„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. október 4., vasárnap

Sabrina Jeffries: A szerelmes vikomt


A General Press Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Sabrina Jeffries legújabb regénye, A szerelmes vikomt. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja A herceg emberei negyedik kötetét, melyben ezúttal is a nyomozásé és a romantikáé lesz a főszerep.

Könyv adatai
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2020. szeptember 14.
Eredeti megjelenés: 2015
Oldalszám: 336


Amikor Dominick Mantont kiforgatják az örökségéből, úgy érzi, nem tud megfelelő jövőt biztosítani a menyasszonyának, Jane-nek, ezért fel akarja bontani a jegyességüket. Egy undok csellel ráveszi a lányt, hogy szakítsa meg a kapcsolatukat. Jane elhatározza, hogy soha többé nem áll szóba vele.

Tizenkét év elteltével a családi vagyon és a vikomti cím mégis Domra száll, mivel a bátyja özvegye, Nancy – aki egyben Jane unokatestvére és bizalmasa – nem szült fiúörököst. Amikor Nancy gyanús körülmények között eltűnik, Jane az egykori vőlegényét kéri meg, hogy kutassa fel az asszonyt. A férfi vonakodva ugyan, de eleget tesz a kérésnek. Dom tisztában van vele, hogy a múltban elkövetett bűne megbocsáthatatlan, mégis reménykedik a lehetetlenben. De vajon lesz-e alkalom a közös nyomozás alatt arra, hogy végre tisztázzák a régi félreértéseket, és újraélesszék a kihunyt szenvedélyt?




Elérkeztünk A herceg emberei sorozat negyedik részéhez, amelyben Lisette és Tristan után a harmadik testvér, Dominic Manton kap főszerepet. Az utóbbi egy-két évben nagyon megkedveltem a sorozatot, és immár Sabrina Jeffries nevét is az emlékezetembe véstem, mint a történelmi romantikus műfaj egy kiemelkedő szerzője. Már többször is említettem a bejegyzéseimben, hogy az első rész, Lisette és Max kötete kimaradt nekem (épp most pótolom ezt a botrányos hiányosságot), ettől függetlenül mindegyik kötetet lehet külön is olvasni, ugyanúgy élvezetesek a történetek. 


Már nagyon vártam Dominick történetét, hiszen ő mindig olyan titokzatosan viselkedett a korábbi kötetekben, a múltja csupa rejtély volt, nem csak a munkáját illetően, hanem a szerelmi életét is, hiszen amikor egy bizonyos Jane feltűnt a színen, a szikrázó levegőből egyértelműen kiderült az olvasó számára, hogy közös múltjuk van. Nos, ezeket a kérdéseket rögtön megválaszolta az írónő a könyv prológusában, amiben is kiderül, hogy Dom és Jane jegyesek voltak, és nagyon is kedvelték egymást egészen addig, míg az a bizonyos éjszaka, amely mindhárom testvér életét megváltoztatta, meg nem esett. Az az éjszaka ugyebár, mikor édesapjuk meghalt, Tristannak és Lisettnek menekülniük kellett Franciaországba, és mivel Dom a pártjukat fogta és segített nekik a menekülésben, George, a számító bátyjuk kitagadta őt a családból. És mivel Dom nem tudta megadni az előkelő családból származó Jane-nek, ami szerinte megillette volna őt, egy cselhez folyamodott, aminek következtében a lány felbontotta az eljegyzésüket. Így tehát bármennyire is fájt mindkettejüknek, el kellett válniuk egymástól hosszú-hosszú időre.


Sok-sok évvel később mégiscsak összeforr újra az életük, amikor is Jane felkeresi őt, hogy nyomozzon az eltűnt unokatestvére, Nancy után. Csakhogy már egyikük sem ugyanaz az ember többé, Dom ugyebár a Manton nyomozó iroda egyik tagja, csakhogy míg idáig eljutott, nagyon nehéz utat kellett megtennie, és bizony megkeseredett, igencsak zsarnokoskodó lett az évek alatt. Ráadásul mivel a korábbi részben George meghalt, ő a következő örökös, így hamarosan vikomt lesz belőle. De Jane sem ugyanaz az ártatlan és naiv lány, aki volt, hiszen azóta sem tudta megbocsátani a férfinak, hogy nem hitt abban, hogy kitartott volna mellette az elveszett cím nélkül is, hogy nélküle hozott meg egy ilyen nagy horderejű döntést. Ráadásul amikor már befutott nyomozó lett, akkor sem kereste őt fel. Ennyi év eltelte után úgy érzi, tovább tudott lépni, és megtalálni ha nem is szerelmet, de a nyugalmat és barátságot mostani jegyese mellett. Csakhogy amikor közösen indulnak Nancy nyomára, a régi sebek felszakadni, a ki nem mondott szavak feltörni látszanak, arról nem is beszélve, hogy a vonzalom még mindig él, ha nem erősebb lett, és a szenvedély lángjának fellobbanásához se kell több, mint egy apró szikra. 


A szerelmes vikomt engem megvett kilóra, az első sortól az utolsóig imádtam. Az írónő remekül ábrázolta a régi szerelem újraéledését: nagyon szerettem, ahogy a kezdeti ellenséges hangulatból, a mérges szócsatákból, a szenvedély lángra kapástól eljutottunk addig, míg a mély, igaz érzelmek kialakultak. Imádtam ahogy a már kissé megfásult Dom páncélját először a szenvedély, majd pedig a tiszta szerelem meg tudta törni. És itt van Jane is, aki pedig el tudta engedi az évekig dédelgetett haragját, a kezdeti félelmei ezzel az új, kemény Dommal kapcsolatban elillantak, és meg tudta látni, elő tudta csalogatni azt a férfit, akibe annak idején beleszeretett.


Emellett pedig ne feledkezzünk meg a nyomozós szálról sem, ami szintén nagyon izgalmasra sikeredett. Nancy már a prológusban is fontos szerepet játszik, emellett pedig a nemrég elhunyt George özvegye, így tehát nem csak Jane, de Dom érdeke is, hogy megtalálják őt. Ezt a szálat is szuperül alakította az írónő, bevallom, én az utolsó pillanatokig nem tudtam eldönteni, hogy mi fog kisülni belőle, hogy Nancy áldozat vagy tettestárs-e. Nagyon jól homályban tartott végig Jeffries, ami nemcsak az izgalmakat fokozta, de még több teret adott annak is, hogy Jane és Dom ne értsen egyet valamiben, ami egyrészt okozott jó néhány szórakoztató pillanatot, másrészt pedig segített abban, hogy kialakuljon közöttük a bizalom, és együtt tudjanak dolgozni.


A szerelmes vikomt egyértelműen a kedvenc részem (eddig) a sorozatban, Jane és Dom párosát remekül eltalálta az írónő. Most már mindhárom testvér szemszögéből bepillantást nyerhettünk abba az éjszakába, amikor meghalt az édesapjuk, és ami örökre nyomot hagyott bennük: a kép tehát most már teljesen összeállt, minden darab a helyére került. A történet tehát magával ragadó, szórakoztató, a szerelmi szál felpezsdítő és szívmelengető, a nyomozás pedig csak még érdekesebbé teszi az eseményeket. A sorozat rajongóinak kötelező, aki pedig nem ismerné, annak ajánlom az egész sorozatot, de külön-külön is élvezhetőek a kötetek. 


Én még most olvasom az első részt, de valószínű hamar be fogom fejezni, mindenesetre sajnálom, hogy búcsút kell intenem ennek a családnak, mert nagyon megszerettem a testvéreket, és az összes karaktert, annak pedig kifejezetten örültem, hogy ebben a részben mindegyiküknek sok szerep jutott. 


Értékelés: 5/5


NYEREMÉNYJÁTÉK


Mostani blogturnénk valamennyi állomásán Sabrina Jeffries A herceg emberei sorozata hősnőinek neveit találjátok. A feladat kitalálni, mely hölgy, mely főhős karjai között leli meg a boldogságot, és a rafflecopter megfelelő sorába megírni nekünk az úriemberek teljes neveit.

Zoé

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

További állomások

09.28. Angelika blogja

09.30. Betonka szerint a világ

10.02. Dreamworld

10.04. Könyvvilág







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése