„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. december 6., péntek

A ​karácsony nagy könyve



A Kolibri kiadó gondozásában megjelent A karácsony könyve az adventi várakozás tökéletes kísérője: 24 hosszabb-rövidebb verset és történetet tartalmaz, egyet-egyet advent minden estéjére. A karácsony esszenciáját magába záró kötetben a kicsik és nagyon többek között olyan klasszikus szerzők karácsonyi írásaival ismerkedhetnek meg mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Louisa May Alcott és a Grimm testvérek. Tartsatok hat bloggerünkkel és játsszatok velünk: a turné végén akár ti lehettek az a két szerencsés olvasónk egyike, aki megnyeri a könyv egy-egy példányát!

Könyv adatai
Kiadó: Kolibri Kiadó
Megjelenés: 2019. október 30.
Eredeti megjelenés: 2014
Oldalszám: 230
Fordító: -
Illusztrálta: Tony Ross
ISBN: 9789634376156



Amikor beköszönt a tél, és a levegőben hópelyhek kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak.
Könyvünk lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhatunk a Mikulással, a Kisasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhetünk a manók, óriások és tündérek világába.
A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét.
24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek és még sokan mások.







Tudom, hogy sokszor írok arról egy-egy karácsonyi könyv értékelésénél, hogy sikerült-e meghoznia az ünnepi hanglatomat, de ez csak azért van, mert a karácsony a kedvenc ünnepem, és számomra nem csak az a három nap, hanem az előtte lévő időszak is fontos. Éppen ezért szerintem egy nagyon szuper ötlet A karácsony nagy könyve, hiszen 24 ünnepi mesét tartalmaz, tehát már elsejétől lehet hangolódni.

A karácsony nagy könyvében tehát 24 történetet olvashatunk, van közöttük teljes mese, van amelyik részlet egy könyvből, és akad néhány szösszenetnek mondható vers vagy éppen levél. Szerintem ez a könyv szuper ajándék lehet családoknak, én simán el tudom képzelni, hogy karácsonyig minden este felolvasnak egy mesét a könyvből, megbeszélik, hogy miről szól, mert bizony mindegyiknek van valamiféle mondanivalója, tanulsága.

A könyvben ismert szerzők neve is feltűnik, mint Oscar Wilde, Charles Dickens (természetesen a Karácsonyi ének klasszikusából egy részlet), Lev Tolsztoj, vagy éppen Louisa May Alcott, akinek a Kisasszonyok könyvéből idéznek egy részletet, amit egyébként nem olyan régen olvastam, szóval friss volt az élmény bennem. Emellett viszont voltak újdonságok is, sőt a legtöbb történetről nem is hallottam. Az én személyes kedvencem egyébként az Igen, Virginia, a Mikulás tényleg létezik! levele volt, amelyben a New York-i Sun napilap szerkesztője írt a Virginia nevű kislánynak arról, hogy a Mikulás bizony tényleg létezik. Elképesztően aranyos volt! A másik érdekesség A karácsonyi fegyverszünet cikke volt, amely arról írt, hogy az első világháború első karácsonyán egy napig tűzszünetet tartottak a brit, francia, belga és német katonák, sőt még ajándékoztak is. A mesék közül pedig A karácsonyi gyermek története tetszett a legjobban.

Összefoglalva nekem tetszett ez a kötet, hangolódásnak tökéletes. Az illusztrációkat Tony Ross készítette, ezzel kapcsolatban kicsit vegyes érzéseim voltak, az emberek ábrázolását olykor kissé ijesztőnek találtam, de hát én nem értek a művészethez. A könyv végén található összefoglalót is kiemelném, amelyben pár szót említenek a szerzőkről és a mesék születéseinek körülményéről, ezek nagyon érdekesek voltak, mindenképp ajánlom elolvasásra. A történetek vegyesek, szóval az eseti mese mellett, idősebb, iskolás gyerekeknek is lehet szemezgetni belőle.


Értékelés: 5/4,5

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunkkal már az adventre hangolódunk mi is, ezért mindegyik állomáson egy-egy a karácsonnyal kapcsolatos idézetet találhattok. A feladatotok annyi lenne, hogy a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok annak a könyvnek a címét, amiből az idézet származik. Ez alkalommal két szerencsés olvasónk nyerhet majd egy-egy példányt a könyvből.


“A KARÁCSONY mégsem annyi, amit a boltban kapni”

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése