„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2015. március 31., kedd

Nicole Williams - Crash - Zuhanás

Lucy nem éppen arról álmodott, hogy új iskolában kezdje az utolsó évet. Arról pedig pláne nem, hogy a gimi rosszfiúja, Jude Ryder leribancozza az első napon. De csak a céljára összpontosít. Balerina szeretne lenni, s nem hagyja, hogy bármi az útjába álljon ennek megvalósításakor. Egészen addig, amíg újra Jude-ba nem botlik. 
Jude-nak priusza van – igazi priusza – ami hosszabb, mint egy végzős záró dolgozat, és hangulatingadozása, ami kellemes társaságból hirtelen veszélyessé változtatja. A nevét isten tudja, hány lány sóhajtotta, kiabálta és átkozta. Olyan, mint egy halálos betegség, amit arra teremtettek, hogy tönkretegye a Lucy-féle lányok életét. És ezt el is mondja neki. De míg a pletykák féktelenül terjednek, és jó hírnevek tipródnak a sárba, Lucy nem figyel Jude figyelmeztető szavára. Tragédia készülődik.

2015. március 25., szerda

A.M. Aranth - Cleadur - Dobszó a ködben

Amy Soleil élete nem egyszerű. Nem elég a kamaszkor nehézségeivel vívott, nyomasztó állóháború, az is megkeseríti életét, hogy szinte évente új városba költöznek, új iskolákban kell bizonyítania. Viszont azzal, hogy nem elég talpraesett, senki sem vádolhatja: amikor valami titokkal vagy rejtéllyel találkozik, azonnal fejest veti magát a megfejtésébe. Moonshadow viszont, ahol idén kikötöttek, igazán különleges hely: az iskola ódon kastélyra emlékeztet, szinte mindig fenyegető köd gomolyog csipkés tornyai között, a portás kardot visel, az igazgató leginkább egy hatalmas, fekete pókra emlékeztet, eltűnik egy közkedvelt tanár… Sőt, még Amy szülei és nővére is máshogy emlékszik a múltra, mint ahogy az megtörtént, furcsa, sosem volt eseményekről és ismeretlen helyekről beszélnek. De legnagyobb örömére a lány hamar egy zenekar dobfelszerelése mögött találja magát, és végre bandájával a vágyott hírnév közelébe jut. Amikor ijesztő, kék köpenybe burkolózó emberek kezdenek ólálkodni az iskola körül, akiknek valahogyan minden titokhoz közük van, Amy pedig rálel saját magára egy közösségi oldalon, újdonsült barátaival kockázatos nyomozásba kezd, hogy megtalálja az egyre sokasodó rejtélyek kulcsát… amíg még lehet.
Bizony, Amy Soleil élete egyáltalán nem egyszerű.

2015. március 21., szombat

I Love Spring Book Tag


Sziasztok! Szerintem most már mindenki megérezte a tavasz eljövetelét, és lecserélte a téli kabátját dzsekire, a bundás csizmáját kis cipőre, és talán a kocsiját is biciklire, ja és megfogadta, hogy fogyókúrázni fog, hiszen hamarosan vetkőzni kell! :) Vagy egyszerűen csak - ahogy én is - élvezi a napsütést, és többet van a szabadban. Ennek örömére a Kis Könyves Bloggerek csapatával úgy döntöttünk, hogy egy kis tavaszi hangultatot varázsolunk a blogunkra egy Book Tag segítségével -reménykedve, hogyha eddig még nem is, de most már mindenkinek meghozzuk a tavaszi hangulatát. Ha kíváncsiak vagytok, hogy fogjuk ötvözni ezt a zöldellő, madárcsicsergő évszakot az olvasással, és kedvenc könyveinkkel, hát akkor olvassátok végig ezt a 7. rövid kérdést, amelyekben választ kaphattok a tavaszi olvasási szokásainkkal kapcsolatban.

2015. március 17., kedd

The DUFF - A film

Sziasztok! Tegnap végre sikerült megnéznem a várva-várt Duff filmet, és egyszerűen muszáj volt megírnom a véleményem. A könyvet nem is olyan régen olvastam, és tényleg nagyon megszerettem. Már akkor is megírtam, hogy annak ellenére, hogy mekkora közhelynek tűnhet az egész gimis történet, maga a duff jelenség, és annak a tanulsága milyen sokat dobott az egészen. Éppen ezért én mindig is úgy gondoltam, hogyha van egy sztori egy jó könyv alapján, akkor azért abból igenis lehetne jó filmet készíteni. És mivel én a könyvet nagyon szerettem, reménykedtem, hogy most is ez fog történni. Habár amikor láttam az előzetest, amiről ugyebár meg is írtam annak idején, hogy nem igazán sok hasonlóságot látok a kettő között, már inkább kételkedtem ebben. Ennek ellenére azért természetesen én megadtam az esélyt a filmnek, és próbáltam pozitívan hozzáállni. Egyébként a filmet egyenlőre csak angolul találtam meg, reméljük, hogy hamarosan lesz egy lelkes vállalkozó, aki feliratot készít hozzá. 
2015. március 12., csütörtök

Diana Gabaldon - Outlander - Az idegen

Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul… 
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk 1743. évében. 

Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet…továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben. 

2015. március 5., csütörtök

Kody Keplinger - The DUFF - A pótkerék

A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai. 
Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot. 

Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt, egyszerűen ráborítja a kóláját. Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba.  

2015. március 3., kedd

Sarah Dessen -KettőAzEgyben


Az elmúlt pár napban két Dessen könyvet is elolvastam, és most úgy döntöttem, hogy nem írók róluk külön-külön, hanem inkább egy bejegyzést. Amit így előre elmondanék, hogy nagyon szeretem a könyveit, mert azon kívül, hogy mindig elmesél egy édes kis szerelmi történetet, mindig van valami több, valami tanulság az adott történet mögött. Legyen szó családról, barátságról, vagy éppen a felnőtté válás nehézségeiről. Ráadásul a szereplői is mindig szerethetők, nekem eddig nem nagyon volt gondom egyik lánnyal sem. A két könyv, amiket nemrég olvastam az Egy felejthetetlen év, és a legújabb regénye, Az álom két keréken volt, és ezekről szeretném elmondani a véleményem.