„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2019. december 11., szerda

Kirsty Moseley: Nincs vesztenivalóm



A Könyvmolyképző Kiadónál jelenik meg idén decemberben Kirsty Moseley Nincs vesztenivalóm könyve. A szívszorító történetben megismerjük Anna továbblépésnek rögös útját, és azt is, hogy miképpen engedi le falait, és esik szerelembe újra. Ha kíváncsiak vagytok Anna és Ashton ügynök történetére, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok könyvért!

Könyv adatai
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2019. december 3.
Eredeti megjelenés: 2013



Három ​évvel azután, hogy Annának a tizenhatodik születésnapján végig kellett néznie, ahogy megölik a barátját, őt pedig a szadista gyilkos elrabolja, már korántsem az a boldog és szerencsés lány, aki valaha volt, és akit mindenki kedvelt. Megtört, érzéketlen emberré vált, akit éjszakánként rémálmok gyötörnek.
Carter jelenleg börtönben ül Jack meggyilkolásáért. Anna tanúvallomása juttatta rács mögé. Ám az ügyet újratárgyalják, mivel kiderült, hogy néhány kulcsbizonyítékot meghamisítottak.
Az elnöki székért induló Spencer szenátor a lánya védelmére felbéreli Ashton Taylort. Ashton frissen végzett SWAT-ügynök. Az ő feladata, hogy az újratárgyalás lezárásáig óvja és védje a lányt.
Anna három éve minden erejével azért küzd, hogy kiöljön magából mindenféle érzést és fájdalmat. Vajon Ashtonnak sikerül kimozdítania őt a gyászból? Vajon képes lesz neki segíteni abban, hogy ismét észrevegye az élet örömeit, és elhiggye, hogy nem minden ember akarja őt bántani?
Mindeközben végig ott lebeg a fejük felett a tudat, hogy az ügy még mindig nem zárult le. Mert Carter Thomas nem ismer akadályt, ha arról van szó, hogy ismét megkaparintsa az ő „Hercegnőjét”.


Ritkán olvasok rázós könyveket, mert egyszerűen fogalmazva nem bírom őket, nagyon meg kell fognia a fülszövegnek, hogy belevágjak egybe. Igazság szerint, amikor ezt a bejegyzést írom, még fogalmam sincs, hogy a kiadó egyáltalán a “rázós” kategóriába sorolja-e a könyvet, én mindenesetre annak éreztem. Már csak azért sem vagyok biztos benne, mert a történet nagy részében nem történik “semmi durva”, csak a könyv kezdetén, illetve Anna néhány rémálmában találkozhatunk szörnyű emlékekkel, de nekem ez már épp annyira elég volt, hogy virtuálisan átlapozzak néhány részen - főleg az elején. Na, de ne siessünk előre!

Nekem egyébként a testőrös része keltette fel a figyelmem a fülszövegnek, hogy Anna kap egy új ügynököt maga mellé, akivel el kell játszaniuk, hogy egy párt alkotnak. Tudom-tudom, kissé klisének hangzik, de hát én már csak ilyen romantikus lélek vagyok! De, hogy az elején kezdjem, a történet lényege, hogy Anna a 16. születésnapján bulizni megy szerelmével, az este azonban hamar rémálomba torkollik: a lány barátját megölik a szeme láttára, majd őt elrabolják, és Carter 10 hónapig fogva tartja őt brutálisan bánva vele. Igen, ez az a rész, amit nem igazán bírtam, és át kellett ugranom néhány részt, de szerencsére - ha fogalmazhatok így - ez nem tartott sokáig. Ugrunk egyet a történetben, és megismerjük a jelenbeli Annát, de itt sem könnyebbülhetünk meg teljesen. Nyoma sincs ugyanis a fiatal, gondtalan Annának (ami persze teljesen érthető), helyette egy magába forduló, tüskés lánnyal találkozhatunk, aki már több öngyilkossági kísérleten túl van, nem bírja, ha megérintik, nem mutat semmiféle érzelmet, családja felé sem, és jó néhány testőrt elüldözött már maga mellől. 

Ebbe a szituációba csöppen bele Ashton, aki nemrég végzett a kiképzésén, és a lány mellé helyezik testőrnek. Annának azt mondják, hogy azért, mert apja szenátor, és hamarosan elnökválasztás lesz, ami miatt nagyobb biztonság kell, de valójában azért, mert Carter a börtönből leveleket küldözget neki. Mivel váltott szemszögön halad a történet, Ashton fejébe is beleláthatunk, ami szerintem kifejezetten jót tett a történetnek. Ashton tipikusan az ilyen történetekbe illő karakter volt, talán már túlságosan is tökéletes: kedves, védelmező, erős, és naná, hogy szuperül néz ki, erről az írónő nem győzött minket állandóan tájékoztatni, nehogy elfelejtsük. A szarkazmus félretéve, nem volt rossz srác ez az Ashton, csak sajnos én már ráébredtem, hogy nem igazán jönnek be a túlságosan is tökéletes szereplők, mert egyáltalán nem tükrözi  a valóságot, sokkal nehezebb úgy egy karakterrel azonosulni, ha nincs egy hibája sem. 

Ami a történetet illeti, vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt túlságosan lassan haladt, másrészt túl gyorsan. Amiben lassú volt, és ami egyébként nagyon tetszett is, merthogy ez tűnt élethűbbnek, hogy Anna tényleg csak lassacskán engedte közel magához érzelmileg Ashtont. Igazából azok után, amit átélt, ezen nem is csodálkozom, de hát Ashton egy olyan srác, akit nem lehet figyelmen kívül hagyni. És nem, nem a külsejére gondolok, hanem a kedvességére, törődésére, és arra, ahogyan várt rá. Anna belső vívódásait, amit a félelem és bűntudat okozott, Ashton szépen lassan lehámozza róla, és elhiteti vele, hogy megéri újra közel engedni valakit magához. Szóval nekem nagyon tetszett, hogy ilyen lassan bontakoztak ki az érzelmeik barátságból szerelemmé, ezt nagyon gyönyörűen ábrázolta az írónő.

Másrészt viszont, ahogy írtam is, mégiscsak gyors volt bizonyos szempontból a történet. Ahhoz képest, hogy Anna évekig elzárkózott, elüldözött egy csomó testőrt maga mellől, és tényleg (teljesen érthetően) magába fordult, megjelenik Ashton, és hirtelen minden megváltozik. Rögtön megbízik benne, megengedi, hogy hozzáérjen, és ha már itt tartunk, kb. három nap után az ágyban kötnek ki. És nehogy azt higgye bárki is, hogy én ítélkezni akarok Anna felett, mert nem erről van szó, egyszerűen csak túlságosan is éles váltásnak éreztem a korábbiakhoz képest, nem volt számomra hihető, hogy ilyen hamar megváltoztak a dolgok. Annyi biztos, hogy érzelmi szempontból sok idő kellett Annának, ami azért megmentette valahol ezt a kétes érzést bennem.

Összességében tetszett a könyv, aranyos volt az Annaton páros, keserédes, szívfájdító mégis reménnyel teli történet, néhol nagyon sötét részekkel. Egy kicsit hosszúnak éreztem a könyvet, sokszor ugyanazokat a köröket futottuk, és nem történt lényeges változás, míg végül aztán persze beindult a sztori. Itt azért meg kell jegyeznem, hogy sajnáltam két testőrt, jól elbánt velük az írónő. A vége már kissé túl rózsaszín lett nekem, de elengedtem a dolgot, mert mégiscsak megérdemlik a fiatalok a boldogságot. 

Értékelés: 5/4

NYEREMÉNYJÁTÉK

Anna a könyv során az ügynökébe szeret bele, ezért a nyereményjáték során is a “testőr románcokra” helyezzük a hangsúlyt. Minden állomáson megtaláljátok egy olyan könyv fülszövegét, amelyben a testőr és a védelmezője között alakult ki romantikus kapcsolat. A feladat pedig az lesz, hogy beírjátok a Rafflecopter dobozba a könyv szerzőjének nevét és a könyv címét.

Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




További állomások
12.11. Könyvvilág
12.14. Sorok Között extra állomás
12.17. Kelly és Lupi olvas




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése