„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. június 30., kedd

Suzanne Collins: Énekesmadarak ​és kígyók balladája


Az Éhezők Viadalának előzményregényének főszereplője a 18 éves Coriolanus Snow, akit már mindannyian jól ismerünk az alaptrilógiából, ahol igyekszik eltenni Katnisst láb alól. Ám ebben a történetben a fiatal Snow feladata ezúttal az, hogy segítse túlélni a 10. Éhezők Viadalát a mentoráltjának, aki egy 12. körzetből származó lány. Tartsatok bloggereinkkel az Énekesmadarak ​és kígyók balladájának blogturnéján, hogy megtudjátok, ők mit szólnak Coriolanus Snow mesterkedéseihez, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a regényt az Agave Könyvek kiadó jóvoltából!

2020. június 26., péntek

Jerry Spinelli: Stargirl


A Disney nemrég filmet készített a máris klasszikus Stargirl című kötetből, ennek örömére a Könyvmolyképző Kiadó újra kiadta kiadta a regényt.
Az egyedi Young Adult történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha velünk tartasz, akár egy példányt is nyerhetsz a kötetből.

2020. június 22., hétfő

Bella Swift: A ​láma, aki koszorúslány lett


A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni után újabb meseregény jelent meg Bella Swift tollából a Manó Könyvek Kiadó gondozásában. Ezúttal Lulu, a láma történetét ismerhetitek meg, aki az Almafa tanyán él sok más állattal együtt, és bármit megtenne, hogy jobb kedvre derítse a mostanában letörten viselkedő gazdáját.
Ha kíváncsiak vagytok Lulu kalandos próbálkozásaira, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok A ​láma, aki koszorúslány lett könyv három példányának egyikéért.

2020. június 19., péntek

Levél ​a királynak - a sorozat (blogturné extra)


A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. A történet szerint a ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Ha kíváncsiak vagytok az ifjú kalandjaira tartsatok velünk és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyvet.

2020. június 17., szerda

Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása


A napokban magyarul is megjelent a Mara Dyer trilógia várva várt utolsó kötete! 
A lezárásról a blogturné klub két bloggere mesél, míg a Könyvvilág bloggere egy korábbi részről szóló élményével eleveníti fel a csodálatos trilógia világát. 
Tarts te is velünk és nyerd meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott Mara Dyer végzetét!

2020. június 16., kedd

Linda Boström Knausgård: Isten ​hozott Amerikában


Nem kell ahhoz nagy terjedelem, hogy egy író nagyot alkosson. A svéd Linda Boström Knausgard a tizenegy éves Ellen bőrébe bújva meséli el egy család sötét és szomorú történetét. Az Isten hozott Amerikában nem titkoltan erősen életrajzi jellegű; a Harcom-sorozattal népszerűvé vált író, Karl Ove Knausgård ex-felesége ezzel a szívfacsaró kisregénnyel bizonyította tehetségét a világnak.  
Tartsatok a Blogturné Klub öt bloggerével és nyerjetek egy példányt a könyvből!

2020. június 11., csütörtök

Tonke Dragt: Levél a királynak


A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. A történet szerint a ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Ha kíváncsiak vagytok az ifjú kalandjaira tartsatok velünk és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyvet.

2020. június 10., szerda

Marc-Uwe Kling: QualityLand


A Helikon kiadó jóvoltából hozzánk is megérkezett Marc-Uwe Kling zseniális sci-fi disztópiája. A turné során a nem túl távoli jövőbe kalandozunk, QualityLand országába, ami európa legjobb, legszuperebb, legminőségibb állama, s ahol szinte már csak robotok és mesterséges intelligenciák terelgetik az emberiség életét. A humorral bőségesen átszőtt kötet a szórakoztatás mellett elgondolkodtató szellemi csemege is.
Tartsatok négy bloggerünkkel, hogy esélyetek lehet megnyerni a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt.

2020. június 7., vasárnap

6 éves a Könyvvilág blog - elmélkedés és nyereményjáték


Ahogy a címből is látható, 6 éves a Könyvvilág blog, pontosítva 2014. június 5-én tettem közzé az első bejegyzésemet, ami nem más, mint Jennifer E. Smith Vajon létezik szerelem első látásra? c. könyv értékelése volt. Mindig jókat mosolygok a pár sorból és egyszerű mondatokból álló bejegyzésen, de hát az is én voltam, úgyhogy kitörölni nem szeretném. A szülinap alkalmából egy elmélkedős posztot hoztam Nektek, amiket - ha követtek - tudjátok, hogy nagyon szeretek írni. A bejegyzés végén pedig egy rendhagyó nyereményjáték várható, de erről később.