„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2018. november 27., kedd

5+1 könyv, ami nagy hatással volt rám 2018. második felében


Idén, a második félévben - legfőképpen ősszel - rengeteg szuper könyv jelent meg, amik nagy hatással voltak rám. Ráadásul még nincs is vége az évnek, hátra van a decemberi/karácsonyi időszak, ami szintén sok-sok újdonságot tartogat számunkra. A mostani bejegyzésemben összegyűjtöttem 5+1 könyvet az év második feléből, amik kiemelkedően tetszettek vagy azért mert megérintették a szívemet, egy kicsit összetörtek, vagy idegfeszítő pillanatokat okoztak, édes, romantikus élményekkel gazdagítottak, vagy egyszerűen csak sikerült úgy kikapcsolniuk, hogy elfeledkezzek minden másról. Ez persze egy kicsit ajánló is, hátha valaki figyelmét elkerülte volna ezeknek a könyveknek a megjelenése, most tartok egy kis ismétlést az év második felében (ősz végéig) megjelent olyan könyvekről, amik megmozgattak bennem valamit.

2018. november 23., péntek

Rachel Higginson: Szerelem 5 lépésben


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Rachel Higginson Szerelem ​5 lépésben című könyve. A szívszorító történetben Elizabeth sorsát követhetjük végig, aki férje elvesztése után próbál újra talpra állni. A nőnek nemcsak magáért, hanem 4 gyermeke miatt is erőt kell vennie magán nap mint nap, és meg kell próbálnia továbblépnie. A könyvben a gyász szakaszait végigkövetve ismerjük meg Elizabeth küzdelmeit, ez az öt lépés azonban nemcsak egy lezárást jelenthet, hanem egy szerelem kialakulásának folyamatát is - persze csak akkor, ha a főszereplőnk megbirkózik az új szomszéd, Ben megjelenése okozta lelki zűrzavarral. Tartsatok velünk, és legyetek részese Ti is e fájdalmas, de egyben gyönyörű könyvről szóló turnénak!

2018. november 18., vasárnap

Jenny Han: Örökkön ​örökké: Lara JeanA Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk idén ősszel A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat befejező részét. Ha korábban azt hittük, hogy Peter és Lara Jean végre megnyugodhat a közös jövőjüket illetően, akkor nagyot tévedtünk, hiszen még csak a mostani kötetben bukkannak fel az igazán nehéz kérdések. A továbbtanulás, a családban történő változások, az elengedés, az új és félelmetes kihívásokkal való szembenézés, ezek mind-mind előkerülnek a könyvben. Természetesen mindezt a Jenny Hantól megszokott könnyed és bájos csomagolásban tálalva. Tartsatok a turné bloggereivel Ti is, és játsszatok az Örökkön örökké: Lara Jean egy példányáért.

2018. november 12., hétfő

K. A. Tucker: One ​Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság


A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk idén novemberben a Tíz apró lélegzet folytatását. A 2. kötetben végre jobban megismerhetjük Kacey húgát, Livie-t is, és természetesen kiderül többek között az is, hogy ő miképpen dolgozta fel a gyászt, amit szülei elvesztése okozott. A múlt árnyai azonban a jövőjét is befolyásolhatják, hiszen Livie megkezdi az egyetemi éveit, ami miatt nemcsak a nővérétől, de minden megszokottól távol kerül. A lánynak muszáj lesz kilépnie a komfortzónájából, új és nehéz döntéseket hoznia, és talán, ha megengedi magának, még a szerelem is rátalálhat. Ha Ti is kíváncsiak vagytok arra, hogy Livie sorsa miképpen alakul, akkor tartsatok velünk, és játszatok az Egyetlen kis hazugság három példányának egyikéért!