„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. december 9., szombat

J. L. Armentrout: Stay ​With Me – Maradj velem


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenik Jennifer L. Armentrout Várok rád sorozatának 3. része a Stay With me - Maradj velem című könyve. A Blogturné Klub bloggerei 8 napon keresztül december 4. és 11. között várják az olvasókat a turné állomásain.
KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. december 6.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 600
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634570257 Moly: https://moly.hu/konyvek/j-l-armentrout-stay-with-me-maradj-velem
Megrendelés: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-l-armentrout-stay-with-me-maradj-velem-varok-rad-3-7651


A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is.

A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.
Immáron a harmadik kötet jelent meg Jennifer L. Armentrout Várok rád sorozatából a Könyvmolyképző Kiadónál. Bevallom nőiesen nekem a második rész - Teresa és Jase kötete - kimaradt, ezért egy picit féltem is, hogy hiányérzetem lesz a Maradj velem olvasásakor. Szerencsére azonban felesleges volt az aggodalmam, mivel habár feltűntek az előző kötetek szereplői, és voltak utalások is rájuk, ez egyáltalán nem volt zavaró. 
A történet egy tipikus NA-sztori, a főszereplőnk, Calla az előző részekben megismert főhősök baráti körébe tartozik, együtt járnak egyetemre. A lány nagyjából elégedett az életével, azonban amikor behívatják a TO-ra, és kiderül, hogy anyja elköltötte bankszámláján lévő összes pénzt kicsúszik a lába alól a talaj. Callának nincs más választása, mint visszatérni otthonába, arra a helyre, ahol felnőtt, és amit - alkoholista anyjának köszönhetően - soha többé nem akart meglátogatni. Arra a helyre, ahol rengeteg látható és láthatatlan sebet szerzett. Amikor azonban hazaér és ellátogat anyja kocsmájába, őt magát nem találja ott, azonban egy szuper dögös pultos fiút igen. Az erőt sugárzó Jax pedig pillanatok alatt leveszi a lábáról a lányt, aki még azt is elfelejti, hogy mi is volt az eredeti célja a látogatásának. Persze miután kiderül, hogy ki Calla, Jax nem hagyja magára, és együtt próbálják megoldani a lány, és eltűnt anyja problémáit.

Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de szerintem Jennifer sokkal tehetséges fantasy író, mint a new adult műfajban. Tényleg nem akarom én bántani - hiszen aki követi a blogomat, az tudja, hogy mennyire szeretem a luxen sorozatát, és a Perzselő csók is ígéretesnek látszik -, de azt kell, hogy mondjam, ez a könyve kissé felszínes lett. Már az elején sok volt számomra, ahogy ecseteli, milyen elképesztően jól néz ki Cameron és Jase, aztán jött Jax, aki szintén eszméletlenül tökéletesen fest. Persze nem az a bajom, hogy jól néznek ki a főszereplőink (hiszen ez azért nagyjából mindig így van a műfajban), de egy idő után már sok az állandó szebbnél szebb jelzők felsorakoztatása. Oké. Felfogtuk. Jól néz ki. Pont. 
Ez a fajta felszínesség számomra megmaradt a cselekményben is. Még csak nem is a könyv hosszával volt a problémám (600 oldal), mert aranyos volt a szerelmi szál alakulása, emellett volt sok izgalmas rész is benne, szóval elég jól pörögtek az oldalak. És nagyjából azt is kaptam, amit a fülszöveg alapján vártam, de hiányzott egy magasabb érzelmi szint, az, hogy ha nem is nagyon, de azért megérintsen, amit már-már elvárok a műfajtól. Ezen az eléggé sok káromkodás sem segített, amit megengedett az írónő  a szereplőinek. Pedig igazából nem volt gondom velük, Calla talán kissé felszínes és meggondolatlan volt, Jax viszont (azt hagyjuk, hogy milyen jól nézett ki) magabiztos, de egyben gyengéd és elfogadó a lánnyal, aki bármit tett is, mindig mellette maradt.
Nekem tehát nem volt százszázalékos a történet, mivel sokat olvasok a műfajban, én már többet várok el. Mindenesetre aki szerette a korábbi részeket, valószínűleg megtalálja ebben is pozitívumot, és ahogy mondtam is, önállóan is olvasható a történet. Jax miatt mindenképpen tudom ajánlani, mert ő ismét egy jó kis álompasi lehet sok női olvasó számára!
Értékelés: 5/4


NYEREMÉNYJÁTÉK
Jax karaktere nagy kedvencünk, így a turnéhoz tartozó játék a munkájához kapcsolódik. Az állomásokon olyan könyvekből találtok idézeteket, vagy borító részleteket, amelyekben a főszereplők egyike pultos vagy felszolgáló. Találjátok ki melyik könyvről van szó és írjátok be az író nevét és a könyv címét a megfelelő rafflecopter mezőbe.

Úgy tűnik, az ellentétek nemcsak vonzzák, hanem felgyújtják egymást és porig égetik az egész várost.”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások
12.07. Insane Life
12.08. CBooks
12.09. Könyvvilág
12.10. Dreamworld blog
12.11. Sorok között
12.12. Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése