„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/2016. április 27., szerda

A. M. Aranth - Acorenu – Kiválasztva

Amy világa szilánkokra tört.
Azok árulták el, akikben feltétel nélkül megbízott: saját szülei és barátai gázoltak a lelkébe. Egyes bűnökre nincs bocsánat.
Amy Soleil – vagy ahogy egyesek ismerik, Amaranth – azonban erős lány, aki nem fogadja el a vereséget. Tudja, hogy ennyi hazugság és árulás közt csak magára számíthat.
Miután beköltözik a Moonshadow kollégiumába, Leával veszélyes nyomozásba kezd: bármi áron meg akarja tudni, ki állhat a karácsonyi bálon bekövetkezett tragédia mögött, hogy bosszút állhasson rajta. Kutatása során azonban olyan ősi próféciák szövegére bukkan, amelyek szerint a Köd-démon születése mindössze egy apró előjele annak a mindent elsöprő pusztulásnak, amely az egész világot fenyegeti. És csak egyvalaki állhat a sötét áradat útjába. Az, akit a jóslatok így neveznek: Acorenu. Kiválasztott.
Azonban nem csak Amy és társai igyekeznek megtalálni a megjövendölt hőst. A nyomában járnak a fény és az éjszaka gyermekei, a Modeus Carva, és egy titokzatos szekta, a Fagy harcosai is.
És miközben Amy barátaival a Kiválasztottat keresi, óriási seregek sorakoznak fel egymással szemben, hogy megvívják öldöklő háborújukat, amely végleg eldönti: a fény vagy a sötétség népe örökli-e meg a végidők előtt álló világot.

2016. április 24., vasárnap

Könyvfesztivál 2016. - Élménybeszámoló


Tegnap ismét volt olyan szerencsém, hogy részt vehettem az év egyik legnagyobb könyves eseményén, a Könyvfesztiválon, amelyről most hoztam egy élménybeszámolót. Azzal szeretném kezdeni, hogy elárulom, ez volt az első könyvfesztiválom, tavaly ugyanis nagy bánatomra nem tudtam eljutni, de megfogadtam, hogy idén, ha törik ha szakad megyek. Amint az jól látható sikerült is, rengeteg élménnyel, vicces pillanattal gazdagodhattam és persze találkozhattam kedven magyar íróimmal. 

2016. április 17., vasárnap

5+1 könyv, amit a Könyvfesztiválon szeretnék beszerezni

    
    
    Jövő héten Könyvfesztivál. Ez nyilvánvalóan egyetlen könyvmolynak sem újdonság, hiszen már régóta tudjuk az időpontot, és bekarikáztuk a naptárunkban azt a bizonyos 4 napot (de legalább egyet biztosan), amikor mi is részt szeretnénk/tudunk venni az eseményen. Ráadásul manapság akárhova néz az ember a különböző közösségi oldalakon, mindenhol azt látja, hogy ez-meg-az a könyv fog megjelenni, vagy éppen ez-meg-az az író fog dedikálni. Aminek persze nagyon örülünk! Főleg, hogy nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én az év elején sokszor éreztem azt, hogy nem tudom mit olvassak, mert ekkor ugye nem volt olyan sok megjelenés. Mondjuk, így legalább el tudtam olvasni elég sok olyan könyvet, amiket tavaly szereztem még be, és a várólistámat is csökkentettem! Most bezzeg - te jó ég! - rengeteg könyv fog megjelenni a fesztiválra, még most néhány nappal az rendezvény előtt is érkeznek a bejelentések a megjelenésekről. Úgyhogy letettem arról a próbálkozásomról, hogy listát írjak a könyvekről, amiket be szeretnék szerezni a Könyvfesztiválon, mert úgy érzem, hogy egyre hosszabb és hosszabb (soha véget nem érő!), ami persze remek érzés, hiszen egy új könyv megjelenése mindig jó dolog, viszont a pénztárcám már annyira nem örül. :D Azért igyekszem persze előre rendezni a gondolataimat, hogy mit szeretnék megvenni és persze, hogy mely dedikálásokra/programokra megyek. 

2016. április 13., szerda

Cynthia Hand Say Goodbye – Amikor búcsúzunk

Alexis egy középiskolás kitűnő tanuló, akit felvettek a híres MIT egyetemre, matematika szakra. Öccse öngyilkossága óta azonban semmi sincs rendbe a családjában. Anyja egyfolytában sír és azt mondja, hogy véget ért az élete. Apja még a tragédia előtt elhagyta őket egy fiatalabb nőért. Alexis pedig dühös, ugyanakkor magát hibáztatja öccse, Ty haláláért, néha pedig az az érzése, hogy öccse szellemként követi őt. Alexis pszichológusa, Dave azt javasolja a lánynak, hogy kezdjen el naplót írni, hátha így könnyebben meg tud birkózni öccse öngyilkosságával. És ahogy Alexis papírra veti fájdalmát, kétségeit, emlékeit, úgy tárul fel az olvasó előtt a múlt, a jelen és a jövő.2016. április 10., vasárnap

Outlander sorozat - 02x01 Képekben


Azt hiszem nem hazudok, ha azt állítom, hogy már hónapok óta tűkön ülve várom (és gondolom ti is) az Outlander második évadát. Mivel ilyen nagy volt az izgalom, úgy döntöttem, hogy néhány képet mutatok az első részből, és írok pár sort a véleményemről. Nos tegnap végre elérkezett a vetítés napja, és a mai fejlett technológiának köszönhetően ma már elérhetővé is vált az első rész. Így nem is csoda, hogy én rögtön le is csaptam rá, már csak azért is, hogy feldobja a napomat egy ilyen borús és esős délutánon. 

2016. április 6., szerda

Lisa De Jong - When It Rains – Amikor esik…


Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem. 

És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el. 
Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam. 
Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe. 
Megsebeztek. 
Megmentettek. 
És reményre leltem. 
Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat…
Újra.

2016. április 3., vasárnap

Lisa Genova - Megmaradt Alice-nek

A háromgyerekes, boldog házasságban élő harvardi professzorasszony, Alice a karrierje csúcsán van, amikor azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb. Az idő haladtával gondolatai is összekuszálódnak, memóriája egyre gyakrabban hagyja cserben. A diagnózis: Alzheimer-kór, korai stádiumban. A függetlenségére mindig büszke Alice összeszorított foggal igyekszik ugyanúgy élni az életét, mint korábban, és csak a jelennel foglalkozni, de a betegség lassan úrrá lesz rajta. Helyenként szívszorító, néhol felemelő, ugyanakkor ijesztő történet arról, milyen az, amikor valaki szó szerint elveszíti az eszét.