„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2020. december 19., szombat

Szaszkó Gabriella: Késő március


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Szaszkó Gabriella duológiájának, a MidLife Crisisnek második része a Késő március. Ha kíváncsi vagy, hogyan alakul a világsztár Josh és  kedvese, Anna története, kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!


Könyv adatai
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2020. december 3.
Eredeti megjelenés: -
Oldalszám: 400
Fordító: -
ISBN: 9789634992950
Moly: https://moly.hu/konyvek/szaszko-gabriella-keso-marcius



Josh és Anna újra furcsa álmokat lát. Előző, közös négy évük legrosszabb pillanatai élénken elevenednek meg előttük, miközben egész Európán átívelő utazásra indulnak közösen a zenekarral. A párral az elmúlt négy évben megfordult a világ. Josh Westberg befutott zenész lett, világkörüli turnékra jár. Annával közösen kezdtek új életet Londonban. A lány azonban korántsem boldog, úgy érkezik meg az amszterdami repülőtérre, hogy szünetet akar tartani a kapcsolatukban. A világhírnév nehézségei, Anna korábbi fájdalmai mind-mind lenyomatot képeznek a megcsalásra épült, nehezen kialakult párkapcsolaton. Úgy fest, Anna félelmeire Európa csodás helyszínei sem hozhatnak gyógyírt. De vajon ki áll az új álmok hátterében, ami csak a rosszra emlékezteti a párt? Lehetséges-e boldog párkapcsolatot építeni egy tönkretett házasság romjain? Milyen hátrányokból indul egy kapcsolat, amely megcsaláson alapul? Van-e esélye Annának is megtalálnia önmagát, vagy neki már csak az a szerep juthat, hogy egy sikeres férfi támogatója legyen?


Szaszkó Gabriella Kora február könyve a tavalyi évem egyik nagy kedvence volt. Én akkor a sztorit lezártnak tekintettem, viszont az írónő úgy gondolta, hogy továbbviszi Anna és Josh történetét. Én kifejezetten szeretem, ha a nagy "hepiend" után folytatnak a szerzők egy történetet, hiszen tudjuk jól, hogy az életben sem úgy működnek a dolgok, hogy összejön két ember, és utána már nincsenek problémák. Sőt, a rózsaszín köd lehullása után kezdődik csak el igazán az élet. Lényeg a lényeg, ha az író tud újat mondani a karaktereiről, nem az első rész történéseit meséli el újra, akkor szerintem szuper, ha érkezik egy folytatás, hiszen ki ne szeretne újra "találkozni" kedvenc szereplőivel.

Négy évvel az előző rész után járunk, és az már a könyv elején kiderül, hogy Josh és Anna élete bizony nem lett egyszerűbb azóta, sőt Anna épp egy szakítást tervez a fiúval. Azt tudjuk, hogy a kapcsolatuk nem indult könnyen, hiszen egyrészt Anna megcsalta a férjét Joshsal, másrészt pedig volt némi keveredés a tudatukkal, konkrétan öt év kimaradt az emlékezetükből. Mondhatni el volt átkozva a kapcsolatuk kezdettől fogva, legalábbis Anna így érzi, azóta pedig nem lett könnyebb nekik. Miközben Josh egyre inkább kerül feljebb az életében, megéli az álmait, és egyre híresebb rocksztárrá válik, addig Anna befordul, még mindig nem találja a helyét a világban, nem tudja, hogy mit szeretne dolgozni. Míg Josh turnékra, interjúkra, fotózásokra, bulikra jár, addig Anna otthon marad egyedül, és egyre mélyebbre süllyed a magányban.

Ugyanúgy mint az előző résznél, felváltva látjuk a jelent és a múltat, utóbbit szintén a főszereplők álmain keresztül, akik nem értik miképpen lehet, hogy ismét megálmodják az elmúlt évek történéseit. A jelenben tehát Anna éppen szakítani készül Joshsal, viszont a természet ereje közbeszól, ezért a férfi úgy dönt, hogy töltsenek együtt pár hetet, hátha rendbe tudják hozni a kapcsolatukat. Ez pedig egy nagyon nehéz utazás lesz mindkettejük számára, hiszen rengeteg dolog törte meg a kapcsolatukat az évek alatt, és bizony van mit megbeszélniük, konkrétan újra meg kell bízniuk a másikban.


Bevallom, a történet elején jobban élveztem a jelen eseményeit, szinte türelmetlenül követeltem azt, hogy Anna és Josh találjanak egymásra újra minél hamarabb. Aztán ahogy haladtam a könyvvel, úgy jöttem rá arra, hogy bizony jobb ha lenyugsz
om, és figyelek a múltra, hiszen az akkor történt események megértése kell ahhoz, hogy lássam, hogyan jutottak el idáig, és a szereplőknek is arra van szüksége, hogy a múlt megálmodása alapján rájöjjenek, hogy mit és hol rontottak el. Az az igazság, hogy ez a könyv rettenetesen nehéz olvasmány, az írónő apró darabokra cincálja a karakterek lelkét, szó szerint meg kell járniuk a poklot, hogy újra tudják kezdeni. Engem lelkileg kifejezetten megviselt, hogy ennyire mélyen és valósághűen beleláttam egy kapcsolatba, azon belül is nagyrészt a legnehezebb időszakukba. Folyamatosan arról olvastam, hogy miket rontottak el, hogy nem figyeltek eléggé a másikra, nem bíztak egymásban, hogy próbálták a jobbik énjüket mutatni, csak azért, hogy azt a rövid időt, amit együtt töltöttek, "jó" legyen. Láttam, ahogy apránként mérgezik egymást és saját magukat, mindezt persze jó szándékkal, csak éppen nem őszintén.

Ki kell emelnem Anna karakterét, akit valami elképesztően sajnáltam. A lány megcsalta a férjét, ami igen, egy rendkívül rossz döntés volt, de emiatt egész életében meg kell őt bélyegezni? Valami szörnyű volt arról olvasni, hogy a bűntudata, az önmarcangolása miatt egyre inkább elsorvad a lapok fogytával. Emellett pedig még mindig ott volt az önmegvalósításának kérdése is, egyszerűen nem találta a helyét a világban, mindig másokra hallgatott, másoktól függött, és végül már képtelen volt önmagát látni. Nagyon-nagyon szurkoltam, hogy sikerüljön neki, hogy találja meg a célját, és tudja megélni az álmait, és persze nyilván azért is, hogy összejöjjenek a dolgok Josshal.

Ez a könyv engem lelkileg kifacsart, sokszor nagyon nyomott lett tőle a hangulatom, hiszen rendkívül nehéz témát dolgoz fel. Ez viszont nem jelenti azt, hogy rossz a könyv, sőt ettől lett csak igazán jó, hogy ilyen mélyen bele tudtam élni magam, hogy együtt éltem, lélegeztem a szereplőkkel. A könyv tehát nem lesz könnyű, összetöri az embert, majd apránként újra összerakja, viszont pont emiatt egy remekmű szerintem. Olyan igazi, emberi érzéseket vált ki az olvasóból, ami nagyon ritka, és lehet, hogy ezek nem a legnagyszerűbb érzések, viszont igazak, valóságosak, és ezért tényleg le a kalappal az írónő előtt.


Nem lesz könnyű olvasmány, de én szívből ajánlom mindenkinek, aki megszerette Josh és Anna történetét, ez tényleg az a típusú folytatás, aminek van értelme, amitől kerek egész lesz a sztori. Josh és Anna még mindig remek páros: nagyon szerettem Josh kitartását és hűségét, a szerelmet, amit Anna iránt érzett. Annával pedig abszolút tudtam azonosulni, és szerintem sok más nő is, aki harminc körül még mindig önbizalomhiánnyal küzd, és úgy érzi, hogy nem tud mit kezdeni az életével. Ki kell emelnem Patrick karakterét is, aki habár először kicsit idegesített, hogy miért szerepel még mindig Anna életében, végül igencsak megkedveltem.


Kifejezetten tetszett, hogy az üzenet (ismét) nem az volt, hogy a szerelem a megoldás minden problémára, hanem mindketten egyénként jöttek rendbe, és csak utána lehetett szó a kapcsolatuk kiteljesedéséről. Tényleg csak ajánlani tudom!


Értékelés: 5/5
NYEREMÉNYJÁTÉK

A regényt olvasva gyönyörű európai városokba látogathatunk, melyeket mindenképp érdemes felkeresni. Minden állomáson kiemelt betűket keressetek, helyes sorrendbe állítva egy-egy városnevet kaptok, ezt kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
További állomások

12.13. Kelly és Lupi olvas

12.15. Book Heaven

12.17. Ink, Maps & Macarons

12.19. Könyvvilág


1 megjegyzés:

  1. A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam róla győződve, gyorsan felvettem a kapcsolatot a doctorosagiede75@gmail.com e-mail címmel vagy a WhatsApp +33753154980 telefonszámmal. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel a kapcsolatot vele, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról

    VálaszTörlés