„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. november 23., szombat

Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

.


Millit, a mopszkölyköt éppen Karácsony előtt adja be a menhelyre az exgazdája, ezért a kiskutya egészen elszomorodik. Szerencsére úgy néz ki, hogy egy háromgyermekes család befogadja az ünnepek idejére, és mivel Milli nagyon megszereti őket, szeretne maradni. De vajon ehhez unikornissá kell válnia? Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit szólnak ehhez az aranyos történethez. Ne feledjétek, hogy a turné végén lehetőségetek nyílik megnyerni a mesekönyv két példányát!

Könyv adatai
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó
Megjelenés: 2019. október 15.
Eredeti megjelenés: 2018

Mindig légy önmagad – kivéve, ha lehetsz unikornis is!
Milli, a mopsz épp karácsony előtt veszíti el az otthonát, de szerencsére Anna családja befogadja egy hétre. A játékos kedvű kiskutya nagyon megszereti Annát, és nagyon szeretne örökre vele maradni. De Anna nem vágyik kutyára – ő egy unikornist szeretne, legalábbis Milli szerint. 
Sikerül-e Millinek unikornissá változnia? Ha rájönne, mit kell ehhez tennie, akkor talán valóra válhatna az álma, hogy otthonra találjon.











Amióta blogturnés vagyok, egyre jobban rászokom a mesékre, főleg a karácsonyiakra. Bella Swift könyvére egyértelműen a borító hívta fel a figyelmemet, annyira cuki rajta a kutyus. A fülszöveg pedig némi karácsonyi hangulatot is ígért egy édes kutyával a főszerepben, úgyhogy arra gondoltam, hangolódásnak mindenképp jól jön, nem is sejtettem, hogy ennyire beleszeretek majd a történetbe.

Millit, a mopsz kutyust először még anyukája mellett ismerjük meg, aki felkészíti őt arra, hogy hamarosan egy gazdihoz kerül, hiszen minden kutyának van egy örökre szóló otthona. Az olvasó számára hamar kiderül, hogy az első gazdája nem törődik vele, ami miatt Milli nem érzi jól magát, aztán mivel ez a gazda nem "elégedett" a kutya viselkedésével, elviszi őt egy állatmenhelyre. Itt már rögtön felmerül a könyv egy nagy tanulsága, hogy bizony a kutyákkal törődni kell, oda kell figyelni rájuk, az pedig a lehető legrosszabb döntés, hogy az első probléma felmerülésekor továbbadjuk.

Millinek szerencsére nem kell sok időt a menhelyen töltenie, mert érkezik egy család, akik épp nemrégen veszítették el kutyájukat, ezért karácsonyra hazavinnék őt, a többi pedig majd kiderül. Bevallom, ennél a résznél kicsit megijedtem, véleményem szerint nincs is annál rosszabb üzenet, mint hogy egy kutyát csak karácsonyra vigyen el valaki, aztán pedig hozza vissza, mert az rettentő rossz az állatnak. Persze végül aztán kiderül, hogy egyáltalán nincs erről szó.

Illusztráció a könyvből
A történet elképesztően aranyos volt, Millit képtelenség nem szeretni. Érdekes volt azt látni, milyen furcsa volt neki először az, hogy az új családja, a három gyerek és a szülők mennyire másként bánnak vele, mint a korábbi gazdája. Hát igen, a kutyák nem felejtenek. Ebből adódott a félelme is, hogy vissza fogják őt küldeni, ha nem viselkedik jól, és mivel az egyik kislány rajongott az unikornisokért, ő maga is azzá akart válni, mert akkor biztosan megtartják őt. Szívszorító érzés volt arról olvasni, mennyi mindent meg akart tenni a kiskutyus azért, hogy elfogadja őt a család, hogy ne akarják visszaküldeni őt, miközben ők igazából nagyon is megszerették őt annak aki, egy kutya.

Nem tudok szó nélkül elmenni az illusztrációk mellett, annyira tetszettek. Igazából egészen egyszerűek voltak, de mégis annyira hatásosan ábrázoltak egy-egy eseményt, vagy magát Millit, hogy tökéletesen passzolt a történethez. Ráadásul sokszor pont olyan jeleneteket emeltek ki, amik a legjobban hatnak az olvasó szívére, legalábbis az enyémre biztosan. Milli is nagyon aranyosra sikerült szerintem, nálam nagyon betalált.

Nem hittem volna, hogy ennyire a szívembe lopja magát Milli, de végül teljesen levett a lábamról. Amellett, hogy egy igazán édes történet volt, fontos üzenetet fogalmaz meg a gyerek - és a felnőttek! - számára a felelős állattartásról. Szívmelengető érzés volt olvasni, hogy Milli miként illeszkedett be az új családba, hogyan készültek együtt a karácsonyra, és miképpen alakult ki a bizalom az irányukba. Olykor mosolyogtam, olykor megkönnyeztem, vagy éppen meghatódtam, de mindenféleképpen hatott valahogy a lelkemre. Én szívből ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, akár karácsonyi ajándékként is gyerekeknek.

Azt pedig nagyon remélem, hogy Milli további történeteit is elhozza nekünk a Menő Könyvek Kiadó. :)

Értékelés: 5/5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Történetünk főszereplője Milli egy aprócska mopsz, de bizony elég sok fajta kutya létezik a világon. Kisebbek, nagyobbak, szélesebbek, áramvonalasabbak, és bizony bloggereinknek is más-más fajta kutyusok tetszenek. A ti feladatotok az, hogy a képek alapján kitaláljátok, hogy az adott állomás bloggerének milyen kutya tetszik! A FAJTA nevét írjátok be a raffledobozba a megszokott módon.




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



További állomások



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése