hangzik, pedig van benne valami, ami mégis azzá teszi, ez pedig a tudomány és művészet vegyítése, Evelyn főszakja ugyanis művészettörténet, Fosteré pedig vegyészmérnök. Első gondolatra talán úgy tűnhet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, azonban hamar kiderül, hogy nagyon szuper dolgokat lehet belőlük kihozni. Imádtam a közös kísérleteket, amiket Evelyn projektjei miatt hoztak létre, érdekes volt látni, ahogy a kiszámítható tudomány utat talál magának a teljesen szubjektív művészet világában, és persze fordítva.


A könyv másik erőssége a főszereplők voltak, akiket sikerült nagyon erősen eltalálnia az írónőnek. Evelyn egy igazi minden lében kanál személyiség, akit nem lehet figyelmen kívül hagyni, de abszolút elviselhető kategória. A humora zseniális, amit Foster is hamar felvesz, úgyhogy kapunk nem kevés vicces és ugratós beszólogatásokat mindkét féltől. A közös hangnem szinte az első pillanattól kezdve megvan közöttük, a kémia pedig már jóval azelőtt működik, hogy bármiféle szexuális kapcsolatot létesítenének, de azért ebből is kapunk némi ízelítőt. Ugyanúgy, ahogy a művészetről sem egyből a tudomány jut eszedbe, Evelyn és Foster sem tűnik első ránézésre összeillő párnak, mégis, ha mélyebbre ásol, és megpróbálod összevegyíteni a kettőt, ráébredsz, hogy nagyon is passzolnak egymáshoz. 


A New Adult könyvekhez képest kevesebb volt a dráma benne, persze a családokat illetően volt némi, de inkább a főszereplőink kapcsolatán volt a hangsúly, aminek én kifejezetten örültem. Könnyed, humoros, olykor szellemes, máskor elmés, megmutatja az olvasónak, miképpen lehet a tudomány a művészet, az alkotás múzsája. A legjobban a tűz és a víz kísérlete tetszett, egy igazi csoda, ami bebizonyította, hogy a két teljesen különböző elem is élhet egyszerre, és ez a párhuzam természetesen Foster és Evelyn szerelmére is tökéletesen felhúzható. Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek!

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunkban egy kicsit mi is tudományosak leszünk, a kémia világába invitálunk titeket. Minden állomáson egy-egy kémiai elem jellemzőjének a leírását találjátok meg, a feladatotok pedig mindössze annyi, hogy kitaláljátok melyik elemről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter dobozba.


A periódusos rendszer első kémiai eleme, színtelen, szagtalan, nem mérgező gáz.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


További állomások
11.20. Könyvvilág
11.22. Veronika's Reader Feeder
11.24. Deszy könyvajánlója
11.26. Könyv és más




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése